SOSLU KIL BİBER TURŞUSU
Turşu sever birisi olarak yiyenlerden tam not alan ve tarifimizi deneyip memnun kalanlarında onayı ile bahçede kalan son biberler den nefis bir turşu tarifimiz var
Ben acı biber kullandım isterseniz tatlı biberlerden de yapabilirsiniz.
Bunlar ne biçim kıl biber dediğinizi duyar gibiyim bu sene bahçeden çıkan mahsül biraz kilolu kıl biberler ;)
3 kg.etli domates
500 gr acı kıl biber
2 su bardağı üzüm sirkesi
1 su bardağı sıvıyağ
1 kase kıyılmış maydanoz
10 adet doğranmış sarımsak
1 buçuk yemek kaşığı kalın tuz
-Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyup rendeliyoruz.
-Biberlerin uç kısımlarını bıçakla biraz kesiyoruz.
-Domatesin içerisine tuzunu, sirke ve yağı koyup karıştırıyoruz. Tuzun eriyip domatesin suyuna tamamen geçmesine dikkat edin.
-Biberleri ve sarımsakları bu sosa ekliyoruz.
- Kavanozlara eşit oranda doldurup ağzını sıkıca kapatıyoruz.
-Bir haftada turşumuz yenmeye hazır olacaktır.
-Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder