KIZILCIK MARMELATI
Apartmanın Bahçesinde 3 ağaçlık Kızılcık var her yıl bu ağaçlardan diğer komşularıma kalacak şekilde toplar marmelatı mı ve şurubumuzu yaparım. Son iki yıldır hiç tanımadığım kişileri de görür oldum bahçede insanlar pek bir rahatlar başkasının malından toplayıp arabalarına binip gidiyorlar. Kul hakkı var unutmayın!
Çok uğraştırsada farklı lezzeti ile kahvaltılarınızı şenlendirecek bir lezzet
Kızılcık Marmelatı
1kg.kızılcık
750 gr.şeker
1 çay kaşığı ucuyla limon tuzu
(yada 500 gr. 2 plus 1gelier zucker)
Kızılcıkları 1-2 gün beze serip yumuşatıyoruz.
2 gün sonra meyveleri yıkayıp bıçakla çizikler yapıyoruz.
Şekerle birlikte tencereye koyup akşamdan sabaha bekletiyoruz.
Eğer ertesi güne kızılcıkların suyu çıkmamışsa 1çay bardağı su ekleyip orta ateste kaynatıyoruz.Fokurdamaya başlayınca 10 dakika daha kaynatıp başka tencereye süzüyoruz.
Süzgeçte kalan kızılcıkları elinizle yada kaşık yardımı ile ezip şırasını çıkarıyoruz.
Kalan çekirdeği döküp marmelatı tekrar ocakta karıştırarak 5 dakika daha kaynatıp sıcak sıcak cam kavanozlara doldurup ters çeviriyoruz.
Serin bir yerde saklıyoruz.Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz hhtps://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder