Dilim Börek
Kalabalık kahvaltılar ve özel günlerde sunumuyla göz dolduran ve lezzeti tartışılmaz bu güzel böreği yapmaktan zevk alıyorum. Hem pratik hemde görsel isterseniz patatesli veya ıspanaklı da yapabilirsiniz.
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 kg.yakın (800gr.)un
İç Harcı
5-6 dal taze ıspanak
1 kase Çökelek
Ara katlara sürmek için
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Ara katlara sürmek için
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Üzerine
1 yumurta sarısı
~Ilık sütün içerisine mayayı ve şekeri eritip sıvıyağı ekleyip karıştırıyoruz.
Tuz ve ununu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
~Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurdan dört büyük yumak döküyoruz.
~İlk yumağı tepsimizin büyüklüğünde açıyoruz, üzerine tereyağını sürüyoruz
~İkinci yumağı açıp birincinin üzerine kapatıyoruz ortasına ıspanaklı çökelek serpiştirip kenarlarını içe doğru katlayıp rulo haline getiriyoruz.
~ Rulo halindeki böreğimizi yağlı fırın kağıdınınüzerine yerleştiriyoruz altına bir tahta koyup keskin bir bıçakla hamurumuzu birer parmak kalınlığında dilimliyoruz. Bıçağı sürtmeden bir defada keserseniz dilimleriniz dağılmaz.
~Her bir dilimi sağlı sollu yan çevirerek üst üste kapatıyoruz
~ Yumurtasını sürüp susamını serpip önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz.
~Kalan diğer iki yumağıda aynı şekilde hazırlıyoruz toplam 2 adet börek çıkıyor
~Afiyet olsun.
~ Rulo halindeki böreğimizi yağlı fırın kağıdınınüzerine yerleştiriyoruz altına bir tahta koyup keskin bir bıçakla hamurumuzu birer parmak kalınlığında dilimliyoruz. Bıçağı sürtmeden bir defada keserseniz dilimleriniz dağılmaz.
~Her bir dilimi sağlı sollu yan çevirerek üst üste kapatıyoruz
~ Yumurtasını sürüp susamını serpip önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz.
~Kalan diğer iki yumağıda aynı şekilde hazırlıyoruz toplam 2 adet börek çıkıyor
~Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder