Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

AÇMA


ACMA

1 su bardağı  (200ml)  ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yaş maya yada 2 paket kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
Un

 Üzeri için
2 yumurta sarısı
cörekotu

*Mayayı şeker ve ılık sütle eritip 5 dakika kadar bekletiyoruz.
*Sıvı yağ, suyu, tuzunu atıp elimizle biraz karıştırıp azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
*Hamurumuzun üzerini kapatıp yarım saat  ile bir saat arası dinlendiriyoruz. Yoğurdunuz hamur 2 katı olana kadar mayalandırıyoruz.
*Dinlenen hamurdan mandalina  büyüklüğünde yumaklar yapıyoruz.
*Hamuru elimizle ileri geri surterek uzun rulolar hazırlıyoruz.
*Tek bir ruloyu elimize alıp tam ortasından ortasından düğüm  atıp  iki uçları resimdeki gibi sarıp uçlarını birleştiriyoruz.
*Bütün hamura aynı işlemi yapıyoruz.
*Tepside açmaları 20 dakika daha dinlendiriyoruz.
 *Yumurtasını sürüp susamını serpiştirip önceden ısıttıgımız fırında 190'C pişiriyoruz.
*Afiyet olsun.
 
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f