ACMA
1 su bardağı (200ml) ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yaş maya yada 2 paket kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
Un
Üzeri için
2 yumurta sarısı
cörekotu
*Mayayı şeker ve ılık sütle eritip 5 dakika kadar bekletiyoruz.
*Sıvı yağ, suyu, tuzunu atıp elimizle biraz karıştırıp azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
*Hamurumuzun üzerini kapatıp yarım saat ile bir saat arası dinlendiriyoruz. Yoğurdunuz hamur 2 katı olana kadar mayalandırıyoruz.
*Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde yumaklar yapıyoruz.
*Hamuru elimizle ileri geri surterek uzun rulolar hazırlıyoruz.
*Tek bir ruloyu elimize alıp tam ortasından ortasından düğüm atıp iki uçları resimdeki gibi sarıp uçlarını birleştiriyoruz.
*Bütün hamura aynı işlemi yapıyoruz.
*Tepside açmaları 20 dakika daha dinlendiriyoruz.
*Yumurtasını sürüp susamını serpiştirip önceden ısıttıgımız fırında 190'C pişiriyoruz.
*Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder