ŞOKLAMA YÖNTEMİYLE TAZE FASULYE
Kış için buzlukta fasulye koyuyorsanız tadını birebir hissedebileceginiz şoklama yöntemini tavsiye ediyorum. Daha önceki tariflerimde Soslu -sossuz, konserve olarakta taze fasulye tariflerimiz blogumuzda bulunmaktadır.
*İstediğiniz kadar taze fasulyeyi temizleyip yıkıyoruz ister dilme isterseniz de kırma olarak hazırlıyoruz.
*Geniş bir tencereye su doldurup kaynatıyoruz.
*Geniş bir kaba buzlu su dolduruyoruz. Ben suya buz tabletleri attım yeterince soğuttu.
*Kaynayan suya Fasulyelerin bir kısmını katıp 3 dakika beklettikten sonra soğuk su dolu kaba kevgirle alıp soğumaya bırakıyoruz.
*Ben Telefonla dakika tuttum 3 dakikayı geçiremeyen dikkat etmeniz gerekiyor.
*Soguk suda bekleyen fasulyeyi süzgeçe boşaltıp süzülmesini bekledikten sonra birer yemeklik posetleyip buzluğa koyuyoruz.
*Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder