Soslu Taze Fasulye
5 kg Taze Fasulye
3 kg Domates
2 kg kırmızı biber
1 buçuk su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tuz
• Fasulyeleri temizleyip yıkıyoruz ister dilme isterseniz kırma olarak hazırlıyoruz.
• Kırmızı biberleri ince ince kıyıyoruz.
• Domatesleri soyup minik minik doğruyuruz.
• Geniş bir tencereye sıvıyağı koyup kızdırıyoruz Fasulyeleri ilave edip orta ateşte bir süre kavuruyoruz.Üzerine 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip düz diriliği geçinceye kadar pisiriyoruz.
• Başka bir tencerede kırmızı biberleri yarım çay bardağı sıvıyağ ile diriligi gecene kadar kavuruyoruz, üzerine kabuklarını soyup dörde böldügümüz domatesleri ekleyip pişiriyoruz. Sıcak sıcak blenderdan pürüzsüz olana kadar ezipisiriyoruz 5 dakika daha düşük ısıda kaynatıp ocaktan alıyoruz.
• Fasulyeler soguduktan sonra birer pişirimlik posetleyip üzerine soğuttugumuz sostan 2 şer kepçe koyup ağızlarını bağlayıp derin dondurucuya atıyoruz
• Pişireceginiz zaman dondurucudan çıkarıp yarı çözdürüyoruz. Tencerede soğanı kavurup isteğe bağlı kıyma da ekleyip üzerine fasulyeyi boşaltıyoruz 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyip yemeğimizi pisiriyoruz.
• Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder