KABAK TATLISI
2 dilim kabak
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı Antepfıstığı yada iri çekilmiş ceviz
Kabak tatlısını hazırlamak için önce kabakları dilimliyoruz.
Dilimledigimiz kabakları akşamdan şekerle birlikte tencereye koyup sabaha kadar bekletiyoruz.
Ertesi gün kabakların sekerli suyu çıkmış olacaktır.
Tencereyi ocağa koyup (indiksiyon ocaklarda 5’de)
kaynatıyoruz kaynadıktan sonra ocağı kısık ayara alıp kabakları dağılmadan pisiriyoruz. Pistikten sonra tadını kontrol edip sekeri az ise biraz daha şeker ilave edebilirsiniz.
Kabaklar pistikten sonra servis tabağına alıp üzerine Antepfıstığı veya ceviz ekeleyip servis ediyoruz
Afiyet olsun .
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
1 yorum:
En sevdiğim tatlılardan biri, sağlıklı da elinize sağlık.
Ben de paylaşmıştım sayfamda, çok da farklı sunumları olur lezzetli, sevgiler...
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Yorum Gönder