TAVA BÖREĞİ (Peynirli )
Ilk defa Ordu'da yedigim kolay ve leziz bir börek Ordu 'da kuru yufkayı heryerde bulabilirsiniz 5-6 kadın mahalle aralarında akşama kadar yufka açıp pişirip satıyorlar. Kadın her daim üretir eve destek verir.
6 adet kuru yufka (işkefe)
1 kase beyaz peynir
1 su bardağı sıvıyağ
- Yufkaları soğuk su ile doldurdugunuz legenin içerisine batırıp teflon tavaya yeleştiriyoruz.
-Her yufkanın arasına 2 yemek kaşığı sıvıyağ gezdiriyoruz.
-Teflon tavaya ilk iki yufkayı yerleştirdikden sonra beyaz peynir serpistirip üzerine tekrar ıslak yufka ile kapatıyoruz .
-Her iki yufkada bir peynirli harç koyup her kata mutlaka sıvıyağ gezdiriyoruz.
-En üst kata kapak yada oval bir tepsi ile bastırıp altı kızarana kadar orta ateşte pisiriyoruz.
-Kızarmaya başladıktan sonra kalan yağın yarısını böreğin kenarlarına sızdırıp düz bir tencere kapağı ile böregi alt üst ediyoruz.
-Yarım saatte nefis bir börek hazırlamış olacaksınız afiyet olsun.
-
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder