SOSLU ACI /TATLI BİBER TURŞUSU
2 Kg.domates
500gr acı yadatatlı ince biber
1 su bardağı sıvıyağ
1 buçuk su bardağı sirke
1 yemek kaşığı tuz
4-5 adet top karabiber
10 diş sarımsak
1 kase kıyılmış maydanoz
4-5 adet cam kavanoz
• Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyup, rendeliyoruz.
• Rendeledigimiz domateslerin içerisine sıvıyağ, sirke , tuz ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırıyoruz.
• Biberleri yıkayıp kuruluyoruz uçlarını bıçakla diliyoruz.
• Sarımsakları soyup ince ince kıyıyoruz.
• Kavanozlara yarısını geçecek kadar biber dolduruyoruz üzerine biraz sarımsak koyup kavanozları domates sosu ile doldurup yeni kapaklarla kapatıyorum.
• Serin bir yerde saklıyoruz bir hafta sonra turşumuzu yiyebiliriz.
• Sarımsak ölçüsünü kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
• Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder