Reyhan Nasıl Kurutulur?
Bizim Mutfağın baş misafiridir Reyhan ; sarmaların, yöresel yemeklerimizin, sosların olmazsa olmaz baharatıdır. Balkonda ve bahçede yetiştirip taze taze kullandığım gibi kış için de kurutuyorum.
~Bahçeden biçtiginiz yada 3-4 demet satın aldığınız Reyhanı önce tek tek yapraklarını saplarından ayırıyoruz. Ayırırken eldiven kullanmanızı tavsiye ederim tırnak ve elleriniz siyaha yakın boya oluyor.
~ Geniş bir leğende bol suyla yıkıyoruz.
~ Süzgeçte birkaç saat bekletiyoruz.
~ Büyük bir sofra bezini masa üzerine serip üzerine reyhan yapraklarını seriyoruz. Gölgede 3 gün bekletip sonra güneşe bırakıp iyice kurutuyoruz.
~ Kullanacağınız kadarını elinizle ufalayıp kavanoza dolduruyoruz.
~ Afiyet olsun
~ Bizi facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi Instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder