Fasulye Türlüsü
1 kase (500gr ) fasulye ( ben dondurulmuş kullandım )
4 adet domates
5-6 adet yeşil biber
1 adet patates
1 adet kabak
3-4 adet sarımsak
1 adet kuru soğan
3-4 adet kemikli kuzu eti
1 tepeli yemek kaşığı tereyağı
Tuz, zerdeçal , karabiber
1 tepeli yemek kaşığı salça
2 buçuk su bardağı sıcak su
- Fasulyeleri temizleyip kırıyoruz, bütün sebzeleri küp şeklinde doğruyoruz.
- Tencereye etleri koyup, kendi suyu ve yağıyla kavuruyoruz .Eğer dana eti kullanacaksanız biraz su ilave ederek ön haşlama yapabilirsiniz.
- Etler pişmeye yakın doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyip saydamlaşana kadar kavuruyoruz.
- Domates hariç diğer sebzeleri de ilave edip 5 dakika kadar kavurup üzerine domatesi ekliyoruz.
- Salça ve sıcak suyu karıştırıp tencereye ilave ediyoruz
- Baharatlarını ekleyip tereyağını en üste koyup orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Afiyet olsun.
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
0 yorum:
Yorum Gönder