PATATESLi / PEYNiRLi SU BÖREGi
Hamuru
5 yumurta
4 su bardağı (600gr) un
1tepeli tatlı kaşığı tuz
İç Harcı
1 kg. haşlanmış patates
bir tutam maydanoz
tuz, karabiber, pul biberAra katlara sürmek için
200 gr. tereyağ (eritilecek)
Üzeri için
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı süt
Yapılışı:
Yumurtaları yoğurma kabına kırıp tuzla birlikte çırpıyoruz. Unumuzu azar azar ekleyerek yoğuruyoruz.
Yoğurması biraz zor sert bir hamur unu iyice yedirdikten sonra tek elinizi ıslatıp hamuru 10 dakika daha mutfak tezgahında yoğurup 12 yumak yapıyoruz.
Yumakları buzluk posetinin içerinsine koyup kurumasını engelliyoruz.
Her yumağı acabildigimiz kadar inceltip sıralıyoruz.
Geniş bir tencerede suyu kaynatıp içerisine tuz ekliyoruz.
Tencerenin yanına geniş bir kapla soğuk su koyup yüksek bir süzgecide lavaboya yakın bir yere hazırlıyoruz.
Açtığımız yumaklardan 2 tanesini bırakıp diğerlerini tencerede kaynayan suya hemen sokup çıkarıp soğuk suyun içerisine alıyoruz.
Soguk suyun içerisindeki yufkayı elimizle düzeltip ters çevirdiğimiz süzgecin üzerine yufkayı serip suyunu süzdürüyoruz.
Tepsimizi yağlayıp ilk kata haşlanmış yufkayı serip üzerine yağ gezdirip haşladığımız diğer yufkayı onun üzerine büzerek seriyoruz.
Her 3 katta bir patatesli harc koyuyoruz.Her katıda mutlaka yağlıyoruz
En üst katta haşlanmamış yufkayı serip yumurta sarısını sütle çırpıp böreğimizin üzerine sürüp 200’C pisiriyoruz.
Benim fırın tepsim küçük boy olduğu için 6 yufkada doldu 12 yufkayı iki tepsi yaptım büyük fırın tepsisine 12 yufka tam gelmektedir
4 su bardağı (600gr) un
1tepeli tatlı kaşığı tuz
İç Harcı
1 kg. haşlanmış patates
bir tutam maydanoz
tuz, karabiber, pul biberAra katlara sürmek için
200 gr. tereyağ (eritilecek)
Üzeri için
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı süt
Yapılışı:
Yumurtaları yoğurma kabına kırıp tuzla birlikte çırpıyoruz. Unumuzu azar azar ekleyerek yoğuruyoruz.
Yoğurması biraz zor sert bir hamur unu iyice yedirdikten sonra tek elinizi ıslatıp hamuru 10 dakika daha mutfak tezgahında yoğurup 12 yumak yapıyoruz.
Yumakları buzluk posetinin içerinsine koyup kurumasını engelliyoruz.
Her yumağı acabildigimiz kadar inceltip sıralıyoruz.
Geniş bir tencerede suyu kaynatıp içerisine tuz ekliyoruz.
Tencerenin yanına geniş bir kapla soğuk su koyup yüksek bir süzgecide lavaboya yakın bir yere hazırlıyoruz.
Açtığımız yumaklardan 2 tanesini bırakıp diğerlerini tencerede kaynayan suya hemen sokup çıkarıp soğuk suyun içerisine alıyoruz.
Soguk suyun içerisindeki yufkayı elimizle düzeltip ters çevirdiğimiz süzgecin üzerine yufkayı serip suyunu süzdürüyoruz.
Tepsimizi yağlayıp ilk kata haşlanmış yufkayı serip üzerine yağ gezdirip haşladığımız diğer yufkayı onun üzerine büzerek seriyoruz.
Her 3 katta bir patatesli harc koyuyoruz.Her katıda mutlaka yağlıyoruz
En üst katta haşlanmamış yufkayı serip yumurta sarısını sütle çırpıp böreğimizin üzerine sürüp 200’C pisiriyoruz.
Benim fırın tepsim küçük boy olduğu için 6 yufkada doldu 12 yufkayı iki tepsi yaptım büyük fırın tepsisine 12 yufka tam gelmektedir
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder