Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

DOLMALIK YESILLIK


 
 
 

 

SARMALIK DOLMALIK YESiLLiK 


Rahmetli Annanemin Tel Dolabının kokusu bu aralar bizim evde derinden hissettim. 

Yumuk yumuk elleriyle nanesi ,reyhanı ,tohumları ,bulguru ,baklası emek emek hazırlar odasının birinde bir eski divan bir tel dolap ,renkli paspaslarıyla hayalimizde kaldı.Allah rahmet eylesin. 


SARMALIK YEŞİLLİKLERİMi

Günlerce mis gibi kokular yayarak kuruttum.

Bu koku Annannemden yadigar bana😔


1 demet reyhan 

1 demet maydanoz 

1 demet dereotu


Bütün yeşillikleri ayıklayıp ,yıkıyoruz.

Süzgecte bekletip bir bez üzerinde hepsini karıştırarak seriyoruz.

3-4 gün masa üzerinde serili bırakıyoruz.

Sarma içlerine birer avuç ufalayıp sarmaları lezzetlendiriyoruz.

BUZLUKTA SAKLAMAK iCiN:
Hepsini doğrayıp temiz bir bez üzerinde karıştırıyoruz.
Bir gün boyunca bez üzerinde serili bırakıyoruz. 

Böylece suyunu iyice çekmiş olup buzluga koyduğumuz da tane tane olup  yapışmayacaktır.
Istediginiz boy buzluk poşetine doldurup buzlugumuzda donduruyoruz.

İhtiyacınız kadar çıkarıp kullanılabilirsiniz
Afiyet olsun
 
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 
 
 






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f