Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ISPANAKLI KÜMBET PASTA







Ispanaklı Kümbet Pasta
ilk defa farklı bir tarif denedim lezzeti ve sunumu çok güzel
Hayalimdekiyemekler sayfasının sahibi sayın Safiye Aras hanımefendiye teşekkürler harika tarifleriyle bizlere önderlik ediyor....
 4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı toz şeker
yarım çay bardağı taze ıspanak püresi ve iki çorba kaşığı ılık su ile karıştırılıcak
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin

Kreması için

5 su bardağı süt ( yarım su bardağı kremşanti için kullanılacak )
1 su bardağı un
1,5 yemek kaşıgı nişasta
1 paket şekerli vanilya
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1,5 su bardağı Hindistan cevizi
1 poşet kremşanti

İsteğe göre Üzeri için

1 poşet kremşanti
1 su bardağı soğuk süt

Ispanaklı pasta keki için Yumurtaları toz şekerle krema haline gelene kadar ( 5 dakika ) çırpıp Ispanak püresini ve ılık suyu karıştırıp çırptığınız şekerli yumurtaya ilave edin iyice karıştırın,
Unu ve kabartma tozunu havadan eleyerek ilave edip en son şekerli vanilyayı ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.Yağlı kağıt serilmiş ( 26 cm çapında ) kelepçeli veya slikon kek kalıbına dökün 180 derece fırında pişirin.( kek pişerken fırında su dolu ısıya dayanıklı bir kap olursa kekiniz daha yumuşak olur )
Ispnaklı kekinizn piştiğinden emin olmadan fırının kapağını açmayın,
Kekiniz piştikten sonra fırından çıkarırın soğuduktan sonra kalıbın kenarlarını spatula ile sıyırarak kekinizi çıkarın,
Kreması için 4,5 bardak sütü,unu,nişastayı,tozşeker iyice karıştırıp pişirin şekerli vanilyayı ilave edin kremayı ocaktan alın daha sonra hindistan cevizini ve ilave edip iyice karıştırın,soğuması için kenara alın.
Pastanızın Kreması soğuduktan sonra kremşanti ve yarım bardak sütü katılaşana kadar çırpın ve kremaya ilave edip karıştırın,
Hazırlamış olduğunuz keki ikiye ayırın
Büyük çukur salata kasesinin içine streç folyo ile kaplayın kestiğiniz kekin bir tanesini kaseye yerleştirin elinizle düzelterek çukur şeklini verin
Önceden hazırladığınız kremayı kekin içine koyun isteğe göre kremanın üzerine kivi veya muz dilimleri koyabilirsinz kalan diğer keki kremanın üzerine kapatın,
Kümpet pastanızı buzdolabında en az 2 saat dinledirin
Ispanaklı Köstebek Pastanızı süslemek için Kremşantiyi süt ile katılaşana kadar çırpın
Köstebek ( Kümbet ) pastanızın buzdolabından çıkarın üzerindeki streç folyoyu açıp servis yapacağınız tabağa ters çevirip kaseyi çıkarın,
Kremsanti ile istediginiz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun
Bizi facebookta takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim











 Afiyet Olsun

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

DOMATES ÇORBASI



ÇOCUKLAR İÇİN NEFİS SEBZELI DOMATES ÇORBASI

5-6 tane Domates
2 tane Havuç
1 tane Patates
1 tane Kuru Soğan
1 yemek kaşığı mısır unu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Karabiber, tuz pul biber

Servis etmek için
Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Nane
Basilikum

Çorbanın tarifinden önce rengi hakkında bilgi vermek istiyorum. Taze sebzelerden hazırladığım için salça kullanmadım, Havuç ve Patateste renginin açılmasına sebep oluyor. Çocuklar için nefis bir çorba

Domatesleri yıkayıp ortadan ikiye kesip sap kısımlarını aldıktan sonra robotta püre haline getiriyoruz.
Tencereye sıvıyağı koyup ısıtırken bir taraftanda soğan patates ve havucu iri iri doğrayıp yağda kavuruyoruz.
Sebzeler kavrulunca üzerine mısır unu ekleyip karıştırdıktan sonra püre halindeki domatesi üzerine bosaltiyoruz.
Sebzeler bir taşım kaynatıp sıcak suyunu ilave ediyoruz.
Patatesler yumuşayana kadar kaynattiktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip el mikseri ile çorbayı çırpıp 2-3 dakika daha kaynatıp uzerine once nane sonra peynir serpip servis ediyoruz .Afiyet olsun.






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SEBZELİ PALAMUT


SEBZELİ PALAMUT

Ordu 'da sevgili Yengem Fatma Albayrak 'ın bize özel hazırladığı nefis bir balık yemeğini sizlerle paylaşmak istiyorum. Kalabalık yemek davetinizde ana yemek olarak sebzelerle dilediğiniz kadar cogaltabileceğiniz artımlı bir yemektir

2 adet  dilimlenmiş palamut
2 adet patates
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 adet yesil biber
Bir tutam maydanoz
2 su bardağı sıcak su +1 yemek kaşığı domates yada biber salçası
Tuz , karabiber, pul biber
1 çay bardağı zeytinyağ yada 2 yemek kaşığı tereyağı
1 limon

Palamutları tencerede zeytinyağı ile alt üst mühürlüyoruz. Üzerine ince ince kıydıgımız soğanları ekleyip biraz kavrulmasını bekledikten sonra dilimledigimiz patatesleri tencereye diziyoruz üzerine dilimlenmiş domatesleri biber ve maydanozları da ekliyoruz.
Sıcak su ile salçayı karıştırıp baharatlarını da ekleyip karışımı tencereye eklediken sonra üzerine kabuklarını soyup dilimledigimiz limonlari koyup orta ateşte pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Bizi facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

HARDAL SOSLU MAKARNA SALATASI



HARDAL SOSLU MAKARNA SALATASI

2 Su Bardağı Mini Penne Makarnası
1 çay bardağı haşlanmış mısır
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
2 adet haşlanmış havuç
Bir tutam taze maydanoz
1 adet kırmızı soğan

Sosu için
1 yemek kaşığı hardal +2 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sebze tozu
Pul biber

Makarnayı ve garnitürleri haşlıyoruz.Isterseniz hazır garnitür de kullanabilirsiniz. Ben taze sebzelerden haslayarak hazırladım.
Makarna ve garniturleri derin bir kapta karıştırıyoruz.
Soğan ve Maydanozu ince ince kıyıp makarnaya ekliyoruz.
Hardalı su ile biraz açıyoruz.Diger malzemeleri de ekleyip çırpıyoruz.
Salata ve sosu karıştırıp servis ediyoruz.
Afiyet olsun.






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

REYHAN ŞURUBU




REYHAN ŞURUBU

2 Demet Renkli Reyhan
500 gr.toz şeker
Çay Kadınının ucu ile karabiber
Çay Kaşığı ucu ile yenibahar
Dilimlenmiş yarım limon yada 1 çay kaşığı ucu ile limon tuzu
2 litre su


Reyhanları yıkayıp temizliyoruz. Geniş bir kapta elimizle parçalayıp üzerine şekeri döküyoruz.Baharatları da ekleyip
Elimizle ovalayarak şekerle reyhanı özlestiriyoruz.
Ben yarım saat kadar yoğurdum
Üzerine  suyunu ekleyip karıştırıyoruz.
Bir gece beklettikten sonra süzgeçten süzüp kavanozlara dolduruyoruz.
Damak Tadınıza göre şekerli olursa süzdükten sonra reyhan posasına  biraz daha su ilave edip tekrar süzerek tadını ayarlayabilirsiniz.
Buzdolabında iyice soguttuktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f