Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

RAMAZAN MENÜLERİ



RAMAZAN MENÜLERİ

●SOĞUK ÇORBA
●MANTAR DOLMASI
●KİREMİTDE TAVUK BUT VE PATATES
●MUHALLEBİLİ KADAYIF

 
SOGUK CORBA (Tokat yöresinden)
 
1 su bardağı yarma(aşure buğdayı)
1 çay bardağı nohut
1 cay bardağı beyaz fasulye
500 gr.yoğurt
tuz


Yapılışı:
Diyet yapanlar icin sağlıklı bir öğün, Beş çaylarınızın sağlıklı ve hafif bir soğuk mezesi olarak da ikram edebilirsiniz.
Yarma, nohut ve fasulyeyi bir gece önceden ıslıyoruz.Ertesi gün tencerede 3 su bardağı su ekleyerek pisiriyoruz.
Pistikten sonra ocağı kısıp yarmalar açılana kadar daha kaynatıyoruz.
Süzgeçten geçirip soğumasını bekliyoruz.
Yoğurdun içerisine biraz tuz atıp çırpıyoruz.Yarmanın üzerine boşaltıp karıştırıyoruz.Bu şekilde buzdolabında 1 hafta rahatlıkla saklayabilirsiniz.
Meze olarak kullanacaksanız su katmadan servis edebilirsiniz.
Soğuk çorba olarak kullanacaksanız biraz yogurda su katıp ayran kıvamına getirerek servis edebilirsiniz,
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim


MANTAR DOLMASI

Ara sıcak olarak yada ana yemeklerini tamamlayıcısı olarak hazırlayabileceğiniz nefis bir lezzet

1 paket iri boy mantar  (250gr )
1 adet domates
1 adet yeşil biber
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı mısır
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar yada Pizza peyniri
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, Pulbiber

Mantarların saplarını kırıp alıyoruz  dış yüzünü soyup yağlı fırın kağıdı serdigimiz tepsimize diziyoruz.
Mantar saplarını domates ve  biberi ince ince kıyıyoruz. Sarımsağı ezip bütün malzemeleri çukur bir kapta karıştırıyoruz.
Mantarların ortalarına bu karışımdan birer tatlı  kaşığı  dolduruyoruz.
Önceden ısıttıgımız fırında 185'C pişiriyoruz.
Afiyet olsun

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim




KiREMiTDE TAVUK BUT

2 kişilik

2 adet tavuk but
4 adet patateso
1  tepeli yemek kaşığı salça
4-5 diş sarımsak
2 su bardağı tavuk suyu
Tavuk baharatı


Öncelikle tavuk butlarını 2 su bardağı su ile biraz haşlıyoruz.  Haşlanan butları tabağa alıp suyunu süzgeçten geçirdikten sonra İçerisine salçasını katıp karıştırıyoruz.
Butları baharatlayıp kiremit tepsilere diziyoruz patatesleri ve sarımsakları da ekleyip.Salçalı  tavuk suyunu iki servise de paylaştırıyoruz.
Kiremitleri fırın tepsisine yerleştirip Fırınlamak için tepsiye 4 bardak su koyup önceden ısıttıgımız fırında 200’C pişiriyoruz. Afiyet olsun
 Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim




Muhallebili Kadayıf Tatlısı


500gr.çiğ kadayıf

1su bardağı iri çekilmiş ceviz

3 tepeli yemek kaşığı toz şeker

1yemek kaşığı tepeli margarin

Muhallebisi için

1kg.süt

1su bardağı şeker(ölçüyü azaltabilirsiniz)

1su bardağı un

2paket vanilya şekeri

1paket sıvı krema

Süslemek için

15-20 çekirdeksiz üzüm
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Yapılışı:

Kadayıfı bıçak yardımıyla dogruyoruz. Teflon tavaya margarini koyup ısıtıyoruz.Dogradığımız kadayıfları da ekleyip tahta bir kaşıkla orta ateste arada bir karıştırarak kadayıflar renk alıp kuruyuncaya kadar kavuruyoruz.Ocaktan almaya yakın şekerini katıp 5 dakika da şekerle kavurup ocaktan alıyoruz.

Kadayıf soguduktan sonra cevizini katıp karıştırıyoruz.

Muhallebisi icin süt un ve şekeri orta ateşte koyulasana kadar pisiriyoruz. Ocaktan alıp ilk sıcaklığı gecince vanilyasını ekleyip karıştırıyoruz.Muhallebi soguduktan sonra sıvı kremayı ekleyip pürüzsüz olana kadar mikserle çırpıyoruz.

Ben servis olarak geniş ağızlı bardakları tercih ettim bardağın tabanına tepeli bir kaşık kadayıf üzerine bir çorba kepcesi ile muhallebi en üste tekrar tepeli bir yemek kaşığı kadayıf koyup buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz.

Servis etmeden önce ortalarına üzüm koyup servis ediyoruz.Afiyet olsun 
 
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ramazan Menüleri


RAMAZAN MENÜLERi 


Mercimek Çorbası 
Şaksuka 
Lazanya
Tiramisu




MERCIMEK ÇORBASI
 
1 adet kabak
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı bulgur
1 diş sarımsak
3 su bardağı sıcak su
tuz, karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
pul biber

Sebzeleri küçük küçük dogruyoruz.Zeytinyağını katıp ocakta biraz kavuruyoruz.
Mercimek ve bulguru yıkayıp çorbaya ilave ediyoruz
Biraz karıştırıp sıcak suyunu katıyoruz. Sebzeler yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
Blenderla çorbamızı pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
Ocağa tekrar tencereyi koyup baharatlarını ekleyip kıvamı koyu ise biraz daha su ilave edip çorbamızı hazırlıyoruz.
Zeytinyağını yağ tavasında biraz ısıtıp nane ve pul biberini ekleyip karıştırıyoruz.
Dikkat edin zeytinyağı yanmasın ılık olması yeterli
Çorbamıza hazırladığımız sosu döküp karıştırıyoruz.
Sıcak sıcak isteğe bağlı olarak limonla servis edebilirsiniz afiyet olsun

 

ŞAKŞUKA

Severmisiniz ? Ben çok seviyorum ekmekle yemek de güzel sonrası gelsin kaloriler


ŞAKŞUKA


4-5 adet patlıcan 

3-4 adet domates

3-4 adet yesil biber

1adet kuru soğan 

2-3 diş sarımsak 

Tuz


Kızartmak için bolca yağ


Patlıcanları şeritli soyup küp şeklinde doğruyoruz.

Doğradığımız patlıcanları tuzlu suda bekletiyoruz..

Patlıcanları kağıt havlu ile kurulayıp bol yağda kızartıyoruz.

Soğan sarımsak ve biberleri küçük küçük dogruyoruz.

Domatesleri soyup onlarıda küp seklinde doğruyoruz.

Başka bir tavada az yağla birlikte sogan sarımsak ve biberi öldürüp üzerine domatesini ekliyoruz.Biraz kaynadıktan sonra 1 çay bardağı sıcak su ekleyip sosunu tamamlıyoruz.

Patlıcanları servis tabağına alıyoruz üzerine sosunu döküp biraz maydanoz serpiştirip servis ediyoruz .

Afiyet olsun



 
 LAZANYA

Malzemeler:
2 paket lazanya hamuru (makarnası)
İç Harcı
500 gr. kıyma
1orta boy soğan
3 diş sarımsak
2-3 adet yeşil biber
1adet rendelenmiş havuç
1kg.doğranmış domates
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı biber salçası
karabiber, tuz, pul biber
1 buçuk su bardağı sıcak su


Beşemal Sosu
2 tepeli yemek kaşığı tereyağ yada margarin
5-6 yemek kaşığı un
1kg.süt
tuz, karabiber
1-2diş ezilmiş sarımsak

Üzerine ve ara katlara
2 paket kaşar peyniri

Yapılışı:
Kıymayı bir süre kavurup yağını katıp ve ince doğradığımız soğan, sarımsak ve biberlerle kavuruyoruz.
Havucunu, salçasını ekleyip domatesini katıyoruz.
Domatesler kendini salmaya başlayınca baharatlarını ve sıcak suyunu ekleyip kaynatarak sosumuzu hazırlıyoruz.
Beşemal sosu için tereyağla birlikte unu biraz kavuruyoruz.Çiğligi gidince yavaş yavaş sütünu katıp karıştırarak kaynatıyoruz.
Koyulaşmaya başlayınca sarımsak ve baharatlarını da katıp fokurdamaya başlayınca ocaktan alıyoruz.
Fırın tepsisine hazırladığımız kıymalı harçtan bir kepçe koyup tabanına yayıyoruz
Hazır lazanya hamurundan bir kat dizip üzerine beşemal sostan sonra kıymalı harctan döküp üzerinede peynir serpistirip 4-5 kat aynı islemi yapıyoruz.
6.kata lazanya hamurunu dizip kalan beşemal sosu boşaltıp düzeltiyoruz.
200’c üzeri iyice kızarana kadar pisiriyoruz.
Fırından çıkardığımız lazanyanın üzerine bolca kaşar peyniri döküp sıcak fırında peynir eriyene kadar bekletip sonra dilimleyerek servis ediyoruz.Afiyet olsun


TİRAMİSU


2 paket kedidili
2 fincan kahve

Üzeri için
Kakao

Kreması için
1 litre süt
1 su bardağı 130gr nişasta
2 tepeli yemek kaşığı 30gr un
1 buçuk çay bardağı 150gr şeker
1 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı 20gr tereyağ
1 paket sıvı krema(yada 1 paket kremsanti +1su bardağı soğuk süt )

Süt, nişasta, un şeker ve yumurta sarısını tencereye koyup karıştırarak pişiriyoruz. Koyulaşınca kaynadıktan sonra tereyağını ekleyip ocaktan alıyoruz.Ilk sıcaklığı geçince vanilyasını ekliyoruz arada bir karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.

Soğuyan kremanın içerisine sıvı kremayı (yada kremsanti ile sütü ayri bir kapta cirpip ilave ediyoruz) katıp 5 dakika yüksek ayarda mikserle çırpıyoruz.

İsterseniz büyük bir borcam tepsiye yada  porsiyonluk olarak kase ,cuplarda  kullanabilirsiniz.Ben porsiyonluk olarak hazırladım.
Kaselere  hazırladığımız kremadan bir kaşık kadar koyup üzerine ikiye bölüp  kahveye  batırdığımız kedidillerinden dört tane dizip tekrar üzerine bolca krema koyup porsiyonluk Tiramisumuzu hazırlıyoruz. Krema bitene kadar kedi dillerine aynı işlemi yapıyoruz  buzdolabında bir saat bekletiyoruz .
Servis yapmadan önce üzerine kakao serpip dilediğiniz bir meyve koyup servis ediyoruz Afiyet olsun.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

RAMAZAN MENÜLERİ


RAMAZAN MENÜLERi

ETLİ NOHUT YAHNİSİ & PİLAV & TURŞU
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA
HAŞHAŞLI REVANİ


 
ZEYTiNYAGLI YAPRAK SARMASI

iç harcı

1 kase pirinç
2 yemek kaşığı salça
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
5-6 dal dereotu
5-6 dal maydanoz
5-6 dal taze reyhan
5-6 adet yeşil soğan
karabiber, tuz, kimyon pul biber
yarım çay bardağı su

Sosu için
1 adet kuru soğan
5-6 kaşık zeytinyağı
1tatlı kaşığı salça
bir tutam kuru reyhan
1buçuk su bardağı sıcak su
1 adet dilimlenmis limon

Yeşilliklerimizi doğrayıp salça ve su hariç bütün malzemeleri birlestiriyoruz. salçayı suyla sulandırıp harca katıp karıştırıyoruz.
Yapraklarımızın içerisine birer tatlı kaşığı harç koyup sarıyoruz.

Sarmaları tencereye düzmeden önce

Soğanı kalın halka seklinde kesip yağla birlikte tencerede kavurup reyhanı salcasını ekleyip karıştırıyoruz.
Limonları kalın dilimleyip içine katıp sıcak suyunu ilave edip kısa süreli kaynatıp ocaktan alıyoruz.

Sarmaları bu sosa dizip üzerine de bir kaç dilim limon daha ekleyip orta sıcaklıkta pismeye bırakıyoruz.
Pişen sarmalarımızı servis tabağına alıp limon dilimleriyle süsleyip servis ediyoruz
Afiyet olsun
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim



  
ETLi NOHUT YAHNiSi

2 su bardağı haşlanmış nohut  ( yasa bir gece önceden nohutları ıslıyoruz )
250gr.kuşbaşı dana eti
1 adet büyük boy kuru soğan
1 tepeli yemek kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı zeytinyağı
4-5 su bardağı sıcak su
tuz, karabiber, pul biber

Tencereyi ocağa koyup ısıtıyoruz etleri ekleyip biraz mühürlüyoruz.
Soğanları ince ince kıyıp zeytinyağı ile birlikte tencereye ekliyoruz.
Soğanlar saydamlasana kadar kavurup salçasını ekliyoruz üzerine sıcak suyu katıp karıştırıyoruz.
Bir taşım kaynatıp eğer ıslanmış nohut kullanacaksanız nohutları ilave edip baharatlarını atıp pişmeye bırakıyoruz.
Haşlanmış nohut kullanacaksanız etler pistikten sonra nohutunu ekleyip bir taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Afiyet olsun

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim




 HAŞHAŞLI REVANİ

Her zaman büyük tepsilerle yaptığım bu leziz tatlıyı bu defa küçük aileme göre oranladım.Toplamda 12 porsiyon oldu  ve Sarı Haşhaşla da deneyerek onayladığım pratik garantili ve sunumuyla da göz dolduran Revani için tarifimiz burda

3 küçük boy yumurta
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı sarı haşhaş /mor haşhaş
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1paket kabartma tozu
2 çay bardağı un

Şerbet için

1 buçuk su bardağı şeker
1 buçuk su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Süslemek için
1 paket kremşanti +1 su bardağı soğuk  süt
Çilek
Haşhaş


●Yumurta ile şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
●Sıvıyağını ekleyip haşhaş ve irmigini katıp çırpıyoruz.
●Un, vanilya, kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz.
●Yağlayıp unladıgımız küçük boy  tepsimize Revani yi boşaltıp önceden ısıtılmış fırında 185'C pişiriyoruz
●Şeker ve suyu tencereye koyup kaynatıyoruz, kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip bir süre daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
●Kremsantiyi soguk sütle çırpıyoruz ve buzdolabında bekletiyoruz.
●Pişen Revani ılık hale geldiğinde şerbetimizde ılık olarak üzerine döküyoruz.
●Buzdolabında bir saat dinlendiriyoruz
●Kremşantiyi Revaninin üzerine serip çileklerlede renklendirip birazda haşhaş ekeleyip tekrar buzdolabında bekletiyoruz
●Afiyet olsun

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

RAMAZAN MENÜLERI


RAMAZAN MENÜSÜ 

*HAVUC CORBASI
*HiNDi KUSBASI
*KABAK TATLISI



Havuç Çorbası

*4-5 adet orta boy havuç
*3 adet orta boy patates
*1 adet kuru soğan
*2 yemek kaşığı un
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvıyağ
*Tuz , karabiber, pul biber
*4 su bardağı su


-Havuç, patates ve soğanı rendeliyoruz.
-Unu sıvıyağla birlikte biraz kavuruyoruz.
-Rendeledigimiz sebzeleri ekleyip, kavuruyoruz.
-Suyunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
-Piştikten sonra sütü ekleyip blenderden geçirdiğimiz çorbaya baharatlarınıda ekleyip servis ediyoruz.
-Afiyet olsun

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim

HiNDİ KUŞBAŞI

500gr. Hindi yada tavuk gögsü 

1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı susam yağı( isteğe bağlı)
Tuz, köri ,karabiber ,kırmızı toz biber
Kekik

Hindi yada tavuk etini kuşbaşı doğruyoruz.
Sıvıyağ ,susam yağı ve baharatları bir kapta karıştırıyoruz.
Etleri ilave edip yarım saat dinlendiriyoruz.
Pişirmeden önce etleri süzgece alıp yağını akıtıyoruz.
Teflon tavayı ocakta ısıtıp , kızgın tavada etleri pisiriyoruz.
Afiyet olsun. 

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim

KABAK TATLISI

2 Dilim Kabak
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı iriçekilmiş ceviz
 
Kabakları dilimleyip tencereye diziyoruz.
Üzerine şekeri boşaltıp bir kac saat bekletiyoruzyada aksamdan şekere yatırıp ertesigüne pişirebilirsiniz.Cok şekerli seviyorsanız şeker miktarını artırabilirsiniz.
Suyu iyice çıkan kabakları orta ateşte pisiriyoruz.
Servis yaparken üzerine ceviz serpiştiriyoruz.
Afiyet olsun

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

RAMAZAN MENÜLERI

 


RAMAZAN MENÜSÜ 

*ET SOTE
*BARBUNYA
*YOGURTLU KEREVİZ
*İRMİK MANTOLU HİNT SARAY PARE
 
 


ET SOTE

1 kg. Kuşbaşı dana eti
3 diş sarımsak
1 tepeli yemek kaşığı biber salçası
3 adet domates
1 çay tabağı kadar kıyılmış taze kekik
1 çay  bardağı sıcak su
1 tepeli yemek kaşığı tereyağı
Kimyon, karabiber, kırmızı toz biber


○ Kuşbaşı etleri 1 buçuk su bardağı sıcak su ile haşlıyoruz.
○Haşlanmış etlere tereyağını ekleyip sarımsak ve taze kekigini ilave edip kavuruyoruz.
○ Salçasını katıp karıştırdıktan sonra domatesleri ekleyip suyunu salana kadar pişiriyoruz.
○Sıcak su ekleyip baharatlarını atıp 5 dakika kadar daha pişirip yemeğimizi hazırlıyoruz.
○ Afiyet olsun.

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim

 
BARBUNYA

1 kase barbunya (tazesi yada kurusu)
1adet havuç
1adet kuru soğan...
1adet orta boy patates
1tepeli yemek kaşığı biber salçası
1 buçuk su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı zeytinyağı
kalın bir limon dilimi
karabiber, pul biber

Servis etmek için
1kase kıyılmış maydanoz

Kuru barbunya kullanacaklar bir gece önceden bol suyla ıslamaları gerekmektedir.

ince ince doğradığımız soğanı zeytinyağıyla kavuruyoruz salçasını barbunyasını ve havuçlarını ekleyip kısa süreli kavurup suyunu ekliyoruz.
Kaynamaya başlayınca baharatlarını limonunu şekerini katıp küp şeklinde dogradığımız patatesleri de ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
Barbunyanız pismeden suyunu çekerse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
Barbunyamız pistikten sonra icindeki limon dilimini almayı unutmayın.
Servis tabagına aldığımız barbunyanın üzerine maydanoz serpip servis ediyoruz afiyet olsun.

 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim

 
YOGURTLU KEREVİZ

Kerevizli Havuç Yoğurtlama
500gr. natur yoğurt
2 tane orta boy havuç
yarım dilim kereviz ( bir bütünün yarısı)...
1 diş sarımsak
1çay kaşığı ucuyla tuz
istege bağlı olarak 2 yemek kaşığı mayonez ( ben koymuyorum mayonezsiz daha sağlıklı)

Havuçları ve kerevizi soyup rendeliyoruz.
Yoğurdu dövülmüş sarımsak ve tuzla çırpıyoruz.
Havuç ve kerevizleri katıp karıştırıyoruz soğuk olarak servis ediyoruz.
Kalan kerevize limon sürüp streç folye ile kaplarsanız bir dahaki kullanıma kadar kararmaz.
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 
 

İRMİK MANTOLU SARAY PARE TATLISI

125 gr.tereyagı yada margarin
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
3 buçuk 4 su bardağı elenmmis un
1 kase irmik
Badem

ŞERBETİ İÇİN
3 Su bardağı şeker
2 buçuk su bardağı su
Yarım limon suyu



Tatlımızın öncelikle şerbetini hazırlıyoruz. Şeker ve suyu tencereye koyup kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra limon suyu ekleyip ocağı kısıp kaynatıyoruz.
Un hariç diger malzemeleri karıştırıp azar azar un ekliyoruz.Hamurumuzu 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp irmige buluyoruz.
Bütün hamura aynı şekilde şekillendirip fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine fındık yada badem batırıp önceden ısıtılmış fırında 200 'C pişiriyoruz.
Pişen tatlımız soğumaya yakın ılık şerbetini döküyoruz.
İsteğe bağlı olarak servis yaparken antepfıstığı serpistirebilirsiniz.
Afiyet olsun
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f