Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

TAVUK DÜRÜM



Tavuk Dürüm

2 adet dondurulmuş tavuk göğsü
1paket dürüm ekmeği
2 yemek kaşığı tereyağ
karabiber, tuz, köri kırmızı biber
2-3 yeşil biber
1tane domates
1kase doğranmış marol
1küçük kuru soğan

Sos için
150 gr.küçük paket yoğurt
1 tepeli yemek kaşığı mayonez
1çay kaşığı dereotu kurusu
2 yemek kaşığı su
tuz




Tavuk Döner
Evde yapılabilecek en kolay yemeklerdendir dışarda satılanlardan da daha lezzetli
Dürüm yada tabakta salata ve pilav eşiğinde bu akşamda böyle olsun

Alışveriş yaparken 2-3 tane tavuk Göğsü alıp Streç naylonla sıkıca sarıp dondurucuya atın elinizin altında hazır olacaktır
Dondurulmuş tavuk etini keskin bir bıçakla ince ince kesiyoruz.Donmuş etler kolaylıkla kesilecektir.
Teflon tavayı kızdırıp etleri içine koyup bir kac kez hoplatıp yada tahta kaşıkla karıştırıp tereyağını da ilave edip pismeye bırakıyoruz.
Tavuklar fazla sulanmadan pisecektir.Baharatlarını ilave edip suyunu iyice çektirip biraz kızarmasını bekliyoruz.Arada bir karıştırırsanız yanmadan kızarır.
Salata ve soğanı doğrayıp biraz tuz atıp dürüp ekmeklerinin içerisine koyuyoruz.
Yoğurta mayonez ve dereotunu karıştırıp suyunuda ekleyip çok cıvık olmayan bir sos hazırlıyoruz.
Tavuk etlerini salatanın üzerine serip hazırladığımız sostan üzerine döküp dürüm ekmegimizi sarıp ortadan kesiyoruz.Yanına ocakta közlediğimiz biberleri turşu salata yada acı sosla servis ediyoruz.Afiyet olsun.

Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS




PORTAKAL SOSLU CHEESECAKE


●Tabanı İçin
200gr.yulaflı bisküvi 
125gr yumuşak Tereyağı 
1 çay bardağı çekilmiş ceviz  

●Kreması için 
2 paket (400gr) labne peyniri 
1 paket  (250gr )sıvı krema 
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker 
3 yumurta 
2 paket vanilya 

●Portakal Sosu  
2 su bardağı taze portakal suyu  
2 yemek kaşığı nişasta
4-5 yemek kaşığı şeker (portakalın ekşiligine göre şekerini ayarlayın )

●Süslemek için 
2 adet portakal 

*Yulaflı Bisküviyi robottan geçirip un haline getiriyoruz oda sıcaklığındaki tereyağla ve cevizle yoguruyoruz. 24 'lük kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı fırın kağıdı serip hazırladığımız harcı tabanına bastırarak yayıyoruz. Buzlukta kremasını hazırlayana kadar bekletiyoruz. 
*Labne Peynirini şekerle birlikte mikserle çırpıyoruz.Krema kıvamı aldığında tek tek yumurtasını ekleyip çırpıyoruz. Un  ve vanilyayı ekleyip sıvı kremayı katıp mikserle çırpıyoruz. 
*Buzluktan çıkardığımız kalıba kremayı boşaltıp önceden ısıtılmış fırında 10 dakika 200'C sonra da hafif renk alana kadar 160'C pişiriyoruz.Cheesecakenizi kürdanla kontrol edip pistiginden emin olduktan sonra fırını kapatıp kapağını yarı açık bırakıyoruz.  
Fırına yanmaz bir kapta su koymayı unutmayın cheesecake çatlamaması  için 
*Portakal suyunu nisasta ve sekeri tencereye boşaltıyoruz. Ocakta kıvam alana kadar pişiriyoruz. 
*Cheesecake  soğuduktan sonra portakal sosunu üzerine boşaltıp 15 dakika dışarda bekletip sonra buzdolabında bir kaç saat  dinlendiriyoruz.Servis yapmadan önce portakal dilimlerini dizip sunuyoruz. 
*Afiyet olsun. 
*Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

MADIMAK




Memleketimin yöresel yemeklerinden
MADIMAK

Madımak yaz aylarında bahçelerde tarlalarda yetişen bir bitkidir.

Pek çok yörede farklı isimlede pisirilmektedir.
Tokatta kadınlar komşularıyla toplanıp madımak toplamaya giderler toplanan madımaklar temizlenip yıkanıp kış için kurutulur yada temizlendikten sonra satırla kıyılıp buzlukta da saklanabilir.

1tepeli kase kuru Madımak
3-4 adet sarımsak
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek
kaşığı bulgur
1 tatlı kaşığı biber salçası
karabiber, kırmızı toz biber ve tuz
3-4 su bardağı sıcak su

Madımaklar kuru olsada pisirmeden önce tekrar ayıtlıyoruz derin bir kaba koyup üzerine su ısıtıcısında kaynattıgımız sıcak suyu boşaltıp ön haşlama yapıyoruz.
Bitkinin yaprakları açılana kadar 5-10 dakika suda bekletip süzüyoruz.
Tencereye doğradığımız sarımsakları ve sıvıyağı koyup hafif kavuruyoruz salçasını ve baharatlarını koyup madımagida ilave edip biraz kavurup bulgurunu ve sıcak suyunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ZENCEFİLLİ YILBAŞI KURABİYELERİ



ZENCEFİLLİ YILBAŞI KURABİYESİ

150 gr.oda sıcaklığında tereyağı
1 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı toz tarçın
1 buçuk su bardağı un

Süslemek için
1 paket sıkma beyaz çikolata
1 paket sıkma sütlü çikolata
Renkli boncuk şekerler

Oda sıcaklığındaki tereyağının üzerine yumurtayı kırıp karıştırıyoruz. Nişasta ve pudra şekerini katıp 1 bardak unuda ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz. Zencefil, tarçını ve kalan unu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
Mutfak tezgahına un serpip hamurumuzu 1cm kalınlığında açıyoruz. Adam, çam, yıldız gibi dilediğiniz kalıplarla hamuru sekillendiriyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 180 'C 'de 15-20 dakika kadar pisiriyoruz. Kurabiyeleri soğuması için tel fırın tepsisine diziyoruz.
Çikolatalar yardımıyla resimdeki gibi kurabiyelerimizi renklendirip eğlenceli hale getiriyoruz. Afiyet olsun
Bizi facebooktan takip edebilirsiniz http://www.facebook.com/mutfakkeyfim










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

TARATOR (Cevizli ve Tahinli)




TARATOR (Cevizli ve Tahinli )

1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
8-10 dal maydanoz
1 kaşe süzme yoğurt  (250-300gr.)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1tutam tuz
İsteğe bağlı bir tutam acı pul biber

Tahinli ve cevizli Taratoru ister kahvaltıda, ister atıştırmalık ekmek üstüne yada davet sofralarınızda soğuk meze olarak kullanabileceğiniz pratik bir lezzet. Malzemeleri her evde bulunabilecek olan Tarator isteğe bağlı olarak sarımsak ekleyebilir yada bol acılı yapabilirsiniz

Maydanozu bol suyla yıkayıp ince ince kıyıyoruz, Bütün malzemeleri geniş bir kapata güzelce karıştırıyoruz. Zeytinyağını ister içine isterseniz servis ederken üzerine de dökebilirsiniz. Servis tabağına aldığımız mezemizi bir dal maydanoz yada dereotu ile servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Bizi facebookta takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f