Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

BEŞ ÇAYI



              BEŞ  ÇAYI LEZZETLERI
KATMER POĞAÇA
SARMA
KISIR
SOSYETE ÇEMENİ
ATOM
MUFFİN




                     BEŞ  ÇAYI LEZZETLERI
KISIR Tarifi icin lütfen linki tıklayınız
https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2015/04/kisir.htm

SOSYETE ÇEMENİ icin lütfen linki tıklayınız

https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/03/sosyete-cemeni.html


ATOM MEZESİ icin lütfen linki tıklayınız
https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2017/01/atom-kuru-biber-mezesi.html


SARMA icin lütfen linki tıklayınız
https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/05/yaprak-sarmasi.html



KATMER POĞAÇA icin lütfen linki tıklayınız
https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2015/05/katmer-pogaca.html



MUFFİN icin lütfen linki tıklayınız
https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/10/drajeli-muffinler.html



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

KATMER POĞAÇA





KATMER POGACA

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı ılık su
2 yumurta (sarısını üzerine sürmek icin ayırıyoruz)
1 paketyaş Maya
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
un

Aralarina Sürmek icin 

100 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatımış )
1 kase beyaz peynir 
1 çay tabağı kadar kıyılmış maydanoz 

Üzerine
bir miktar çörekotu
bir miktar sarı haşhaş

Mayayı ılık su ve şekerle karıştırarak eritiyor
Süt, yumurta akı,tuz, sıvı yağ ve un ile hamurunuzu yoğuruyoruz. 
Hamuru 12 eşit paçaya bölerek her birini tabak büyüklüğünde açıyoruz.   
Aralarına tereyağ sürerek üst üste diziyoruz. 
Yağ hamurunuzun birbirine yapışmamasını sağlayacak ve böylece katmerli görünümü elde edeceksiniz. 
Yağlı hamurumuzun üstüne bir bez örtüp 15 -20dakika dinlendiriyoruz. 
Dinlenen hamuru oklava ile açıyoruz  pizza dilimi gibi dilimleyip geniş kısmına  peynirli harctan koyup sarıyoruz. 
Yağlı kağıt serdigimiz fırın tepsisine yerlestirip yarım saat kadar daha mayalandırıp yumurta sarısını sürüp  185'C derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz
Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim















  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

YAPRAK SARMASI




Zeytinyağlı Yaprak Sarması

1 kase pirinç
2 yemek kaşığı salça
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
5-6 dal dereotu
5-6 dal maydanoz
5-6 dal taze reyhan
5-6 adet yeşil soğan
karabiber, tuz, kimyon pul biber
yarım çay bardağı su

Sosu için
1 adet kuru soğan
5-6 kaşık zeytinyağı
1 buçuk su bardağı sıcak su
1 adet dilimlenmis limon
1 Tatli kasigi salca
 

*Yeşilliklerimizi doğrayıp salça ve su hariç bütün malzemeleri birlestiriyoruz. salçayı suyla sulandırıp harca katıp karıştırıyoruz.
*Yapraklarımızın içerisine birer tatlı kaşığı harç koyup sarıyoruz.
*Sarmaları tencereye düzmeden önce soğanı kalın halka seklinde kesip yağla birlikte tencerede kavurup salcasını ekleyip karıştırıyoruz.
*Limonları kalın dilimleyip içine katıp sıcak suyunu ilave edip kısa süreli kaynatıp ocaktan alıyoruz.
*Sarmaları bu sosa dizip üzerine de bir kaç dilim limon daha ekleyip orta sıcaklıkta pismeye bırakıyoruz.
*Pişen sarmalarımızı servis tabağına alıp servis ediyoruz
*Afiyet olsun


Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz  https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi Instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

KISIR


Kısır

1kase ince bulgur
2 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvıyağ...
1çay kaşığının ucu ile limon tuzu
1tatlı kaşığı kuru reyhan
Karabiber, tuz, kırmızı biber
1 buçuk su bardağı sıcak su

Salatası için
1 adet marol
Bir tutam maydanoz
Bir tutam dereotu
3-4 adet yesil soğan
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
İnce bulguru yağ salça limon tuzu, reyhan ve sıcak suyla birlikte karıştırıp teflon tavada orta ateste arada bir karıştırarak pisiriyoruz. Suyunu çektikten sonra ocağı kısıp baharatlarını ilave edip ince bulgurlar tane tane olana kadar kavuruyoruz.Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Salata malzemelerini yıkayıp, suyu çektikten sonra dogruyoruz.
İnce bulgurla salatayı geniş bir kapta birleştirip yağını da ekleyip karıştırıyoruz.
Taze üzüm yaprağı yada marolla servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SOSYETE ÇEMENi


Sosyete Çemeni

Tokatlılar çemeni çok iyi bilir kış hazırlıklarına mutlaka etli çemen yapılır. Köy Ekmeginin üzerine sürülür tepsilerle  sobanın fırının da kızartılır. Çocukluğumuzun en baharatlı atıştırmalıgıydı.Yaşımız büyüdükçe günlerce süren çemen kokusunu farkettikten sonra yemez olduk  ☺☺☺☺

Bu yaptığımız Çemen biraz Sosyetik kokusu yok lezzet olarakta günlük kahvaltılar da Poğaçalara iç olarak yada soğuk meze gibi yenebilecek bir lezzet

1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı galeta unu
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
Pul biber, kimyon, isot, yedibahar, tuz
1 diş sarımsak

Geniş bir kaseye önce kuru malzemeleri ve baharatları  koyup karıştırıyoruz. Zeytinyağını azar azar ekleyerek hamur gibi yoğuruyoruz.
Üzerine streç folyo kapatıp 1 gün buzdolabında bekletiyoruz.
İlk yoğurdugumuz da çok yağlı gibi olsada birgün dinlenince yağını çekiyor.
Ertesi gün tadına bakıp gerekiyorsa biraz daha baharat ekleyip kahvaltılık olarak tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim











  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f