Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

AKŞAM MENÜSÜ


DOMATES SOSLU KÖFTE
BİBER DOLMASI
TAVUK SUYUNA BULGUR PİLAVI




NOHUTLU BULGUR PİLAVI  (HİNDİ SUYU İLE )

(4kisilik)

1adet hindi veya tavuk budu

1 çay bardağı ıslanmış nohut yada haşlanmış nohut

4 su bardağı su

Tuz

2 su  bardağı bulgur

2 yemek kaşığı Tereyağı


Hindi butunu nohutla birlikte tencereye koyup üzerine suyunu ekleyip bir tutam tuz atıp pişmeye bırakıyoruz. Hindi eti pismeden suyu azalırsa mutlaka sıcak su ekleyin

Pişen hindi etini tencereden çıkarıyoruz.Etin suyunu süzüp alıyoruz.

Tencerenin dibinde kalan nohutlarìn üzerine 2 buçuk şu bardağı haşlama suyundan koyup kaynatıyoruz .Bulguru ekleyip tuzunu ayarlayıp orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Tereyağını eritip pişen pilava ekleyip karıştırıyorum. Hindi butunu parçalara bölüp pilavla birlikte servis ediyoruz.Afiyet olsun.

Bizi Facebookdan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim




DOMATES SOSLU KÖFTE
Kuru Köfte


*  500 gr dana kıyma

*  2-3 dilim bayat ekmek içi

*  1 – 2 Soğan

*  2  diş sarımsak

*  1 çay kaşığı karabiber

*  1 – 2 çay kaşığı kimyon

*  1 yumurta

*  Yarım demet maydanoz

*  Kızartmak için 1 bardak zeytinyağ veya ayçiçek yağı


Soğan sarımsak ve maydanozu robotta çekip kıyma ve ekmek içine katıyoruz. Yumurtasını kırıp yoğuruyoruz.

Baharatlarını ekleyip tekrar yoğurup 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.

Dinlenen köftemizi şekillendirip teflon tavada kızartıyoruz.

DOMATES SOSU IÇIN
4 adet domates
1 diş iri sarımsak
Kekik tuz karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğuruyoruz.
Sarımsağı ince kıyıp yagla birlikte tavada öldürüp üzerine domatesleri boşaltıp baharatlarını ekleyip  pişiriyoruz.
Kuru koftelerin üzerine sosumuzdam birer servis kaşığı gezdirip servis ediyoruz

Afiyet olsun

Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfi





BİBER DOLMASI
1kg.dolma biber

1 kase pirinç

3-4 yemek kaşığı bulgur

1 tutam dereotu…
1 tutam maydanoz
1yemek kaşığı reyhan
1adet kuru soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su

karabiber, tuz, kimyon


Kaynatmak için

1 yemek kaşığı salça
2su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz


Soğan, maydanoz ve dereotunu dogruyoruz.
Pirinç ve bulguru yıkayıp süzüyoruz yeşilliklerini ilave ediyoruz
salça ılık su baharatlar ve sıvıyağı çorba kasesinde çırpıp pirinçlere ekliyoruz.
Biberleri oyup içlerini hazırladığımız harçla dolduruyoruz ağızlarına biberlerin kendi saplarını yada domates dilimleriyle kapatabilirsiniz .
Salça tuz sıvıyağ ve suyu çırpıyoruz tenceremize ekleyip orta ateste pisiriyoruz.
Biber dolmalarını ister sade isterseniz yogurtla servis edebilirsiniz afiyet olsun


Bizi facebooktan takip edebilirsiniz  https://www.facebook.com/mutfakkeyfim




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

FIRINDA KÖFTE VE SEBZELER



FIRINDA KÖFTE ve SEBZELER

KÖFTESİ İÇİN
200 gr.kıyma
1 adet kuru soğan
3 adet sarımsak
Bir tutam maydanoz
1 yumurta
2 dilim ekmek
Kimyon, zerdeçal, karabiber, kırmızı toz biber, tuz

1 adet patlıcan
1 adet kabak
2 adet patates
2 adet domates
2 yemek kaşığı bezelye

FIRINLAMAK İÇİN
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Soğan, maydanoz ve sarımsağı robotta kıyıyoruz. İçerisine ekmekleri ekleyip tekrar kıydırıyoruz. Kıymanın içerisine bu karışımı boşaltıp yumurtayı kırıp baharatlarını ekleyip yoguruyoruz. Biraz yumuşak bir harç oluyor .Köfteleri çok kalın olmayacak şekilde şekillendiriyoruz.
Patatesi, kabak ve patlıcanı aynı büyüklükte dilimliyoruz.
Borcam tepsiye patates köfte tekrar patates, kabak ve Patlıcan şeklinde diziyoruz.
Domatesin kabuklarını soyup tepsinin ortasına dogruyoruz.
Sıvıyağı fırça yardımıyla sebzelerin üzerine sürüyoruz.
Salçayı suyla eritip tuzunu atıp karıştırıyoruz. Domateslerin üzerine boşaltıyoruz.
Yağlı fırın kağıdını ıslatıp tepsisinin üzerine örtüyoruz.
Önceden ısıttıgımız fırında 185'C pişiriyoruz. Afiyet olsun

Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

DOMATESLI FESLEĞENLİ ATIŞTIRMALIK



KURU DOMATES MEZESİ

Yıllarca Cafe21 'de kahvaltı, öğle molası, akşam saatleri için hazırladığım Kuru Domates Sosunu sizlerle de paylaşmak istedim.
Her öğün için mükemmel bir lezzetdir. İster ekmek üstü isterseniz kaşık kaşık yiyebileceğiniz bu lezzete garanti veririm.
Bu sosu hazırlarken önce küçük bir teşekkür etmem gerekiyor. Kuru Domatesleri sevgili okul arkadaşım #ukutbay (Ümit) ve değerli eşi Nilay
Tatilde doğal ürünlerle dolu hediye paketiyle getirmişlerdi. Aydın 'dan Avusturyaya taşıdım😊Teşekkürler dostlarım.

500 gr.kuru domates
3-4 dal taze reyhan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su  bardağı sıcak  su
100 gr.rendelenmis Parmesan Peyniri
Karabiber, pul biber ve tuz
Karabiber,

Domatesleri sıcak su ile birlikte robotta parçalıyoruz.( İsterseniz domatesleri sıcak suda bekletip yumusadiktan sonra robotta çekebilirsiniz).
Üzerine diğer malzemeleri de ekleyip özleşene kadar çekiyoruz.
(Çok kuru olursa biraz daha zeytinyağı ilave edebilirsiniz. )
Servis tabağına alıp üzerine biraz zeytinyağı gezdirip servis ediyoruz.
Afiyet olsun







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

YAZ MEVSiMi


YAZ MEVSiMi

SAYFA SAHiPLERiNiN DiKKATiNE kesinlikle hiçbir sayfada tariflerimin yayınlanması için iZiN VERMiYORUM bu benim en doğal hakkımdır.

Bugün oğlumun okulunda aile eğlencesi vardı ve ben şipşak pastalarımdan birini hazırladım herkes çok begendi fakat pastaya isim koyamadım. Bende takipçilerimden isim koymalarını istedim en güzel ismi bulana pastamızın aynısından yapacağım bakalım kim kazanacak :)

Keki için
2 adet oda sıcaklığında yumurta
1çay bardağı toz şeker...
yarım çay bardağı ılık süt
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri

2 yemek kaşığı kakao
 1çay bardağı (büyük boy) + 1çorba kaşığı tepeli un
bir fiske tuz

Kreması için
2 paket sıvı krema yada( kremsanti + 1 su bardağı soğuk süt )

2 paket vanilya
 

Süslemek için
1 tane Nektarine yada sert Şeftali
2 adet Kivi 

2 adet Kayısı
1 çay tabağı kadar yabanmersini
yarım cay bardağı hindistan cevizi

Yumurtayı şeker süt ve vanilya ile çırpıyoruz.
Unu Kakao ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip spatula ile karıştırıyoruz.
Tart kalıbını yağlayıp unluyoruz. Harcımızı boşaltıp önceden ısıtılmış fırında 180"c de pisiriyoruz.
Kekimizi soguduktan sonra kalıptan çıkartıyoruz.
Sıvı kremayı çırpıp krema haline getiriyoruz. ( yada kremsantiyi soğuk sütle çırpıp )

Pastamızın çukur kısmına kremayı yayıyoruz üzerine meyveleri ince ince dilimleyip istediginiz şekilde pastanın üzerini süslüyoruz. Afiyet olsun.










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

OREO PASTASI




OREO PASTASI

Pandispanya
6 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı limon suyu


Kreması için 
1litre süt 
5 yemek kaşığı nişasta 
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı 
1 yemek kaşığı tereyağı 
2 paket vanilya şekeri 
1 paket sıvı krema  (schlagsahne )

Süslemek için 
3 adet muz 1 paket OREO
Antep fıstığı 
250 gr.çikolata 
*Kremamız için tencereye süt, şeker, un ve nişastayı koyup koyulasana kadar karıştırarak pisiriyoruz. Kıvam aldıktan sonra tereyağını ekleyip ocaktan alıyoruz. İlk sıcaklığı geçince vanilyasını ve portakal kabuğu rendesini ekliyoruz.Arada bir karıştırarak soğutuyoruz. Soguduktan sonra sıvı kremayı katıp mikserle yüksek ayarda çırpıyoruz buzdolabında bekletiyoruz. 
*Yumurtanın sarısını şeker ve su ile krema kıvamı alana kadar çırpıyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleğe koyup karışıma ekleyip karıştırıyoruz.
*Yumurtanın beyazını limon suyu ile beyazlayana kadar çırpıyoruz. İki harcı birleştiriyoruz spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
*26'lık kelepçeli kalıbımızı margarinle yağlayıp unluyoruz harcımızı boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz.
*Önceden ısıttıgımız fırında 200’C pişiriyoruz
*Pandispanya 3 eşit parçaya kesiyoruz
*Kremamız dan krema torbasıni yarısına kadar doldurup buzdolabında bekletiyoruz
*Her kata krema sürüp dilimlenmiş muzları diziyoruz  kalan krema ile pastamızı kaplıyoruz 
*Çikolatayı plastik krema torbasına koyup benmari usuli eritiyoruz. Pastanın ortasından başlayarak erittigimiz çikolatayı yayıyoruz. 
*Oreoları ortadan ikiye kesip, kestiğimiz yere eritilmiş çikolata sürüp pastaya orantılı şekilde yapıştırıyoruz.
*Aralara krema sıkıp antep fıstığı ile renklendiriyoruz. 
*Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip servis ediyoruz. 
*Afiyet olsun
Bizi facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook/mutfakkeyfim.com 








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f