Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KURU BİBER SOSU


KURU BİBER SOSU

Kahvaltılık, atıştırmalık, beş çaylarında pratik ve nefis bir lezzet ister acılı ister tatlı tercih sizin gelsin tarif

10 tane kırmızı kurutma biber
1 adet soğan
3-4 dal maydanoz
1 tatlı  kaşığı kimyon
2 adet sert domates
1 tatlı  kaşığı salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tutam çörekotu
Tuz

Biberleri sıcak suya ıslatıp yumuşatıyoruz.Mutfak robotuna biberleri soğanı maydanozu, domates  ve zeytinyağını ekleyip eziyoruz.Daha sonra kalan malzemeleri de robota katıp tekrar ezip sosumuzu servis tabağına alıyoruz üzerine biraz zeytinyağı gezdirip servis ediyoruz. Afiyet olsun

Bizi facebooktan takip edebilirsiniz  https://www.facebook.com/mutfakkeyfim






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

KUŞ YUVASI ( Kadayıf )



Kuş Yuvası


  SAYFA SAHiPLERiNiN DiKKATiNE kesinlikle hiçbir sayfada tariflerimin yayınlanması için iZiN VERMiYORUM bu benim en dogal hakkımdır.

Kadayıf tatlısı Türk Mutfağının klasiklerindendir. Malesef Avusturyada Taze Kadayıf satılmıyor. Paketlenmiş Kadayıflarda çok sert biraz yumuşatmak için çaydanlıkta suyu kaynatıp üzerine bir süzgeç koyun ocağı kapatın kadayıfı paketten çıkarıp süzgeçe koyun yumuşayana kadar arada bir alt üst yapın böylece şekillendirmek kolaylaşıyor.
Türkiyeden taze Kadayıf geldi çok mutlu oldum uzun zamandır bu tarifi denemek istiyordum. Catringde kullanılan buzluğa, fırına ve mikrodalga fırına giren tepsilere hazırladım. Önceden hazırlayıp Ramazan için buzluğa koydum. Buzluktan çıkartıp çözdürdüm sonuç garantili ve lezzetli oldu.

1 kg.Taze Kadayıf
200 gr. Tereyağı
1 paket çiğ fıstık

Şerbeti için ( resimdeki tek tepsi icindir)
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu

Öncelikle Şerbetimizi hazırlıyoruz. Şeker ve suyu tencereye koyup kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip bir süre daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.

Tereyağını eritiyoruz. Kadayıfı fazla açmadan üzerine tereyağını döküp elimizle havalandırarak yağı kadayıfa yediriyoruz.
Kadayıftan bir parmak kalınlığında uzun parçalar alıyoruz. İşaret ve orta parmağımıza ip sarar gibi sarıp biten ucuza sardığımız kadayıfın içerisine doğru çekip şeklimizi tamamlıyoruz.
Fırın tepsisine sıkıca kadayıfları  diziyoruz. Bütün kadayıflara aynı işlemi yaptıktan sonra ortalarındaki boşluklara eğer açık kalmışsa önce biraz kadayıf parçası koyup üzerine fıstık dolduruyoruz.
Önceden ısıttıgımız fırında  190 c pisiriyoruz.
Kadayıfın ilk sıcaklığı geçtikten sonra şerbetimizde ılık olarak üzerine döküyoruz.
Eğer  benim gibi buzluga koyacaksanız pişireceginiz tepsilere hazırlayıp tepsininde üzerini streç naylonla iyice kapatıp buzlukta dondurabilirsiniz.
1 kg . kadayıftan yaklaşık 180 tane kuş yuvası oluyor.
Afiyet olsun.
Facebookta sayfamızı beğenin https://www.facebook.com/mutfakkeyfim








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ZEYTiNYAGLI YAPRAK SARMASI (Limon ve soğan soslu)



Zeytinyağlı Yaprak Sarması
(Limon ve soğan soslu)

iç harcı
1 kase pirinç
2 yemek kaşığı salça
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
5-6 dal dereotu
5-6 dal maydanoz
5-6 dal taze reyhan
5-6 adet yeşil soğan
karabiber, tuz, kimyon pul biber
yarım çay bardağı su

Sosu için
1 adet kuru soğan
5-6 kaşık zeytinyağı
1tatlı kaşığı salça
bir tutam kuru reyhan
1buçuk su bardağı sıcak su
1 adet dilimlenmis limon

Yeşilliklerimizi doğrayıp salça ve su hariç bütün malzemeleri birlestiriyoruz. salçayı suyla sulandırıp harca katıp karıştırıyoruz.
Yapraklarımızın içerisine birer tatlı kaşığı harç koyup sarıyoruz.

Sarmaları tencereye düzmeden önce

Soğanı kalın halka seklinde kesip yağla birlikte tencerede kavurup reyhanı salcasını ekleyip karıştırıyoruz.
Limonları kalın dilimleyip içine katıp sıcak suyunu ilave edip kısa süreli kaynatıp ocaktan alıyoruz.

Sarmaları bu sosa dizip üzerine de bir kaç dilim limon daha ekleyip orta sıcaklıkta pismeye bırakıyoruz.
Pişen sarmalarımızı servis tabağına alıp limon dilimleriyle süsleyip servis ediyoruz
Afiyet olsun

Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz  https://www.facebook.com/mutfakkeyfim


















  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

NOHUTLU BULGUR PİLAVI



NOHUTLU BULGUR PİLAVI  (HİNDİ SUYU İLE )
(4kisilik)
1adet hindi veya tavuk budu
1 çay bardağı ıslanmış nohut yada haşlanmış nohut
4 su bardağı su
Tuz
2 su  bardağı bulgur
2 yemek kaşığı Tereyağı

Hindi butunu nohutla birlikte tencereye koyup üzerine suyunu ekleyip bir tutam tuz atıp pişmeye bırakıyoruz. Hindi eti pismeden suyu azalırsa mutlaka sıcak su ekleyin
Pişen hindi etini tencereden çıkarıyoruz.Etin suyunu süzüp alıyoruz.
Tencerenin dibinde kalan nohutlarìn üzerine 2 buçuk şu bardağı haşlama suyundan koyup kaynatıyoruz .Bulguru ekleyip tuzunu ayarlayıp orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Tereyağını eritip pişen pilava ekleyip karıştırıyorum. Hindi butunu parçalara bölüp pilavla birlikte servis ediyoruz.Afiyet olsun.
Bizi Facebookdan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ET SOTE




ET SOTE

1 kg. Kuşbaşı dana eti
3 diş sarımsak
1 tepeli yemek kaşığı biber salçası
3 adet domates
1 çay tabağı kadar kıyılmış taze kekik
1 çay  bardağı sıcak su
1 tepeli yemek kaşığı tereyağı
Kimyon, karabiber, kırmızı toz biber


○ Kuşbaşı etleri 1 buçuk su bardağı sıcak su ile haşlıyoruz.
○Haşlanmış etlere tereyağını ekleyip sarımsak ve taze kekigini ilave edip kavuruyoruz.
○ Salçasını katıp karıştırdıktan sonra domatesleri ekleyip suyunu salana kadar pişiriyoruz.
○Sıcak su ekleyip baharatlarını atıp 5 dakika kadar daha pişirip yemeğimizi hazırlıyoruz.
○ Afiyet olsun.

Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f