Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

AKŞAM YEMEKLERİ






Akşam Menüsü hazır
Bizim evde akşam yemeği çok önemlidir çocukluğumuzdan bu yana hep öyle gördüm. Elimden geldiğince de sürdürmeye çalışıyorum .Yemek yapmakta sunmakta ve yemek de bir kültür gerektirir.
Çok şükür bugünümüze

Beğeni ve yorumlarla bizi destekleyip güncelleyin

*Tarhana Çorbası
http://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/05/tarhana-corbasi-1-paket-tarhana-4-su.html


*Kuru biber ve Yaprak Sarması
http://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2015/03/kuru-biber-dolmas.html

*Şehriye Pilavı
http://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/06/yildiz-sehriye-pilavi.html

* Tavuk Kanat
http://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2015/04/tavada-yagsz-ctr-kanatlar.html

*Ezme
http://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2015/12/ezme-acl-acsz.html

*Semizotu Yogurtlusu
http://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2015/07/semizotu-yogurtlusu.html

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

BEŞ ÇAYI

BEŞ ÇAYI SEVENLERE 


SERIT POĞAÇA
KARALAHANA SARMASI
KISIR
ATOM
MUHAMMARA
MUFFİN



ŞERİT POĞAÇA

Altı Kat Şerit Poğaça



* 2 su bardağı ılık süt

* 2 su bardağı ılık su

* 1su bardağı sıvı yağ

* 2 yumurta(sarısı üzerine sürülecek)
* 3 yemek kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 paket yaş maya

Ara katlara sürmek için
100 gr. tereyag

Üzerine
Sarı haşhaş

Çörekotu

* Ilık sütün içerisine şeker ve yaş mayayı eritiyoruz.
* Un hariç bütün malzemeleri ilave edip tel çırpacakla iyice özleşene kadar çırpıyoruz.
* Azar azar unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
* Hamurumuzû 1 saat kadar dinlendiriyoruz.

* Hamurumuzdan portakal  büyüklüğünde yumaklar yapıp  her yumağı tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz.

*Her kata 1 tatlı kaşığı tereyağ sürüp altı kat aynı işlemi yapıyoruz en üst kata yağ sürmüyoruz.
* Yağladığımız hamurların üzerine nemli bir mutfak bezi örtüp  15 dakika daha bekletiyoruz.
* Sonra oklavamızla altı katlı hamuru açıp pizza bıçağıyla önce 4 sonra  8 eşit parcaya kesiyoruz .
* Üçgen parçaların köşe kısmına çizikler attıp yuvarlak kısma peynirli harç koyup bükerek serit poğacamızı tamamlıyoruz.

* Yağlanmış fırın tepsisine hamurları aralıklarla dizip yarım saatte tepside beklettikten sonra yumurtasını sürüp üzerine sarı haşhaş ve çörekotu ekeleyip 180'c pisiriyoruz

*Afiyet olsun
Detaylı resimler icin
https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/07/alt-kat-serit-pogaca.html





KARALAHANA SARMASI
1 deste haşlanmış karalahana

1 kase pirinç

2 yemek kaşığı bulgur

1 orta boy kuru soğan yada 5-6 dal taze soğan

1tutam maydanoz

1tatlı kaşığı kuru reyhan yada bir deste taze reyhan

1 yemek kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı su

2 yemek kaşığı zeytinyağı

tuz, karabiber, kimyon


Sosu için

1 tatlı kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı sıvı yağ

3 diş doğranmış sarımsak

1 buçuk su bardağı sıcak su

tuz


Soğan ve maydanozu ince ince dogruyoruz. Pirinç ve bulguru yıkayıp süzgeçten geçirdikten sonra bir kaba alıp ortasını açıyoruz salca su ve zeytinyağını koyup karıştırıyoruz.Baharatlarını atıp soğan ve maydanozunu ekleyip karıştırıyoruz.

Lahana yapraklarını serip ortasını kesip alıyoruz. Kenar yapraklarını uzun seritler halinde kesiyoruz.

Serit halindeki yaprağı elimize alıyoruz 1 tatlı kaşığı harç koyup üçgen olacak sekilde harcın üstünü kapatıp sağlı sollu cevirerek sarıyoruz

Bütün lahana yapraklarını sardıktan sonra yağ tavasına sarımsakları doğrayıp yagla birlikte kavurup salçasını ve tuzunu atıp karıştırıyoruz sıcak suyunu katıp kaynatıyoruz sarmaların üzerine döküp düz bir tabak kapatıp orta ateşte pisiriyoruz

Afiyet olsun

https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2015/03/karalahana-sarmasi.html




KISIR


1kase ince bulgur

2 yemek kaşığı salça

3 yemek kaşığı sıvıyağ...
1çay kaşığının ucu ile limon tuzu
1tatlı kaşığı kuru reyhan
Karabiber, tuz, kırmızı biber
1 buçuk su bardağı sıcak su

Salatası için
1 adet marol
Bir tutam maydanoz
Bir tutam dereotu
3-4 adet yesil soğan
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
İnce bulguru yağ salça limon tuzu, reyhan ve sıcak suyla birlikte karıştırıp teflon tavada orta ateste arada bir karıştırarak pisiriyoruz. Suyunu çektikten sonra ocağı kısıp baharatlarını ilave edip ince bulgurlar tane tane olana kadar kavuruyoruz.Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Salata malzemelerini yıkayıp, suyu çektikten sonra dogruyoruz.
İnce bulgurla salatayı geniş bir kapta birleştirip yağını da ekleyip karıştırıyoruz.
Taze üzüm yaprağı yada marolla servis ediyoruz. Afiyet olsun.
https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2015/04/kisir.html






ATOM

Atom Mezesi
İsminden de anlaşıldığı gibi acı biberlerin yağda kavrulup yoğurtla bulustugundaki o lezzet mutlaka tadılmalıkır. Rakı mezesi olarak bilinen ve Ege mutfağına ait olan bu lezzeti beş çaylarınızın yanında çok seveceksiniz . Ekmeği o kadar çok yediriyorki hic farketmiyorsunuz en kötü tarafi bu olsa gerek ☺

2 kişilik

6-7 adet kurutulmuş süs biberi  (tatlı -acı isteğinize göre )
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı ucu ile toz kırmızı biber
250 gr.süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
Kekik

Ben acı biber kullandıgım için çok acı olmasın diye çekirdeklerini çıkarıp 2-3 parçaya böldüm.Tavsiyemdir acı biberin çekirdeklerini çıkarırken mutlaka eldiven kullanın benim gibi yanmayın.Yanarsanızda ellerinizi sütte bekletin 😊  Zeytinyağını ve sıvıyağı teflon tavada ısıtıp biberleri karıştırarak bu yağda biberleri kizartıyoruz . Dikkat edin kuru biberler kızgın yağda çok çabuk kızarıyor .
Biberleri ocaktan alıp  üzerine toz kırmızı biber serpip alt üst ediyoruz .
Yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsağı ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Servis tabağına aldığımız yoğurdun ortasına kızaran biberleri dizip tavada ki yagıda üzerine döküyoruz.Bolca kekik ekeleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun .

https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2017/01/atom-kuru-biber-mezesi.html



MUHAMMARA


1 su bardağı çekilmiş ceviz

1 şu bardağı çekilmiş kuru ekmek içi

3 diş sarımsak

2 yemek kaşığı tahin

1 çay bardağı zeytinyağı

Yarım limon suyu

1 yemek kaşığı su ile şişirilmiş pul biber

1 yemek kaşığı biber salçası

Karabiber

Kimyon

Tuz


Yapımı en kolay atıştırmalıklardan birisi olan Muhammad sofralarınızı tatlandıracak.Bütün malzemeleri mutfak robotunda karıştırıyoruz. Bardak ve kaşık ölçüleri farklı olabileceği için çok kuru olursa zeytinyağını biraz daha ekleyin

İster ekmek üstüne sürerek isterseniz servis tabağı ile sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.
alıcı bağlantı https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/12/muhammara.html




MUFFİN

Çikolatalı Muffin

4 tane yumurta
1 tepeli çay bardağı  (80gr ) şeker
1 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
2 tepeli yemek kaşığı kakao
40gr. Bitter çikolata
1 paket sıvı krema yada süt
2 tepeli su bardağı  (250gr ) un

*Krema yada sütü kaynatıp içerisine çikolatayı ekleyip karıştırarak eritiyoruz. Kakaoyu da ekleyip çırpacakla karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
*Yumurtaları şekerle birlikte mikserle yüksek ayarda çırpıyoruz diğer malzemeleride ekleyerek kekimizi hazırlıyoruz.
* Muffin kalıplarına ikişer servis kepçesi harç koyuyoruz.
*Önceden ısıttıgımız fırında 10 dakika 200'C sonra 165'C pişiriyoruz.
*Afiyet olsun.
● Bitter çikolata yerine sütlü çikolata kullanırsanız şekeri az koyup tadını  damak zevkinize göre ayarlayın.
https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/05/cikolatali-muffin.html

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

KARALAHANA SARMASI




Karalahana Sarması

SAYFA SAHiPLERiNiN DiKKATiNE kesinlikle hiçbir sayfada tariflerimin yayınlanması için iZiN VERMiYORUM bu benim en dogal hakkım.

İki taraftan da Karadenizli olunca Karalahana Sarması olmazsa olmazlarımızdan. Ordu 'da kalın ve iri sarılırken  Tokatta bir tane iri yapraktan en az 10 tane minik muska şeklinde sarılır. Zor gibi görünse de eliniz alıştıkca hızlı ve düzgün sarmayı başarıyorsunuz. Sunum itibariyle de çok beğeni almaktadır.

1 deste haşlanmış karalahana
1 kase pirinç
2 yemek kaşığı bulgur
1 orta boy kuru soğan yada 5-6 dal taze soğan
1tutam maydanoz
1tatlı kaşığı kuru reyhan yada bir deste taze reyhan
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber, kimyon

Sosu için
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 diş doğranmış sarımsak
1 buçuk su bardağı sıcak su
tuz

Soğan ve maydanozu ince ince dogruyoruz. Pirinç ve bulguru yıkayıp süzgeçten geçirdikten sonra bir kaba alıp ortasını açıyoruz salca su ve zeytinyağını koyup karıştırıyoruz.Baharatlarını atıp soğan ve maydanozunu ekleyip karıştırıyoruz.
Lahana yapraklarını serip ortasını kesip alıyoruz. Kenar yapraklarını uzun seritler halinde kesiyoruz.
Serit halindeki yaprağı elimize alıyoruz 1 tatlı kaşığı harç koyup üçgen olacak sekilde harcın üstünü kapatıp sağlı sollu cevirerek sarıyoruz
Bütün lahana yapraklarını sardıktan sonra yağ tavasına sarımsakları doğrayıp yagla birlikte kavurup salçasını ve tuzunu atıp karıştırıyoruz sıcak suyunu katıp kaynatıyoruz sarmaların üzerine döküp düz bir tabak kapatıp orta ateşte pisiriyoruz
Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz  https://www.facebook.com/mutfakkeyfim










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ÇiKOLATALI MUFFİN


Çikolatalı Muffin

4 tane yumurta
1 tepeli çay bardağı  (80gr ) şeker
1 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
2 tepeli yemek kaşığı kakao
40gr. Bitter çikolata
1 paket sıvı krema yada süt
2 tepeli su bardağı  (250gr ) un

*Krema yada sütü kaynatıp içerisine çikolatayı ekleyip karıştırarak eritiyoruz. Kakaoyu da ekleyip çırpacakla karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
*Yumurtaları şekerle birlikte mikserle yüksek ayarda çırpıyoruz diğer malzemeleride ekleyerek kekimizi hazırlıyoruz.
* Muffin kalıplarına ikişer servis kepçesi harç koyuyoruz.
*Önceden ısıttıgımız fırında 10 dakika 200'C sonra 165'C pişiriyoruz.
*Afiyet olsun.
● Bitter çikolata yerine sütlü çikolata kullanırsanız şekeri az koyup tadını  damak zevkinize göre ayarlayın.
*Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
*Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ATOM (KURU BİBER MEZESİ )




Atom Mezesi
İsminden de anlaşıldığı gibi acı biberlerin yağda kavrulup yoğurtla bulustugundaki o lezzet mutlaka tadılmalıkır. Rakı mezesi olarak bilinen ve Ege mutfağına ait olan bu lezzeti beş çaylarınızın yanında çok seveceksiniz . Ekmeği o kadar çok yediriyorki hic farketmiyorsunuz en kötü tarafi bu olsa gerek ☺

2 kişilik

6-7 adet kurutulmuş süs biberi  (tatlı -acı isteğinize göre )
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı ucu ile toz kırmızı biber
250 gr.süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
Kekik

Ben acı biber kullandıgım için çok acı olmasın diye çekirdeklerini çıkarıp 2-3 parçaya böldüm.Tavsiyemdir acı biberin çekirdeklerini çıkarırken mutlaka eldiven kullanın benim gibi yanmayın.Yanarsanızda ellerinizi sütte bekletin 😊  Zeytinyağını ve sıvıyağı teflon tavada ısıtıp biberleri karıştırarak bu yağda biberleri kizartıyoruz . Dikkat edin kuru biberler kızgın yağda çok çabuk kızarıyor .
Biberleri ocaktan alıp  üzerine toz kırmızı biber serpip alt üst ediyoruz .
Yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsağı ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Servis tabağına aldığımız yoğurdun ortasına kızaran biberleri dizip tavada ki yagıda üzerine döküyoruz.Bolca kekik ekeleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun .
Bizi facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f