Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

AKSAM MENÜSÜ


Bugünün Menüsü

KREMALI HINDI ETI
GARNITÜRLÜ PILAV
EZME
KEREVIZLI YOGURT




GARNİTÜRLÜ PİLAV

1 su bardağı pirinc
1 adet havuç
2 yemek kaşığı mısır
2 Yemek kaşığı bezelye
Bir parca kereviz
1 kücük boy patates
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
2 bucuk su bardağı sıcak su


Garnitürlerden havuc ,patates ve kereviz kücük kücük dogruyoruz diger garnitürlerle birlestirip karıştırıyoruz.
Tencereye sıvıyağı koyup yıkadığımız pirincleri kavuruyoruz.
Pirincin suyunu katıp tuzunu ayarladıktan sonra tereyağını da ekleyip orta ateste bir taşım  kaynatıyoruz.
Kaynayan pilava garnitürleri ekleyip bir kere karıştırıp pismeye bırakiıyoruz.
Pilavımızı dinlendirdikten sonra servis ediyoruz .
Afiyet olsun.



KREMALI HİNDİ ETİ

500gr.ince dogranmış hindi eti yada tavuk eti

Sosu icin
2 Yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Tuz karabiber ,kekik ,zerdeçal
1 Paket sıvı krema

Eti tenceremize koyuyoruz.Kendi suyunu cekene  kadar kavuruyoruz.Etleri vor tabaga alip teencerenin dibinde unu tereyagla  kavurup baharatlarini ekleyip sıvı kremasını ekliyoruz .
Kaynadıktan sonra etleri içine koyup kısık ateste kaynatıp servis ediyoruz.
Afiyet olsun.



EZME

2 adet domates

1 adet kırmızı etli biber

1 adet acı /tatlı yeşil biber

1 adet iri kuru soğan

4 diş sarımsak

4-5 dal maydanoz saplarıyla birlikte

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

Kuru reyhan, nane, dereotu kurusu

Yedibahar ( yedi çeşit baharat )

Karabiber, tuz, isot

Yarım çay bardağı zeytinyağı


● Soğanı ve sarımsağı robatta bir tur çekip iri bırakıyoruz.

● Üzerine kırmızı ve sivri biberleri kesip ilave ediyoruz birlikte çekip iyice küçülttükten sonra derin bir tabağa boşaltıyoruz.

● Maydanozları saplarıyla birlikte çekiyoruz.

● Domatesleri dörde bölüp maydanozun üzerine doldurup bütün baharatları da ekleyip çekiyoruz.

● Soğan ve biberlerin üzerine boşaltıyoruz.

● Zeytinyağını harcımızı üzerine döküp karıştırıyoruz sık gözlü bir süzgeçe boşaltıp 1 saat kadar suyunun süzülmesi için buzdolabında bekletiyoruz

● Servis tabağına alıp servis ediyoruz.

● Ezmenin suyu tam süzülmezse 3 kat havlu peçeteyi servis tabağının üzerine kapatıp biraz bastırın ve bu şekilde bekletin

● Afiyet olsun

KEREVIZLI HAVUÇ YOĞURTLAMA 



500gr. natur yoğurt
2 tane orta boy havuç
yarım dilim kereviz ( bir bütünün yarısı)...
1 diş sarımsak
1çay kaşığı ucuyla tuz
istege bağlı olarak 2 yemek kaşığı mayonez ( ben koymuyorum mayonezsiz daha sağlıklı)


Havuçları ve kerevizi soyup rendeliyoruz.
Yoğurdu dövülmüş sarımsak ve tuzla çırpıyoruz.
Havuç ve kerevizleri katıp karıştırıyoruz soğuk olarak servis ediyoruz.
Kalan kerevize limon sürüp streç folye ile kaplarsanız bir dahaki kullanıma kadar kararmaz.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

KREMALI HİNDİ ETİ




KREMALI HİNDİ ETİ

500gr.ince dogranmış hindi eti yada tavuk eti

Sosu icin
2 Yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Tuz karabiber ,kekik ,zerdeçal
1 Paket sıvı krema

Eti tenceremize koyuyoruz.Kendi suyunu cekene  kadar kavuruyoruz.Etleri vor tabaga alip teencerenin dibinde unu tereyagla  kavurup baharatlarini ekleyip sıvı kremasını ekliyoruz .
Kaynadıktan sonra etleri içine koyup kısık ateste kaynatıp servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

FUTBOL SAHASI PASTASI


Futbol Sahası Pastası

5 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
Yarım çay bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı kakao 
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 buçuk su bardağı  (200 gr. )Un

Kreması için
1 litre süt
5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 paket vanilya şekeri
yarım portakal kabuğu rendesi
1 paket sıvı krema  (schlagsahne )

Süslemek için
1 cay bardağı hindistan cevizi
3-4 damla yeşil gıda boyası
1 paket  futbol topu şekerleri 

- Kremamız için tencereye süt, şeker, un ve nişastayı koyup koyulasana kadar karıştırarak pisiriyoruz. Kıvam aldıktan sonra tereyağını ekleyip ocaktan alıyoruz. İlk sıcaklığı geçince vanilyasını ve portakal kabuğu rendesini ekliyoruz.Arada bir karıştırarak soğutuyoruz. Soguduktan sonra sıvı kremayı katıp mikserle yüksek ayarda çırpıyoruz buzdolabında bekletiyoruz. 
-Yumurtanın sarısını şeker ve sütle krema kıvamı alana kadar çırpıyoruz. Un, kabartma tozu kakao ve vanilyayı eleğe koyup yarısını bu karışıma ekleyip karıştırıyoruz.
-Yumurtanın beyazını limon suyu ile beyazlayana kadar çırpıyoruz. İki harcı birleştiriyoruz kalan unu ekleyip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
-26'lık kelepçeli kalıbımızı margarinle yağlayıp unluyoruz harcımızı boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz.
-Önceden ısıttıgımız fırında 200’C pişiriyoruz
-Pandispanya 4 eşit parçaya kesiyoruz
-Kremamız dan krema torbasıni yarısına kadar doldurup buzdolabında bekletiyoruz
-Her kata krema sürüp kalan krema ile pastamızı kaplıyoruz 
-Krema torbasındaki kremayı resimdeki gibi şekillendiriyoruz.
 -Pastamızı  buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz.
-Hindistan cevizine gıda boyası damlatıp karıştırıyoruz. Pastanın ortasına resimdeki gibi serpiştirip kenarlarına futbol topu şekerlerini dizip pastamızı tamamlıyoruz. 
- Afiyet olsun
-Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz  https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
-Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

FUTBOLCULARA ÖZEL PASTA



FUTBOL SAHASI PASTASI

Çocuklar 3.yaştan itibaren futbol oynamaya başladılar.Topa vuramıyorlardı bile ,formalar üzerlerinden taşıyordu ama mutluydular sosyallesip bir hedef için çabbaliyorlardi. Yıllar gecti, toplar gümler oldu ,goller peşpeşe geldi ev kupalar ve madalyalarla doldu ,spor hayattalarının bir parçası oldu,Diyecegım o ki sacma sapan oyunlardan uzak kaldılar Telefon tablet hayatlarını simdilik etkilemedi.

10 yumurta

1 su bardağından 1 parmak eksik seker

1 bucuk su bardağı  (375-400ml) un

1 paket kabartma tozu

1 Paket vanilya

Yarım  çay bardağı ılık su


Kreması için

1litre süt

1 su bardağı tepeli un

3 yemek kaşığı kakao

1 su bardağı şeker

80 gr.bitter çikolata

2 paket vanilya


Üzeri icin

2 Paket (çiftli) kremşanti
1 tüp yesil gıda boyası
Hindistan cevizi

Pandispanya


Yumurtanın beyazını ve yarısını ayırıyoruz.Yumurta Sarısının icerisine seker ve su ekleyip rengi acılıp  koyulasana kadar çırpıyoruz.Üzerine un ,vanilya ve kabartmatozunu ekleyip çırpıyoruz.

Yumurtanın beyazına yarım limon suyu sıkıp beyazlaşana kadar çırpıyoruz.

Iki harcı birlestiriyoruz. Kelepceli kalıbımızı yaglayıp unladıktan sonra harcı boşaltıp önceden ısıtılmış fırında 180'C pisiriyoruz.

KREMA iÇiN

Çikolata ve vanilya hariç bütün malzemeleri tencerede çırpıyoruz.Kaynayana kadar karıştırarak pisiriyoruz.

Kaynayınca çikolatasını katıp 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz. İlk sıcaklığı geçince vanilyasını katıp arada bir karıştırarak sogutuyoruz.

Muzları dilimleyip su ve limonu karıştırıp için de bekletiyoruz.Kullanacağımız zaman sudan çıkarıp kağıt havluya bırakıyoruz.

Pandispanyayı üç eşit parcaya kesiyoruz.Her kata çikolatalı kremayı sürüp üzerine muz diziyoruz.Buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz.

DIŞ SÜSLEME

Kremsantiyi paketinin arkasındaki gibi hazırlayıp sogutuyoruz.Önce pastanın diş kırmızı iyice kaplıyoruz.Kalan kremayı krema torbasına doldurup pastaya istediginiz sekilde süslüyoruz.
Hindistan cevizine 10 damla gıda birası damlatıp renk  alana kadar karıştırıyoruz.Resimdeki gibi pastanın üzerine kaplıyoruzBuzdolabında bir kac saat bekletip futbolcu figürlerini yerleştirip servis ediyoruz.Afiyet olsun.






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SEMİZOTU PİLAVI



SEMİZOTU PİLAVI


Semizotu Omega3 açısından çok değerli bir bitkidir. Mevsiminde Yoğurtlu Salatasını yaparken yaz kış pilavı da nefis bir ara öğün oluyor. Dipleye de benzesede ben pilav demeyi tercih ettim.
2 deste semizotu
1 su bardağı bulgur
1 tatlı kaşığı salça
1 tutam tuz, karabiber, pul biber
1 su bardağı ılık su
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 küçük boy kuru soğan  (isteğe bağlı )

Semizotlarını bol suda yıkayıp süzgeçten süzdürüp iri iri dogruyoruz.
Sıvıyağı ince kıyılmış soğanla kavurup salçasını ve bulgurunu ekliyoruz.
Bulguru da biraz kavurup doğradığımız semizotlarını azar azar ilave ediyoruz. Üzerine ılık suyu ekleyip alt üst karıştırıyoruz.
Orta ateşte arada bir kontrol ederek bulgur pişene kadar pisiriyoruz.
Bazı bulgur çeşitleri suyu fazla çekiyor eğer pilavınız  pişmeden suyu çekerse mutlaka azar azar su ilave edebilirsiniz.
Turşu  ve yufka ekmeğiyle servis ediyoruz afiyet olsun.
Bizi facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim












  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SEBZELi TURŞU



Sebzeli Turşu

15 yıldır her sene bu turşuyu hazırlarım çoban salatasının turşu versiyonu da diyebiliriz
Tadanların damaklarında kalan nefis bir meze, ekmek batırarak yiyebileceğiniz gibi pilavların yanında harika bir tamamlayıcı hadi bakalım tarife

3 kg. Domates
500 gr acı yada tatlı sivri biber
1 adet orta boy kuru soğan
1 baş sarımsak  (8-9 adet)
yarım demet maydanoz
2 buçuk su bardağı üzüm sirkesi
1 adet limon suyu
 yeterince sıvıyağ
1 tepeli yemek kaşkaşığı kalın tuz
Cam kavanoz

- Domateslerin kabuklarını soyup ince ince geniş bir leğene doğruyoruz .
- Biberleri , maydanoz , soğan ve sarımsağı ince ince doğrayıp domatese ekliyoruz.
- Limon suyunu sıkıp, sirke ve tuzunu atıp sebzelere ekliyoruz.
- Güzelce karıştırıp tadına bakıyoruz sirkesi belirgin tuzuda damak tadına göre ayarlıyoruz.
- Kavanozların ağız kısmında bir parmak eksik olacak şekilde turşumuzu suyu ile orantılı olarak dolduruyoruz.
- Kavanozların ağız kısmına üzerini örtecek şekilde sıvıyağla doldurup havayla iletişimini kesiyoruz.
- Kapaklarını sıkıca kapatıp serin bir yerde saklıyoruz turşumuzu 4-5 gün sonra yiyebilirsiniz. Kavanozu açtıktan sonra yağı ile turşuyu karıştırarak servis ediyoruz.
- Afiyet olsun

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim























  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ÇiKOLATALI MEYVELİ PASTA


ÇİKOLATALI PASTA
 (22'lik kelepceli kalıp için )

4 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
150 gr.(1 su bardagından bir parmak eksik)seker
250 ml (1 su bardagı tepeli)un
 Kreması için

500 gr.süt
1 su bardağından bir parmak eksik (90gr )un
1 çay bardağı tepeli (80gr )şeker
1 tepeli yemek kaşığı (20gr )nişasta
2 tepeli yemek kaşığı kakao
40 gr.çikolata
2  paket vanilya

Süslemek icin
Çilek
Kayısı
Ahududu
Çikolata parcaları
Kokos
Taze nane yapraklari

 *Yumurtanın sarısını şekerle birlikte 10 dakika yüksek ayarda mikserle çırpıyoruz.
*Yumurtanın beyazını tuzla birlikte köpük haline gelene kadar çırpıyoruz.
*İki harcı birleştiriyoruz.
*Un, vanilya ve kabartma tozunu eleğe koyup eleyerek karıştırdığımız harca eleyerek ekleyip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
*Harcımızı kalıba boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz.
*Önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz. 

*Tencerenin içerisine un, nişasta, şekeri ve kakaoyu koyup kaşık la karıştırıyoruz sütünü yavaşça ekleyip ocakta koyulasana kadar karıştırarak pisiriyoruz kaynamaya başlayınca çikolatayı ekleyip ocaktan alıyoruz. İlk sıcaklığı geçince vanilyasını ekliyoruz. Arada bir karıştırarak soğutuyoruz. Pastaya kullanmadan önce mikserle yüksek ayarda 5 dakika kadar çırpıyoruz.

 *Pandispanyayı iki yada üç eşit parçaya kesiyoruz. Her kata krema sürüyoruz isterseniz sevdim meyvelerinden dilimleyip katlarar dizebilirsiniz. Kalan kremayı pastanın üzerine sürüp dilediğiniz gibi meyvelerle süslüyoruz.
*Buzdolabında bir saat kadar dinlendirdikten sonra servis ediyoruz afiyet olsun.






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f