Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

TUZLU KURABİYELER




TUZLU KURABIYELER

Şekillendirmesi kolay, ağızda dağılıyor uzun süru tazeliğini koruyan nefis bir kurabiye

250 gr.tereyağı yada margarin
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı kabartmatozu
700ml.un yaklaşık( 3 su bardağı)

Üzeri için

Sarı haşhaş
Çörekotu
Yumurta sarısı

Oda ısısındakı tereyağını elimizle yogurup krema kıvamına getirelim, Yumurta şeker tuzu katıp karıştırıyoruz. Kabartma tozunu ekleyip üzerine sirkesini döküp kabarcıklar çıktıktan sonra azar azar un ekleyip yumuşak bir hamur yoguruyoruz.

Hamurdan küçük parcalar koparıp rulo seklinde yuvarlıyoruz.Resimlerdeki gibi sekillendirip fırın tepsisine diziyoruz.
Yumurta sarısını sürüp üzerine isteginize göre çörekotu yada hashaş serpip
Önceden ısıtılmış fırında 180'C pisiriyoruz.
Afiyet olsun.
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

KETEN TOHUMLU EV EKMEGİ



Ohhh Misss gibi EV EKMEĞİ
Bu güzel Tarif icin sevgili @NilgünKaraboyun Ablama Tesekkürederim.

KETEN TOHUMLU EV EKMEĞİ

400 gr ekmeklik beyaz un
100 gr doğal katkisiz un
İki su bardağı süt içıne yarim limon sıkılıp bir saat bekletiyoruz
 yarım çay bardagı zeytinyağı
2 yemek kaşığı şeker
15 gr tuz
150 gr ekşimaya önmayalnma olmuş
Ve aldığı kadar su
Baya cıvık bir hamur olacak

İÇİNDEKİ TOHUMLAR
Keten tohumu
Ay cekirdegi
Haşhaş
Susam çörekotu
Çiya
yulaf ezmesi
Tohumlar konmadan diger malzemelerle hamur yoğrulur suyu un aldikca ilave edilir. Tuz bir saat sonra birazcik suyla hamura katilır.
Yarim saat arayla üç katlama yapilir. Cıvık bir hamur elde edilir. Hamur mayalana kadar oda isisinde bekler ,istenilen miktarda tohumlar ilave edilir hamura son şekli verip kaliba konur 12 saat buzdolabinda 3 saatte disarda bekletklip 200 derece firina sürülür uarim saat sonra 170 derecede 40 dakika daha pişirilir. Hamuru firina sürunce üzerine su sıkılır.  

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

KIYMALI YUMURTALI PiDELER



KIYMALI  YUMURTALI  PiDELER
1 buçuk su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1su bardağı sıvıyağ
1paket kuru yada yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
1kg un


Kıymalı iç harcı
500gr yağlı kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1su bardağı domates sosu
1 kase maydanoz
3 diş sarımsak
kimyon, karabiber, tuz

Üzerine Sürmek için
3-4 yumurta
Yapılışı:
Sarısı ve beyazını ayırıyoruz. Sarısını hamura ,beyazını Kıymalı harcın üzerine sürecegiz.
Ilık sütün içerisine mayayı eritiyoruz. Ilık suyu, sıvı yağı ekleyip çırpıyoruz.
Tuzu ve ununu azar azar ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
Hamurumuzu yumurta büyüklüğünde yumaklar döküp uzerini nemli bir bezle kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz.
Yumakları pide büyüklüğünde açıp kaşık yardımıyla Kıymalı harctan bolca sürüyoruz.
Hamurun iki uçlarını (köşelerini) birleştirip iki elimizle tutup yağlı fırın kağıdı serdigimiz tepsiye biraz uzatarak seriyoruz.
Bütün yumakları aynı işlemi yapıyoruz.
Yumurtanın beyazını çırpıp pidenin kıymalı kısmına yumurtanın sarısını da hamur kısmına sürüyoruz.
180’C önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun 

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim




















  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

BATON ÇİLEKLİ YAŞ PASTA




 Pandispanya için
(4-6 kişiliktir )
2 yumurta
1 tepeli su bardağı +1 yemek kaşığı  (150gr )un
1 buçuk tepeli yemek kaşığı  (40gr )nişasta
1 tepeli çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
yarım çay bardağı ılık su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
bir fiske tuz

Kreması için
500 gr.süt
1 tepeli çay bardağı (75gr ) nişasta
1 çay bardağı tepeli  (80gr )şeker
1 tepeli yemek kaşığı  (25gr ) un
1 tane yumurta sarısı
1tatlı kaşığı tereyağ(15gr. )
1su bardağı sıvı krema yada (1 paket kremsanti +1 su bardağı soğuk süt )
1 paket vanilya

Süslemek için
3-4 adet çilek
1 kase orman meyvesi
renkli şekerler


☆Yumurtanın sarısını şeker, ılık su ve kakao ile birlikte  yüksek ayarda mikserle çırpıyoruz.
☆Yumurtanın beyazını tuzla birlikte köpük haline gelene kadar çırpıyoruz.
İki harcı birleştiriyoruz.
☆Un, vanilya, nişasta ve kabartma tozunu eleğe koyup bir kez eleyip tekrar eleğe koyup karıştırdığımız harca eleyerek ekleyip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
baton kek kalıbının tabanını tereyağ ile yağlayıp unluyoruz. Harcımızı boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz.
☆Önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz.
☆Tencerenin içerisine süt,  un, nişasta, şekeri ve yumurta sarısını  koyup tel çırpacakla  ocakta koyulasana kadar karıştırarak pisiriyoruz kaynamaya başlayınca tereyağını ekleyip ocaktan alıyoruz.
☆ İlk sıcaklığı geçince vanilyasını ekliyoruz. Arada bir karıştırarak soğutuyoruz. Pastaya kullanmadan önce mikserle yüksek ayarda 5 dakika kadar çırpıyoruz. Soğuyan kremanın içerisine sıvı kremayı katıp mikserle yüksek ayarda çırpıyoruz.
☆Pandispanyayı üç  parçaya kesiyoruz. Her kata krema sürüp meyve diziyoruz bütün katlara aynı işlemi yapıyoruz.
 ☆Kalan kremadan iki servis kaşığı krema torbasına dolduruyoruz.
☆Kalan krema ile pastamızı kaplıyoruz . Krema torbasındaki krema ile pastamızı süslüyoruz .Çileklerleri ince dilimleyip pastanın ortasına diziyoruz.
Renkli şekerlerle de pastamızı renklendirerek pastamızı tamamlıyoruz. Buzdolabında bir saat kadar dinlendirdikten sonra servis ediyoruz afiyet olsun.










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

NOHUTLU BULGUR PİLAVI



NOHUTLU BULGUR PİLAVI  (HİNDİ SUYU İLE )
(4kisilik)
1adet hindi veya tavuk budu
1 çay bardağı ıslanmış nohut yada haşlanmış nohut
4 su bardağı su
Tuz
2 su  bardağı bulgur
2 yemek kaşığı Tereyağı

Hindi butunu nohutla birlikte tencereye koyup üzerine suyunu ekleyip bir tutam tuz atıp pişmeye bırakıyoruz. Hindi eti pismeden suyu azalırsa mutlaka sıcak su ekleyin
Pişen hindi etini tencereden çıkarıyoruz.Etin suyunu süzüp alıyoruz.
Tencerenin dibinde kalan nohutlarìn üzerine 2 buçuk şu bardağı haşlama suyundan koyup kaynatıyoruz .Bulguru ekleyip tuzunu ayarlayıp orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Tereyağını eritip pişen pilava ekleyip karıştırıyorum. Hindi butunu parçalara bölüp pilavla birlikte servis ediyoruz.Afiyet olsun.
Bizi Facebookdan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Çikolatalı Ahududulu Pasta


ÇİKOLATALI AHUDUDULU PASTA

(22'lik kelepceli kalıp için )

4 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
150 gr.(1 su bardagından bir parmak eksik)seker
250 ml (1 su bardagı tepeli)un


Kreması için
500 gr.süt
1 su bardağından bir parmak eksik  (90gr )un
1 çay bardağı tepeli  (80gr )şeker
1 tepeli yemek kaşığı  (20gr )nişasta
2 tepeli yemek kaşığı kakao
40 gr.çikolata
2  paket vanilya

Süslemek icin
Ahududu
Rendelenmiş cikolata
Antepfıstığı
Draje Cikolata

*Yumurtanın sarısını şekerle birlikte 10 dakika yüksek ayarda mikserle çırpıyoruz.

*Yumurtanın beyazını tuzla birlikte köpük haline gelene kadar çırpıyoruz.

*İki harcı birleştiriyoruz.

*Un, vanilya ve kabartma tozunu eleğe koyup eleyerek karıştırdığımız harca eleyerek ekleyip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.

*Harcımızı kalıba boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz.

*Önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz.

*Tencerenin içerisine un, nişasta, şekeri ve kakaoyu koyup kaşık la karıştırıyoruz sütünü yavaşça ekleyip ocakta koyulasana kadar karıştırarak pisiriyoruz kaynamaya başlayınca çikolatayı ekleyip ocaktan alıyoruz. İlk sıcaklığı geçince vanilyasını ekliyoruz. Arada bir karıştırarak soğutuyoruz. Pastaya kullanmadan önce mikserle yüksek ayarda 5 dakika kadar çırpıyoruz.

*Pandispanyayı üç eşit parçaya kesiyoruz. Her kata krema sürüyoruz diger  katlara da aynı işlemi yapıyoruz.

*Kalan krema ile pastamızı kaplıyoruz .Pastamızı Ahududu Antepfıstığı ve cikolata rendeleriyle   süslüyoruz.
 *Buzdolabında bir saat kadar dinlendirdikten sonra servis ediyoruz afiyet olsun.





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

AKSAM MENÜSÜ


KATMER POGAÇA
KIYMALI BÖREK
RUS SALATASI
BÖRÜLCE SALATASI
BİBER DOLMASI
SARMA
LİMONLU CHEESCAKE







Haftasonu Lezzeti
KIYMALI BÖREK

Börek Sevenler Kac kisiyiz yoruma nokta dahi bırakarak sayfamızı destekleyelim😉

KIYMALI BÖREK

 Kıymalı Harç
500 gr.kıyma
1 orta boy soğan
1 adet yeşil biber
2 adet domates
Karabiber, kırmızı biber tuz

 Hamuru için
 750ml. Ilık su
 1 paket yaş maya
 250 ml.(1 su bardağı)sıvıyağ
1 tepeli yemek kaşığı şeker
1yemek kaşığı tuz
 1500gr.un

 Yufkalara sürmek için 150 gr . oda sıcaklığında erimiş tereyağı

 Üzerine sürmek için
 2 yumurta
 Bir tutam sarı haşhaş


 Kıymayı kendi suyu ile kavuruyoruz. Suyunu çekince ince kıyılmış sogan ve biberi ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Domatesleri küçük küçük doğrayıp Kıymalı harca ekliyoruz baharatlarını da ekleyip domatesler suyunu salana kadar pişiriyoruz.

 Ilık suyun içerisine yaş mayayı ve şekeri eritiyoruz. Sıvı yağ ve unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz. Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz. Hamurdan mandalin büyüklüğünde yumaklar döküp uzerini nemli bir bezle örtüyoruz 10 dakika daha bekletiyoruz.

 Her yumağı acabildigimiz kadar açıp 1 tatlı kaşığı tereyağı sürüyoruz. Yufkanın bir ucuna Kıymalı harctan koyup yufkayı sündürerek rulo haline getiriyoruz. Elimizle rulo hamurunu biraz inceltip iki ucunu ortaya birlestirip resimdeki gibi sekillendiriyoruz. Bütün yumaklara aynı işlemi yapıyoruz. Yumurtasını sürüp 190'C pisiriyoruz afiyet olsun

https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2015/03/kymal-borek.html




Zeytinyağlı Yaprak Sarması

(Limon ve soğan soslu)


iç harcı

1 kase pirinç

2 yemek kaşığı salça
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
5-6 dal dereotu
5-6 dal maydanoz
5-6 dal taze reyhan
5-6 adet yeşil soğan
karabiber, tuz, kimyon pul biber
yarım çay bardağı su

Sosu için
1 adet kuru soğan
5-6 kaşık zeytinyağı
1tatlı kaşığı salça
bir tutam kuru reyhan
1buçuk su bardağı sıcak su
1 adet dilimlenmis limon

Yeşilliklerimizi doğrayıp salça ve su hariç bütün malzemeleri birlestiriyoruz. salçayı suyla sulandırıp harca katıp karıştırıyoruz.
Yapraklarımızın içerisine birer tatlı kaşığı harç koyup sarıyoruz.

Sarmaları tencereye düzmeden önce

Soğanı kalın halka seklinde kesip yağla birlikte tencerede kavurup reyhanı salcasını ekleyip karıştırıyoruz.
Limonları kalın dilimleyip içine katıp sıcak suyunu ilave edip kısa süreli kaynatıp ocaktan alıyoruz.

Sarmaları bu sosa dizip üzerine de bir kaç dilim limon daha ekleyip orta sıcaklıkta pismeye bırakıyoruz.
Pişen sarmalarımızı servis tabağına alıp limon dilimleriyle süsleyip servis ediyoruz
Afiyet olsun




KATMER POGACA


2 su bardağı ılık süt

1 su bardağı sıvıyağ

yarım su bardağı ılık su

2 yumurta (sarısını üzerine sürmek icin ayırıyoruz)

1 paketyaş Maya

1 yemek kaşığı tuz

2 yemek kaşığı şeker

un


Aralarina Sürmek icin


100 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatımış )

1 kase beyaz peynir

1 çay tabağı kadar kıyılmış maydanoz


Üzerine

bir miktar çörekotu

bir miktar sarı haşhaş


Mayayı ılık su ve şekerle karıştırarak eritiyor

Süt, yumurta akı,tuz, sıvı yağ ve un ile hamurunuzu yoğuruyoruz.

Hamuru 12 eşit paçaya bölerek her birini tabak büyüklüğünde açıyoruz. 

Aralarına tereyağ sürerek üst üste diziyoruz.

Yağ hamurunuzun birbirine yapışmamasını sağlayacak ve böylece katmerli görünümü elde edeceksiniz.

Yağlı hamurumuzun üstüne bir bez örtüp 15 -20dakika dinlendiriyoruz.

Dinlenen hamuru oklava ile açıyoruz  pizza dilimi gibi dilimleyip geniş kısmına  peynirli harctan koyup sarıyoruz.

Yağlı kağıt serdigimiz fırın tepsisine yerlestirip yarım saat kadar daha mayalandırıp yumurta sarısını sürüp  185'C derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz

Afiyet olsun






Ev Yapımı Mayonezsiz

RUS SALATASI


Davet ve özel günlerde sofralarımızı lezzetlendirecek nefis bir lezzet


2 adet haşlanmış patates
2 adet haşlanmış havuç
1küçük kutu mısır
1küçük kutu bezelye
10-15 adet cornison turşu
1 diş sarımsak
500 gr . süzme yoğurt
tuz


Süzme Yoğurdunuz yoksa pratik bir yöntem tavsiye ediyorum zira süzme yoğurtlar kireç gibi bir tat veriyor ve ben yoğurdumu kendim yaptığım için bu tür mezeler de kendi süzme yoğurdumuda  kendim hazırlıyorum.

Derin bir süzgeçe 3 kat havlu peçeteyi yerleştirip üzerine normal yoğurdu boşaltın üzerinede 3 kat havlu peçeteyi kapatıp buzdolabında birkaç saat bekletin hatta gece yapıp sabaha kadar bekletirseniz kaymak kıvamlı yoğurda sahip olursunuz.


Patates ve havucları soyup bütün olarak yada ikiye kesip haşlıyoruz.Patatesler pistigi zaman ocaktan alıp soguk suya tutup sogutuyoruz.
Mısır ve bezelyeyi yıkayıp süzgeçte bekletiyoruz.
Bütün sebzeleri küp şeklinde dogruyoruz.
Yoğurt ezilmiş sarımsak ve tuzu bit kapta karıştırıyoruz.
Haşlanmış sebzeleri yoğurtlu harca katıp karıştırarak salatamızı tamamlıyoruz. Afiyet olsun



Kuru Biber Dolması

20 tane kurutulmuş dolma biber
1 su bardağı bulgur
yarım su bardağı pirinç
1 adet kuru sogan

bir tutam kur maydanoz yada yeşil maydanoz bir tutam kuru reyhan
Karabiber, tuz, pul biber ,kimyon
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Pişirmek için

1 su bardağı su

3 yemek kaşığı sıvıyağ

3 diş sarımsak

tuz ,kırmızı toz biber


Pirinç ve bulguru yıkayıp süzgeçten geçirdikten sonra salçasını ve sıvı yağını ekleyip karıştırıyoruz.

Salçasını yedirdikten sonra maydanozunu, reyhanını ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.

Kuru Biberleri sıcak suda yarım saat kadar bekletip yumuşamasını bekliyoruz.

Yumuşayan biberlerin içlerine hazırladığımız harçtan doldurup ağız kısmını biraz boşluk bırakıyoruz.

Iki kuru biberi doldurduktan sonra ağızlarından iç içe geçirip tencereye diziyoruz.

Suyunu ,yağını tuz ve sarımsağını tencereye ilave edip orta ateşte pisiriyoruz.

Afiyet olsun



BÖRÜLCE SALATASI

(2 kişilik Malzemeler)


1 su bardağı haşlanmış Karagöz / Börülce

Bir tutam maydanoz

3-4 dal yeşil soğan yada kuru soğan

1 adet domates

Acı -tatlı biber turşusu  ( isteğe bağlı )


Sosu için

1 çay bardağı zeytinyağ

yarım limon suyu

1 diş ezilmiş sarımsak  (isteğe bağlı )

tuz, karabiber


Börülceyi önce yıkayıp tencereye boşaltıp bol suda pisiriyoruz.

Pişen börülceyi soğuk sudan geçirip süzgeçte bekletiyoruz.

Maydanozu ve diğer malzemeleride küçük küçük doğruyuruz.

Börülcelerle salatayı karıştırıyoruz.

Zeytinyağına diğer malzemeleride ekleyerek çırpıyoruz. Salatanın üzerine döküp istediğiniz şekilde servis ediyoruz.

Afiyet olsun.



Limonlu Cheescake

(24'lük kelepceli kalıp için )
* Tabanı İçin
1 paket (200gr.) Yulaflı Bisküvi
125gr yumuşak Tereyağı

*Ara Kreması için
400gr. Labne peyniri
1 tepeli su bardağı(200gr.) şeker
2 yemek kaşığı  (60gr ) un
1 paket limon sekeri yada  vanilya
3 yumurta
2 paket sıvı krema(schlagsahne 400gr. )

*Üzerinin Sosu

1 su bardağı taze sıkılmış limon suyu

1 su bardağı normal su

2 yemek kaşığı tepeli nişasta

1 su bardağı şeker

Süslemek için 
Antepfistığı

Limon dilimleri

Taze nane

*Bisküvileri robotta çekip un haline getiriyoruz oda sıcaklığındaki tereyağla karıştırıp yoğuruyoruz. Tam bir hamur olmuyor dagılan formu sizi korkutmasın.
* 24'lük kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı fırın kağıdı serip kapatıyoruz. Kenarlarınada yağlı kağıt kesip yerleştirin. Taban hamurunu elinizle bastırarak yayıyoruz. Dövecekle iyice pekiştirip buzlukta diğer işlemler bitene kadar bekletiyoruz.
* Fırınımızı 200'C açıp içerisine ısıya dayanıklı bir kapla su koyup kaynamaya bırakıyoruz böylece Cheesecakeniz çatlamaz.
*Labne Peynirini şekerle birlikte mikserle  (3.ayarda)şekerler eriyene kadar çırpıyoruz
*Yumurtaları tek tek ekleyip kırıp çırpıyoruz ununu ilave edip karıştırıyoruz.
*Sıvı kremayı ekleyip mikserle çırpıyoruz
*Mikserle çok yüksek devirde çırpmayın pişerken çatlama ve çökme yapabilir.
*Krema kıvamında ki harcı buzluktan çıkardığımız tabanın üzerine boşaltıyoruz uzun süreli pişeceği için ben ısı çemberi sardım ve önceden ısıtılmış fırında 200’C ısıda 10 dakika pişirip sonra fırın ısısını 150 'C düşürüp 45 dakika pişiriyoruz.
*Üzeri renk alınca fırını kapatıp cheesecake çıkarmadan hafif aralayıp soğumaya bırakıyoruz
*Limonlu sos için bütün malzemeleri bir tencereye koyup karıştırarak kıvam alana kadar pişiriyoruz. Limonlu sosunuzun ekşiliğini biraz daha fazla şeker ilave ederek ayarlayabilirsiniz.
*Cheesecake üzerine limonlu sosu boşaltıp düzeltiyoruz buzdolabında 1 gece dinlendiriyoruz.Servis yapmadan önce limon dilimleri ve Antepfistığı ile süsleyip servis ediyoruz.
*Afiyet olsun




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f