Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

AKŞAM MENÜSÜ


DOMATES SOSLU KÖFTE
BİBER DOLMASI
TAVUK SUYUNA BULGUR PİLAVI




NOHUTLU BULGUR PİLAVI  (HİNDİ SUYU İLE )

(4kisilik)

1adet hindi veya tavuk budu

1 çay bardağı ıslanmış nohut yada haşlanmış nohut

4 su bardağı su

Tuz

2 su  bardağı bulgur

2 yemek kaşığı Tereyağı


Hindi butunu nohutla birlikte tencereye koyup üzerine suyunu ekleyip bir tutam tuz atıp pişmeye bırakıyoruz. Hindi eti pismeden suyu azalırsa mutlaka sıcak su ekleyin

Pişen hindi etini tencereden çıkarıyoruz.Etin suyunu süzüp alıyoruz.

Tencerenin dibinde kalan nohutlarìn üzerine 2 buçuk şu bardağı haşlama suyundan koyup kaynatıyoruz .Bulguru ekleyip tuzunu ayarlayıp orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Tereyağını eritip pişen pilava ekleyip karıştırıyorum. Hindi butunu parçalara bölüp pilavla birlikte servis ediyoruz.Afiyet olsun.

Bizi Facebookdan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim




DOMATES SOSLU KÖFTE
Kuru Köfte


*  500 gr dana kıyma

*  2-3 dilim bayat ekmek içi

*  1 – 2 Soğan

*  2  diş sarımsak

*  1 çay kaşığı karabiber

*  1 – 2 çay kaşığı kimyon

*  1 yumurta

*  Yarım demet maydanoz

*  Kızartmak için 1 bardak zeytinyağ veya ayçiçek yağı


Soğan sarımsak ve maydanozu robotta çekip kıyma ve ekmek içine katıyoruz. Yumurtasını kırıp yoğuruyoruz.

Baharatlarını ekleyip tekrar yoğurup 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.

Dinlenen köftemizi şekillendirip teflon tavada kızartıyoruz.

DOMATES SOSU IÇIN
4 adet domates
1 diş iri sarımsak
Kekik tuz karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğuruyoruz.
Sarımsağı ince kıyıp yagla birlikte tavada öldürüp üzerine domatesleri boşaltıp baharatlarını ekleyip  pişiriyoruz.
Kuru koftelerin üzerine sosumuzdam birer servis kaşığı gezdirip servis ediyoruz

Afiyet olsun

Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfi





BİBER DOLMASI
1kg.dolma biber

1 kase pirinç

3-4 yemek kaşığı bulgur

1 tutam dereotu…
1 tutam maydanoz
1yemek kaşığı reyhan
1adet kuru soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su

karabiber, tuz, kimyon


Kaynatmak için

1 yemek kaşığı salça
2su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz


Soğan, maydanoz ve dereotunu dogruyoruz.
Pirinç ve bulguru yıkayıp süzüyoruz yeşilliklerini ilave ediyoruz
salça ılık su baharatlar ve sıvıyağı çorba kasesinde çırpıp pirinçlere ekliyoruz.
Biberleri oyup içlerini hazırladığımız harçla dolduruyoruz ağızlarına biberlerin kendi saplarını yada domates dilimleriyle kapatabilirsiniz .
Salça tuz sıvıyağ ve suyu çırpıyoruz tenceremize ekleyip orta ateste pisiriyoruz.
Biber dolmalarını ister sade isterseniz yogurtla servis edebilirsiniz afiyet olsun


Bizi facebooktan takip edebilirsiniz  https://www.facebook.com/mutfakkeyfim




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f