Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

SAHURLUK



SAHURDA BU GECE

ÇİĞ BÖREK
YUMURTA KAPAMA
ZEYTİN SALATASI
GÜL ŞURUBU


ÇİĞ BÖREK

1 kg.Un ( ne kadar yapmak istiyorsanız o kadar un kullanın. Miktarı size kalmış)

Tuz
Su

İç harcı

Kıyma
Soğan rendesi
Tuz Karabiber

Kıyma harcını yumuşatmak için isterseniz biraz domates sosu kullanabilirsiniz.Boylece hamura daha kolay sürersiniz


Çiğ Börek Yapılışı


Malzemelerle hamuru yoğuralım. Fazla yumuşak olmasın. Sert bir hamur olacak. Cevizden biraz küçük bezeler yaptıktan sonra ince ince açalım. İçerisine iç harcından koyup (kıyma çiğ olduğu için çok fazla koymayın) hamura iyice yayalım. Kızgın yağda kızartalım.  Afiyet olsun.

Bizi facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook/mutfakkeyfim.com


Yumurta Kapama

2 yumurta
2 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, pul biber ve kekik

Yumurtayla aram hiç iyi olmasada bu sunumu ve lezzeti çok beğendim.
Kişi sayısı kadar yumurtayı önce haşlıyoruz.
Yumurtaları soyup ortadan ikiye kesiyoruz.
Yumurta sayısı kadar tavaya tatlı kaşığı ile tereyağı koyuyoruz.
Tereyağını eritip yumurtaları üzerine kapatıyoruz.
Kekik Pul biber, tuz ve karabiber serpiştirip servis ediyoruz.
Afiyet olsun 

Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim




ZEYTİN SALATASI

1 kase yeşil yada siyah çekirdeksiz zeytin

2 adet domates

2-3 adet yeşil soğan

Bir kaç dal maydanoz

1 diş sarımsak

1 kase garnitür  (haşlanmış bezelye, havuç yada mısır )

Zeytinyağı

Yarım limon suyu

Karabiber, pul biber tuz


Zeytinleri, yeşil soğan ve maydanozu doğuyoruz. Domatesleri kabukları ile birlikte robotto çekip püre haline getiriyoruz.

Domatesin içerisine baharatları ve yagi ekleyip karıştırdıktan sonra bir diş ezilmiş sarimsakla birlikte diğer malzemeleri de katıp karıştırıyoruz.

Afiyet olsun.



GÜL ŞURUBU

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 çay kaşığı ucuyla limon tuzu
Kokulu reçellik güller

Önce şekerle suyu kaynatıp serbetimizi hazırlıyoruz. Konsantre bir şurup olacağı için koyu şerbet daha iyi olacaktır.
Kıvamlı şerbetin içerisine gül yapraklarını ekleyip 5 dakika kaynatıyoruz.
Renk vermesi için son olarak limon tuzunu katıp orta ateşte 5 dakika daha kaynatıp şurubumuzu ocaktan alıyoruz.
Sürahiye soğuduktan sonra biraz gül şurubu koyup üzerine ister normal su isterseniz soda ekleyip tadını damak tadınıza göre ayarlayıp soğuk soğuk servis ediyoruz.
Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f