Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ÇİĞ BÖREK



ÇİĞ BÖREK

Öncelikle küçük bir açıklama yapmak istiyorum. Çiğ böreğin kıymalı harcı çiğ olması gerekiyor adı da bundan dolayı çiğ börek  ama bizim ev halkı cig kıymadan yaptığımda yemediler ve ilk yaptığımda israf oldu .Bende ic harcı kavurup hazırladım bir tane bile kalmıyor. Tarifini Çiğ kıyma olarak vereceğim.

1 kg.Un ( ne kadar yapmak istiyorsanız o kadar un kullanın. Miktarı size kalmış)
Tuz
Su

İç harcı
Kıyma
Soğan rendesi
Tuz Karabiber
Kıyma harcını yumuşatmak için isterseniz biraz domates sosu kullanabilirsiniz.Boylece hamura daha kolay sürersiniz

Çiğ Börek Yapılışı

Malzemelerle hamuru yoğuralım. Fazla yumuşak olmasın. Sert bir hamur olacak. Cevizden biraz küçük bezeler yaptıktan sonra ince ince açalım. İçerisine iç harcından koyup (kıyma çiğ olduğu için çok fazla koymayın) hamura iyice yayalım. Kızgın yağda kızartalım.  Afiyet olsun.   
 

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f