Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KANDİL SİMİTİ


KANDIL SİMİDİ

125 gr.tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı ucu ile mahlep
1 çay kaşığından az tuz
2 -3 su bardağı un

Üzeri için
Yumurta beyazı
Kavrulmuş susam

Tereyağı sıvı yağ ve yumurtayı özleşene kadar çırpıyoruz. Kabartma tozunu ekleyip üzerine limon suyunu sıkıp kabarttıktan sonra un hariç diğer malzemeleri de ekleyip çırpıyoruz.
Ununu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp simit şeklini veriyoruz.
Bütün hamura aynı şekilde şekillendirip simitleri yumurtaya batırıp sonra susama bulayıp önceden ısıtılmış fırında 180'C pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Bizi facebooktan takip edebilirsinizhttps://www.facebook/mutfakkeyfim.com







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f