Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

HİNDİ BUT & SOSLU SEBZELER



HİNDİ BUT VE SOSLU SEBZELER

Tavuk etini çok uzun zamandır mutfagıma sokmuyorum. Bio ürünler bile olsa tavuk tadı hiç kalmamış. Beyaz et ihtiyacımızı Kaz ve Hindi etiyle karşılıyoruz.Lezzet olarak tadı henüz bozulmamış olması beni sevindiriyor.
Kaz ve Hindi parçalanmış olarak taze dondurulmuş Metro ve Merkür de bulabilirsiniz.

2 kişilik
1 adet hindi But
Brokoli
Karnıbahar

Sosu için
200 ml.sıvı krema
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı un
Köri,karabiber,tuz
1 diş ezilmiş sarımsak..

Hindi butunu yıkayıp tencereye 2-3 bardak su ve bir tutam tuzla haslanmaya bırakıyoruz.
Hindimiz haslandıktan sonra bir tavaya alıp sevdiginiz baharatları ekeleyip kendi yağı ile biraz kavrulmaya bırakıyoruz.
Sebzeleri küçük parçalara ayırıyoruz.Tencereye su koyup bir tutam tuz atıyoruz.Genelde kaynayan suyun buharında pişiriyorum bugün acelem vardı su da  8-10 dakika haşladım.Pistiklerinde biraz diri oluyor.
Tereyağını eritip unu biraz kavuruyoruz.Sarımsagını baharatlarını ekleyip kremasını katıp kaynamaya bırakıyoruz.
Tavada hafif kavrulan etimizi ve sebzelerimiz servis tabağına alıp üzerine sosunu döküp servis ediyoruz. Afiyet olsun.
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f