Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

BEŞ ÇAYI



BEŞ ÇAYI * KREMŞANTİLi YUMAK POĞAÇALAR
                  *EV PİZZASI
                   *TAHİNLİ PİYAZ
                   *DOMATES KURUSU MEZESİ
                   *SARMA
                   *KAHVELİPUDİNGLİ PASTA





KAHVELİ PUDİNGLİ PASTA

•Keki İçin
4 yumurta
1su bardağından bir parmak eksik şeker
1cay bardağı sıvıya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un

•Keki Islatmak için
1 fincan makina kahvesi yada 1 fincan nescafe

•Ara Kreması
1 paket kakaolu puding +3 buçuk su bardağı süt

•Üst Kreması
1 paket sıvı krema (250ml)+1 paket vanilya
 yada 1 su bardağı soğuk süt +1 paket kremsanti

•Süslemek için
Kakao
Antepfistigi
Badem şekeri

*Kek malzemelerini öncelikle yumurta ve şekeri krema kıvamı alana kadar cırpıyoruz .Diğer malzemeleri ekleyip karıştırdıktan sonra ister orta boy kare  borcam tepsiye isterseniz 26-28'lik kelepçeli kalıplara boşaltıp 175 'C pisiriyoruz.
*Pudingi sütle karıştırıp orta ateşte kıvam alana kadar pisiriyoruz.
*Fırından çıkan keki soguttuktan sonra üzerine 1 fincan kahveyi döküp ıslatıyor.   ilk sıcaklığı geçen pudingi de  üzerine boşaltıp soğumaya bırakıyoruz.
*Sıvı kremayı vanilya ile birlikte kıvam alana kadar cırpıyoruz.isterseniz kremsanti de kullanabilirsiniz.
* Soğuyan pastanın üzerine kremayı serip kakao ve diğer malzemelerle süsleyip bir gece yada en az 3 saat buzdolabında bekletiyoruz. Afiyet olsun
https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2017/09/kahveli-pudingli-pasta.html


EV PİZZASI
(8 orta boy pizza çıkıyor )

2 buçuk su bardağı ılık su
1 çay bardağı zeytinyağ yada sıvıyağ
1 yemek kaşığı tuz
2 adet küp şeker
1 paket yaş maya
1 kg + yarım su bardağı un

Üzeri için
(Malzemeleri kendi damak zevkinize göre hazırlayabilirsiniz )
3 paket pizza peyniri
1 buçuk paket domates sosu
1 su bardağı sıvıyağ ( içerisine 3 diş dövülmüş sarımsak ekliyoruz)
2 yemek kaşığı kekik
1 paket (500gr ) mantar
1 kangal sucuk
2 adet sosis
1 kase çekirdeksiz zeytin
1kase mısır
1 adet ince kıyılmış domates
1 kase ıspanak

Yaş mayayı ve küp şekeri yoğurma kabına koyup üzerine ılık suyu boşaltıp eritiyoruz.
Zeytinyağını ve tuzunu ekleyip azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
Hamurdan 8 adet portakal büyüklüğünde yumaklar döküp üzerine nemli bir mutfak bezi örtüp 10-15 dakika daha dinlendiriyoruz.

Hamurları elinizle yada merdane yardımıyla pizza tepsimizin büyüklüğü kadar açıyoruz.
Pizza tepsimize un serpip her tarafını unluyoruz fazla ununu alıyoruz.
Açtığımız yumağı tepsiye yerleştiriyoruz.
Önce sarımsaklı sıvıyağ dan bir kaşık üzerine gezdirip ortaboy kepçe ile 2 adet domates sosu döküp hamura sürüyoruz.
Biraz kekik ekliyoruz.
Pizza peyniri serpistirip üzerine mantar sucuk zeytin yada istediğiniz sebzeleri döşeyip bir kat daha ince olacak şekilde peynir ekeliyoruz.
Bol miktarda sebze kullanacaksanız sebzeleri dizdikten sonra üzerine biraz sıvıyağ tuz ve top karabiber serpistirip seniz lezzeti artar.
200'C önceden ısıttıgımız fırında alt-ust pisiriyoruz Afiyet olsun. Detaylı resimler için linki tıklayınız  https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2015/03/ev-pizzas.html




KREMŞANTİLİ YUMAK POĞAÇALAR
Kremşantili Yumak Poğaçalar

İlk duyduğumda tuhafıma gitsede denedikten sonra çok beğendim yumuşacık Pastane poğaçalarını aratmayan bir lezzet

 •  200gr.oda sıcaklığında yumuşatımış tereyağı
 •  1 paket kremşanti
 •  1 su bardağı ılık süt
 •  1 çay bardağı sıvıyağ
 •  1 paket yaş maya
 •  1 tatlı kaşığı tuz
 •  2 adet yumurta  ( sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz  )
 •  Un

 • Üzerine yumurta sarısı

• Ilık sütün içerisine mayayı eritiyoruz
• Sırayla toz kremsantiyi, tereyağını, sıvıyağı yumurta beyazını ve tuzunu atıp çırpacakla karıştırıyoruz
• Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz. Hamurumuzu 1saat dinlendiriyoruz.
• Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük yumaklar yapıyoruz  avucunuzda  iyice yuvarlıyoruz pürüzsüz olmasını sağlıyoruz
• Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine aralıklarla poğaçaları diziyoruz
• Yumurta sarısı sürüp önceden ısıttıgımız fırında 200'C pişiriyoruz
• Afiyet olsun

https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/03/kremsantili-yumak-pogaca.html




YAPRAK SARMASI
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
(Limon ve soğan soslu)

iç harcı
1 kase pirinç
2 yemek kaşığı salça
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
5-6 dal dereotu
5-6 dal maydanoz
5-6 dal taze reyhan
5-6 adet yeşil soğan
karabiber, tuz, kimyon pul biber
yarım çay bardağı su

Sosu için
1 adet kuru soğan
5-6 kaşık zeytinyağı
1tatlı kaşığı salça
bir tutam kuru reyhan
1buçuk su bardağı sıcak su
1 adet dilimlenmis limon

Yeşilliklerimizi doğrayıp salça ve su hariç bütün malzemeleri birlestiriyoruz. salçayı suyla sulandırıp harca katıp karıştırıyoruz.
Yapraklarımızın içerisine birer tatlı kaşığı harç koyup sarıyoruz.

Sarmaları tencereye düzmeden önce

Soğanı kalın halka seklinde kesip yağla birlikte tencerede kavurup reyhanı salcasını ekleyip karıştırıyoruz.
Limonları kalın dilimleyip içine katıp sıcak suyunu ilave edip kısa süreli kaynatıp ocaktan alıyoruz.

Sarmaları bu sosa dizip üzerine de bir kaç dilim limon daha ekleyip orta sıcaklıkta pismeye bırakıyoruz.
Pişen sarmalarımızı servis tabağına alıp limon dilimleriyle süsleyip servis ediyoruz
Afiyet olsun
https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2015/03/zeytinyagl-yaprak-sarmas-limon-ve-sogan.html



TAHİNLİ PİYAZ
Tahinli Piyaz

1 buçuk su bardağı küçük boy kuru fasulye
Bir tutam maydanoz
1 adet kırmızı kuru soğan

Sosu için
2 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon suyu
Pul biber, karabiber, tuz

- Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslıyoruz ertesi güne bol suda haşlıyoruz.
- Haşlanmış olan fasulyeyi süzgeçte bekletiyoruz
- Tahin, zeytinyağı ve limon suyunu kasede çırpıyoruz. Baharatlarını ekleyip sosu hazırlıyoruz.
- Fasulyeleri sosa boşaltıp karıştırıyoruz.
- Maydanoz ve soğanı minik minik doğrayıp Fasulyelerin üzerine boşaltıp karıştırıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
- Afiyet olsun
- Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Detaylı resimler için linki tıklayınız
https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/03/tahinli-piyaz.html



DOMATES KURUSU MEZESİ

Kuru Domates Mezesi


İşyerinde haftada bir kez hazırladığım ve kahvaltıda öğle molası, akşam üstü her vakitte tercih edilen atıştırmalık bir lezzet. Bir ay kadar buzdolabında saklayabilirsiniz ki o kadar beklemeye kalmıyor


1 kg.domates kurusu

130 gr.rendelenmiş Parmesan Peyniri

1 demet taze reyhan

3-4 diş sarımsak

1  su bardağı zeytinyağı

Tuz


Zeytinyağı ile birlikte domatesleri el blenderi ile eziyoruz. Biz yağda bekletilmis domates kullandığımız için ezilmesi çabuk oluyor. Kuru domatese gerek duyarsanız biraz daha fazla zeytinyağı kullanabilirsiniz. Parmesan ve sarımsağı katıp tekrar eziyoruz en son ince ince kıydıgımız reyhan  (Basilikum) ve tuzunu ekleyip bütün malzemeleri ekmeğe sürebilecek kadar eziyoruz. Afiyet olsun.

Bizi facebooktan takip edebilirsiniz http://www.facebook.com/mutfakkeyfim

Detaylli resim ve anlatim için linki tıklayınız
https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2017/09/kuru-domates-mezesi.html

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f