Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

BEŞ ÇAYI


BEŞ ÇAYI SEVENLERE NEFİS LEZZETLER
*Tiramisu Pastası
*Kalamar
*Bulgur Sandalları
*Babaganuş




TiRAMiSU PASTASI

İtalyan Restaurantında çalışırken her hafta yaptığımız bu özel İtalyan Tatlısı 'nın çakmasını pekçok sayfada olduğu gibi biraz farklı olarak hazırladım. Gerçek Tiramisu yumurta sarısı ve beyazının krema haline getirilip, mascarponeyle lezzetlendirildigi Rom'la aroma katıldığı özel bir tatlıdır.Ben bu lezzeti kelepçeli kalıp içerisinde biraz da pasta formunda yaptım ve özel günlerin kurtarıcıhaline geldi. 

28'lik Kelepceli Kalıp için

3-4 paket Kepekli kedi dili bisküvisi
4 fincan espresso kahve
1 yemek kaşığı hindistan cevizi

Kreması için
1 litre süt
5 tepeli yemek kaşığı (125gr.)nişasta
1 tepeli yemek kaşığı(30gr.) un
1 tepeli çay bardağı (100gr.)şeker 
1 yemek kaşığı tereyağı 
1yumurta sarısı 
250 gr.sıvı krema 
1 paket vanilya

Süslemek için
İnci şekerler 
Kakao

Öncelikle kremamızı pişirelim ve soğusun, krema için tereyağı vanilya ve sıvı krema  hariç bütün malzemeleri geniş bir tencerede karıştırarak kıvam alana kadar pisiriyoruz.
Kıvam aldıktan sonra tereyağını ekleyip ocaktan alıyoruz. İlk sıcaklığı geçince vanilyasını ekliyoruz arada bir karıştırarak soğutuyoruz.
Kremamızı kullanmadan önce mikserle yüksek ayarda 5 dakika kadar çırpıyoruz. Sıvı kremayı azar azar ekleyerek kremayı açıyoruz.
Kahvemizi ben makina kahvesi cektim yada sade nescafe hazırlıyoruz.
Kelepceli Kalıbımızın tabanına hindistan cevizini ekeliyoruz böylece pastamızın servisi kolay olacaktır.
Kedi dillerini kahveye tek taraflı batırıp ıslak kısmı yukarı gelecek şekilde çevirip kalıba diziyoruz.
Üzerine bolca krema sürüp 3 kat aynı işlemi yapıyoruz kalan kremayı krema torbasına boşaltıp pastanın üzerine istediğiniz şekilde sıkıp şekillendiriyoruz. Buzdolabında 1-2 saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen Pastamızın kalıbını yavaşça çıkartıp üzerine bolca kakao serpiştirip şekerlerle süsleyip servis  ediyoruz afiyet olsun.
Detaylı resimler için linki tıklayınız https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2017/04/tiramisulu-pasta.html



KALAMAR

Kalamarın en çok sevdiğim hali içi yumuşacık dışı çıtır yanında da hardalllı ketçap nefissss

(2 kişilik )

*2 adet temizlenmiş kalamar

Marine etmek için
*1 tatlı kaşığı karbonat
*1 yemek kaşığı şeker
*1 adet limon suyu
*1 su bardağı süt

Kızartmak için
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz

Kalamarları temizleyip ince ince kesiyoruz bol suyla yıkayıp süzgeçte bekletiyoruz.
Geniş bir kaseye karbonat şeker sıkılmış limon suyunu sıkıp karıştırıyoruz. Üzerine dilim Kalamarları boşaltıp 15-20 dakika elimizle yoğurur gibi karıştırıyoruz. Sürekli köpürmesi sizi yanıltmasın yogurmaya devam edin.
Sonra sütü ilave edip karıştırıp ağzını kapalı olarak buzdolabında 2-3 saat dinlendiriyoruz.
Daha yumuşak ve çabuk pişmesi için marine ediyoruz.
İyice marine olan Kalamarları süzgece bosaltıyoruz.
Un ve tuzu karıştırıp Kalamarları una buluyoruz.
Bol ve kızgın yağda 2 dakikayı gecirmeyecek şekilde kızartıyoruz.
2 dakikadan fazla pişerse lastik gibi olur bu yüzden 2 dakika bol yağda ve yağın kızgın olmasına dikkatediyoruz.
Afiyet olsun.
Detaylı resimler için linki tıklayınız https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2017/06/kalamar.html


BABAGANNUŞ

Hayatımın sonuna kadar Yemek yerine Meze yiyebilirim .Hazırlaması da bir o kadar hoşuma gidiyor. Tabiki ekmekten uzak durarak yemenizi tavsiye ederim. Patlıcanı közlenmiş sevenler için harika bir lezzet malzemelerim biraz eksikte olsa size tam tarifi yazıyorum.

*3 adet közlenmiş patlıcan
*2 adet yeşil biber
*1 adet soğan
*2 diş sarımsak
*1yemek kaşığı tahin
*3 yemek kaşığı süzme yoğurt
*1 yemek kaşığı limon suyu
*Kimyon, tuz
*yarım çay bardağı sıvıyağ

Patlıcan ve biberleri ister fırında isterseniz ocak üstünde közleyin. Ben buzlugumda daha önce mangalda  közlenmiş patlıcanlardan kullandım biraz tembellik olsun ☺
Soğanı ince ince doğruyoruz. Sıvı yağla birlikte kavuruyoruz. Soğanları pembelesmeden ocaktan alıyoruz.
Patlıcanları ince bir şekilde doğrayıp soğanı içine ekleyip karıştırıyoruz.
Sosu için yoğurt sarımsak  ve diğer malzemeleri bir kasede birleştirip karıştırdıktan sonra soğumuş olan Patlıcanın üzerine döküyoruz. İsterseniz küçük kaşıklarda isterseniz servis tabağında servis ediyoruz.Afiyet olsun
Detaylı resimler için linki tıklayınız https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2017/04/babagannus.html



PATATESLİ BULGURLU MISIR SANDALI

3 adet orta boy patates
1 su bardağı ince bulgur
1 tane büyük boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 cay kaşığı Kimyon , isot, karabiber, pul biber
1 tane limon
1 kutu konserve mısır
Yarım çay bardağı sıvıyağ

*Patatesleri haşlayıp soğutuyoruz.
*ince bulguru yarım su bardağı sıcak su ve tuzla birlikte ıslatıp ağzını kapatıp şişmesi için 20 dakika bekletiyoruz.
*Soğanı rendeleyip sıvı yağ la birlikte kavurup salçası ekliyoruz biraz yumuşatmak için yarım çay bardağı sıcak su ekleyip ocaktan alıyoruz.
*Patatesleri rendeleyip bulgur, kavurdugumuz soğan ve baharatları katıp özlesene kadar yoguruyoruz.
*Çok kuru olursa biraz su ilave edip yumusatabilirsiniz.
*Cevizden büyük parçalar koparıp sandal şekli veriyoruz.Ortasına mısır koyup maydanoz ve limonla süsleyip servis ediyoruz.
*Afiyet olsun
* Bu güzel tarif için @kupecıcegii 'ne teşekkürederim.
Detaylı resimler için linki tıklayınız https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2017/02/patatesli-bulgurlu-misir-sandali.html

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerinize sağlık. Hepsi nefis tarifler. Tramisu bizim evin favorisi.

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f