Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KADAYIF (Kekstra Kalıbında)


KADAYIF

Türkiyeden taze yumuşacık kadayıflarım geldi.Kadayıfin şekli farklı olsada tadı hep aynı sevdigim lezzetlerdendir.Tarifi yazarken bir taraftanda Kahve ile KADAYIF keyfini tadıyorum☺

500 gr.taze kadayıf
125 gr.tereyağı
1 su bardağı kavrulmuş iri çekim fındık
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Şerbeti için 
3 su bardağı şeker 
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu 

Kadayıfları elimizle bir güzel parcalıyoruz.Tereyağını eritip kadayıfın üzerine gezdirip yediriyoruz.
Kekstra kalıplarına birer parça kadayıf koyup bardak arkası ile bastırıyoruz.Üzerine fındık veya ceviz ekleyip tekrar bardak arkası ile bastırıyoruz.Bir kat daha kadayıf  koyup tekrar aynı şekilde bastırıp tatlımızı hazırlıyoruz.
Bir saat kadar buzdolabında tereyağı donup şekli bozulmasın diye beklettikten sonra 180'C  de önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakıyoruz. 
Şeker ve suyu ocakta kaynatıp,kaynadıktan sonra limon sıkıp bir taşım daha kaynatıp serbetimizi hazırlıyoruz.
Fırından çikan kadayıfları düz bir tepsiye ters çevirip şerbetlemek derin bir borcama alıyoruz.
Şerbetini ılık döküyoruz. Tepsiye dökülen kadayıf parçalarının içerisine fındık ve ceviz ekleyip serbetledigimiz tatlının ortalarına doldurup fındıkla süsleyip tatlımızı tamamlıyoruz. 
Kadayıfların ortalarına kaymak yada şanti sıkıp daha güzel sunumlar elde edebilirsiniz.
Afiyet olsun 
Bizi facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facabook/mutfakkeyfim.com













  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f