Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ÇİCEK KURABIYE


ÇİÇEK KURABİYELER 

125gr.oda ısısında yumuşak tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 yumurta beyazı 
1 su bardağı pudra şekeri 
1 paket vanilya 
1 çay kaşığı kabartma tozu 
2 su bardağı un

Üzeri için 
Drajeli Şekerler 

Kurabiyelerinizin şeklinin bozulmaması için kullanacagınız tereyağını ocakta eritip tekrar katılaşmasını bekleyin. Tereyağının tabanında süt rengi sıvı birikecektir. Bu sıvıyı dökerseniz kalan tereyağı ile kurabiyelerinizin şekilleri bozulmadan hazirlayabilirsiniz. 

Tereyağını sıvı yağ ve yumurta beyazı ile özleşene kadar karıştırıyoruz. 
Pudra şekeri vanilya ve kabartma tozunu ekleyip azar azar un ilave ederek hamurumuzu hazırlıyoruz.
Hamurumuzu merdane ile 1 cm.kalınlığında açıyoruz. Şeker hamuru için kullanılan çiçek kalıplarıyla şekillendirip tepsiye diziyoruz. Ortalarına renkli sekerler koyup önceden ısıtılmış fırında 180 'C pişiriyoruz. Afiyet olsun. 



Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Çiçek kurabiyeler çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık..

Yaseminle Mutfak Keyfi dedi ki...

Teşekkür ederim canım

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f