Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ELMALI PASTA



ELMALI PASTA

Taban Hamuru
 2 su bardağı un
125gr. Tereyağı (oda sıcaklığında )
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 çay bardağı tepeli pudra şekeri
1 paket vanilya şekeri
Yarım çay bardağı sıvıyağ

İç Harcı
4 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
3 yemek kaşığı şeker  (elmalar tatlı ise şeker kullanmayın )

Üzerine
Pudra şekeri
Antepfıstığı
1 yumurta sarısı

* Elmaları soyup rendeliyoruz.
*Şekerle birlikte tavada hafif kavurup tarçını ekliyoruz. Ocaktan alıp soğumaya yakın cevizini katıp karıştırıyoruz.
*Tereyağını ve diğer malzemeleri geniş bir yoğurma kabına alıp yoguruyoruz. İlk etapta hamur dağılsada yogurdukca yumuşak ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde ediyoruz.
*Tart kalıbını yağlayıp hamurumuzun yarısından biraz fazlasını tabanına serip kürdan batırıyoruz.Buzlukta 10 dakika kadar bekletiyoruz.
*Soğuyan iç harcını boşaltıp yayıyoruz.
*Kalan hamuru mutfak tezgahına un serpip açıyoruz küçük çicek kalıplarla turtamiz için çicekler yapıp elmaların üzerine diziyoruz.
*Yumurtanın sarısını sürüp önceden ısıttıgımız fırında 185'C pişiriyoruz.
*Soguduktan sonra kalıptan çıkarıyoruz üzerine pudra şekeri ve antep fıstığı serpistirip servis ediyoruz.
*Afiyet olsun.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

BEŞ ÇAYI



              BEŞ  ÇAYI LEZZETLERI
KATMER POĞAÇA
SARMA
KISIR
SOSYETE ÇEMENİ
ATOM
MUFFİN




                     BEŞ  ÇAYI LEZZETLERI
KISIR Tarifi icin lütfen linki tıklayınız
https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2015/04/kisir.htm

SOSYETE ÇEMENİ icin lütfen linki tıklayınız

https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/03/sosyete-cemeni.html


ATOM MEZESİ icin lütfen linki tıklayınız
https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2017/01/atom-kuru-biber-mezesi.html


SARMA icin lütfen linki tıklayınız
https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/05/yaprak-sarmasi.html



KATMER POĞAÇA icin lütfen linki tıklayınız
https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2015/05/katmer-pogaca.html



MUFFİN icin lütfen linki tıklayınız
https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/10/drajeli-muffinler.html



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

PATLICAN SOSLU MAKARNA






PATLICAN SOSLU MAKARNA

1 paket makarna (istediğiniz çeşit )

Sosu için
-1 adet iri boy patlıcan
-3 adet domates
-1adet kırmızı biber
-3 adet sarımsak
-1 tatlı kaşığı kuru reyhan
tuz, kırmızı tatlı biber

*patlıcanı soyup küp seklinde kesiyoruz ve bol yağda kızartıyoruz.
*kırmızı biber ve sarımsağı minik minik dogruyoruz sos tavasına koyuyoruz.
*1 yemek kaşığı sıvı yağ koyup orta ateşte kavuruyoruz.
*domatesin kabuklarını soyup tuzunu, biberini ve reyhanı katıp kavrulan biberlere ekleyip domatesler suyunu bırakana kadar pisiriyoruz.
*Kızarttıgımız patlıcanları sosa ekleyio karıştırıyoruz.
*Makarnayı haşladığımız suyundan 1 cay bardağı kadar alıp sosa ekliyoruz.
*Makarnayı haşladıktan sonra servis tabağına alıp sostan üzerine döküp servis ediyoruz.Afiyet olsun

Bizi facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim












  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ELMALI TURTA



Elmalı Turta

Taban Hamuru
 2 su bardağı un
125gr. Tereyağı (oda sıcaklığında )
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 çay bardağı tepeli pudra şekeri
1 paket vanilya şekeri
Yarım çay bardağı sıvıyağ

İç Harcı
4 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
3 yemek kaşığı şeker  (elmalar tatlı ise şeker kullanmayın )

Üzerine
Pudra şekeri
Antepfıstığı
1 yumurta sarısı

* Elmaları soyup rendeliyoruz.
*Şekerle birlikte tavada hafif kavurup tarçını ekliyoruz. Ocaktan alıp soğumaya yakın cevizini katıp karıştırıyoruz.
*Tereyağını ve diğer malzemeleri geniş bir yoğurma kabına alıp yoguruyoruz. İlk etapta hamur dağılsada yogurdukca yumuşak ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde ediyoruz.
*Tart kalıbını yağlayıp hamurumuzun yarısından biraz fazlasını tabanına serip kürdan batırıyoruz.Buzlukta 10 dakika kadar bekletiyoruz.
*Soğuyan iç harcını boşaltıp yayıyoruz.
*Kalan hamuru mutfak tezgahına un serpip açıyoruz küçük kalp kalıplarla turtamiz için kalpler yapıp elmaların üzerine diziyoruz.
*Yumurtanın sarısını sürüp önceden ısıttıgımız fırında 185'C pişiriyoruz.
*Soguduktan sonra kalıptan çıkarıyoruz üzerine pudra şekeri ve antep fıstığı serpistirip servis ediyoruz.
*Afiyet olsun.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim


















  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

KEREViZLi HAVUC YOGURTLAMA


KEREViZLi HAVUCLU YOGURTLAMA
 
500gr. natur yoğurt
2 tane orta boy havuç
yarım dilim kereviz ( bir bütünün yarısı)...
1 diş sarımsak
1çay kaşığı ucuyla tuz
istege bağlı olarak 2 yemek kaşığı mayonez ( ben koymuyorum mayonezsiz daha sağlıklı)

Havuçları ve kerevizi soyup rendeliyoruz.
Yoğurdu dövülmüş sarımsak ve tuzla çırpıyoruz.
Havuç ve kerevizleri katıp karıştırıyoruz soğuk olarak servis ediyoruz.
Kalan kerevize limon sürüp streç folye ile kaplarsanız bir dahaki kullanıma kadar kararmaz.
 
  Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfi
 
 





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f