Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

BEŞ ÇAYI


Beş Çayı yada Akşam Atıştırmalığı yada Meze olarak kolayca hazırlayabileceginiz lezzetler
                   ATOM MEZESİ
                   PATLICAN SALATASI
                   YOĞURTLU KABAK MEZESI
                   PATATES SALATASI
                   SARMA




ATOM MEZESİ

https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2017/01/atom-kuru-biber-mezesi.html


Atom Mezesi

İsminden de anlaşıldığı gibi acı biberlerin yağda kavrulup yoğurtla bulustugundaki o lezzet mutlaka tadılmalıkır. Rakı mezesi olarak bilinen ve Ege mutfağına ait olan bu lezzeti beş çaylarınızın yanında çok seveceksiniz . Ekmeği o kadar çok yediriyorki hic farketmiyorsunuz en kötü tarafi bu olsa gerek ☺


2 kişilik


6-7 adet kurutulmuş süs biberi  (tatlı -acı isteğinize göre )

1 yemek kaşığı sıvıyağ

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı ucu ile toz kırmızı biber

250 gr.süzme yoğurt

1 diş sarımsak

Tuz

Kekik


Ben acı biber kullandıgım için çok acı olmasın diye çekirdeklerini çıkarıp 2-3 parçaya böldüm.Tavsiyemdir acı biberin çekirdeklerini çıkarırken mutlaka eldiven kullanın benim gibi yanmayın.Yanarsanızda ellerinizi sütte bekletin 😊  Zeytinyağını ve sıvıyağı teflon tavada ısıtıp biberleri karıştırarak bu yağda biberleri kizartıyoruz . Dikkat edin kuru biberler kızgın yağda çok çabuk kızarıyor .

Biberleri ocaktan alıp  üzerine toz kırmızı biber serpip alt üst ediyoruz .

Yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsağı ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.

Servis tabağına aldığımız yoğurdun ortasına kızaran biberleri dizip tavada ki yagıda üzerine döküyoruz.Bolca kekik ekeleyip servis ediyoruz.

Afiyet olsun .

Bizi facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim




PATLICAN SALATASI

https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2015/03/patlcan-salatas.html


Patlıcan Salatası


YOĞURTLU KABAK MEZESI
https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/09/yogurtlu-kabak-mezesi.html


YOĞURTLU KABAK MEZESİ

*2 adet kabak

* 1 çay bardağı çekilmiş ceviz yada badem

* Yarım çay bardağı zeytinyağı

*Tuz , karabiber

*1 tatlı kaşığı biber salçası

*1yemek kaşığı tereyağı

*Yarım çay bardağı su

*Nane

*300gr  süzme yoğurt

*2 diş sarımsak

*Bir tutamkıyılmış dereotu


Kabakları rendeliyoruz. Teflon tavada zeytinyağı ile kavuruyoruz.

Ocaktan aldıktan sonra ceviz veya bademi ekleyip karıştırıyoruz.

Süzme yoğurtun içerisine sarımsağı ezip baharatlar ve dereotu ile karıştırıyoruz.

İçerisine kavurdugumuz kabağı ekleyip karıştırıyoruz. Servis tabağına alıyoruz.

Tereyağını eritip salçayı biraz kavurup nanesini atıyoruz suyunu ilave edip biraz soğuduktan sonra Kabak yoğurtlusunun üzerine döküyoruz. Afiyet olsun .


Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim

Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim



PATATES SALATASI
https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2017/12/patates-salatasi.html


PATATES SALATASI


500 gr.Patates

5-6 dal  dereotu

5-6 dal maydanoz

1 adet kuru sogan yada 3-4 adet yesil sogan


Sosu icin

1 yemek kaşığı hardal +1 yemek kaşığı  su

Yarım limon suyu

Yarım çay bardagı zeytinyağı

Karabiber ,tuz


*Patateslerin kabuklarını soyup küp seklinde dograyıp tencereye dolduruyoruz. Üzerine 2 su bardağı su ekleyip haslanmaya bırakıyoruz.

*Dereotu maydanoz ve soganları ince ince doğruyoruz.

*Hardalı su ole biraz acıp icerisine diger malzemeleri katıp özlesene kadar cırpıyoruz.

*Haslanmış patatesleri soguduktan sonra hardal sosunu üzerine döküp karıstırıyoruz.

*Yesilliklerini ekleyip salatamızı hazırlıyoruz.

*Afiyet olsun.https://www.mutfakkeyfim.com




ZEYTİNYAĞLI SARMA

https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2015/03/zeytinyagl-yaprak-sarmas-limon-ve-sogan.html



Zeytinyağlı Yaprak Sarması
(Limon ve soğan soslu)

iç harcı
1 kase pirinç
2 yemek kaşığı salça
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
5-6 dal dereotu
5-6 dal maydanoz
5-6 dal taze reyhan
5-6 adet yeşil soğan
karabiber, tuz, kimyon pul biber
yarım çay bardağı su

Sosu için
1 adet kuru soğan
5-6 kaşık zeytinyağı
1tatlı kaşığı salça
bir tutam kuru reyhan
1buçuk su bardağı sıcak su
1 adet dilimlenmis limon

Yeşilliklerimizi doğrayıp salça ve su hariç bütün malzemeleri birlestiriyoruz. salçayı suyla sulandırıp harca katıp karıştırıyoruz.
Yapraklarımızın içerisine birer tatlı kaşığı harç koyup sarıyoruz.

Sarmaları tencereye düzmeden önce

Soğanı kalın halka seklinde kesip yağla birlikte tencerede kavurup reyhanı salcasını ekleyip karıştırıyoruz.
Limonları kalın dilimleyip içine katıp sıcak suyunu ilave edip kısa süreli kaynatıp ocaktan alıyoruz.

Sarmaları bu sosa dizip üzerine de bir kaç dilim limon daha ekleyip orta sıcaklıkta pismeye bırakıyoruz.
Pişen sarmalarımızı servis tabağına alıp limon dilimleriyle süsleyip servis ediyoruz
Afiyet olsun

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f