Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

BES CAYINDA BES AYRI LEZZET




BEŞ ÇAYI SEVENLERE
BİRBİRİNDEN LEZİZ TATLAR
⚘Gül Tatlısı
⚘Mini Gözlemler
⚘Kısır
⚘Yoğurtlu Kabak Mezesi




GÜL TATLISI 


125 gr.tereyağı yada margarin
1 çay bardağı Süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı irmik
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 buçuk -3 su bardağı un 

Süslemek için
Fıstık  yada badem 

Şerbet için
2 buçuk su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

*Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatıyoruz.Kaynadiktan sonra limon suyu ekleyip ocağı biraz kısıp 10 dakika daha kısık ateşte kaynatıp şerbeti ocaktan alıyoruz.
*Hamurumuz için bütün malzemeyi yoğurma kabına alıp azar azar un ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
* Hamurumuzu iki parçaya bölüp ilk yumağı 3mm.kalınlığında açıyoruz. Su bardağı ağzıyla yuvarlak halkalar kesiyoruz. 
*Dört adet yuvarlak hamuru birbirine paralel olacak şekilde üst üste diziyoruz. İlk koyduğumuz yuvarlaktan sonuncuya doğru yuvarliyoruz. 
*Bıçakla ortadan kesiyoruz. Kenarlarını biraz geri kıvırıp ortasına badem veya fıstık koyup tepsiye yerlestiriyoruz. 
*Bütün hamurlar aynı işlemi yapıyoruz. Ortalama 30-35 adet gül tatlısı çıkıyor 
*Önceden ısıtılmış fırında 180 'C pisiriyoruz .
*Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra ılık şerbeti üzerine döküyoruz. 
*Afiyet olsun. 





KISIR

1kase ince bulgur
2 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvıyağ...
1çay kaşığının ucu ile limon tuzu
1tatlı kaşığı kuru reyhan
Karabiber, tuz, kırmızı biber
1 buçuk su bardağı sıcak su

Salatası için
1 adet marol
Bir tutam maydanoz
Bir tutam dereotu
3-4 adet yesil soğan
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
İnce bulguru yağ salça limon tuzu, reyhan ve sıcak suyla birlikte karıştırıp teflon tavada orta ateste arada bir karıştırarak pisiriyoruz. Suyunu çektikten sonra ocağı kısıp baharatlarını ilave edip ince bulgurlar tane tane olana kadar kavuruyoruz.Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Salata malzemelerini yıkayıp, suyu çektikten sonra dogruyoruz.
İnce bulgurla salatayı geniş bir kapta birleştirip yağını da ekleyip karıştırıyoruz.
Taze üzüm yaprağı yada marolla servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim



YOĞURTLU KABAK MEZESİ

*2 adet kabak
* 1 çay bardağı çekilmiş ceviz yada badem
* Yarım çay bardağı zeytinyağı 
*Tuz , karabiber 
*1 tatlı kaşığı biber salçası 
*1yemek kaşığı tereyağı 
*Yarım çay bardağı su
*Nane
*300gr  süzme yoğurt 
*2 diş sarımsak 
*Bir tutamkıyılmış dereotu 

Kabakları rendeliyoruz. Teflon tavada zeytinyağı ile kavuruyoruz. 
Ocaktan aldıktan sonra ceviz veya bademi ekleyip karıştırıyoruz.  
Süzme yoğurtun içerisine sarımsağı ezip baharatlar ve dereotu ile karıştırıyoruz. 
İçerisine kavurdugumuz kabağı ekleyip karıştırıyoruz. Servis tabağına alıyoruz. 
Tereyağını eritip salçayı biraz kavurup nanesini atıyoruz suyunu ilave edip biraz soğuduktan sonra Kabak yoğurtlusunun üzerine döküyoruz. Afiyet olsun .




KIYMALI MiNiK GÖZLEMELER

Hamuru için
2 buçuk kg.un
Ilık su (ununuzun cokluguna göre ayarlanacak)
1 yemek kaşığı tuz

İç Harcı
1 buçuk kg.yağlı kıyma
5-6 tane soğan
5-6 tane yeşil soğan
1kase maydanoz
kimyon, pul biber, tuz, karabiber
2 yemek kaşığı salça
yarım çay bardağı sıvıyağ

Üzerine sürmek için bir kase oda sıcaklığında tereyag

Unu yogurma kabına alıp ortasını açıyoruz.
Tuzunu koyup azar azar ılık su ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Yarım saat hamuru dinlendiriyoruz.Daha sonra yumurta büyüklüğünde yumaklar döküp üzerini nemli bir bezle örtüyoruz.
Kıymayı tencerede haşlıyoruz. Sıvıyağı ekleyip biraz kavuruyoruz.
Soganları dograyıp salçayla beraber kıymaya ekleyip pisiriyoruz.
Baharatlarını ekleyip ocaktan kıyma harcını alıyoruz. Ilık olduktan sonra maydanozunu ekleyip harcımızı tamamlıyoruz.
Yumakları servis tabağı kadar açıp yarısına kıymalı harctan koyup kapatıyoruz.
Saç üzerinde yada teflon tavada yada pizza tavasında
Orta ateste çift taraflı pisiriyoruz.
Fırçayla az miktarda tereyağ sürüp servis ediyoruz.Afiyet olsun





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f