Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

HAŞHAŞLI TATLI



HAŞHAŞLI TATLI

250 gr.tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
2  yumurta
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı hindistan cevizi
2 buçuk su bardağı un

Şerbet için
3 su bardağı şeker
2 buçuk su bardağı su
Yarım limon suyu

Süslemek için
1 kase sarı haşhaş
1 kase mor haşhaş
1 su bardağı süt
100 gr.cikolata
Badem
Antep fıstığı

Bu güzel tarif için sevdeyemek teşekkürler

Öncelikle bir tencereye şeker ve suyu koyup kaynatiyoruz. Kaynadıktan sonra limon suyu ekleyip ocağı biraz kısıp 10 dakika daha kısık ateşte kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Hamur için un haric bütün malzemeleri bir yoğurma kabına alıp  yogurmaya başlıyoruz.
Unu azar azar ilave ederek ele yapismayan bir hamur yoguruyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kurabiye şeklinde yuvarlıyoruz.
Bütün hamura aynı işlemi yaptıktan sonra hamurları süte batırıp sonra haşhaşa buluyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 180 'C pisiriyoruz.
Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı geçince şerbetini bosaltiyoruz.
Çikolatayı plastik krema torbasına doldurup benmari usuli eritiyoruz.
Tatlıların üzerine sıkıp önce biraz antep fıstığı serpistirip sonra bademle süslüyoruz. Afiyet olsun








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f