Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

MEYVELİ YAZ PASTASI





MEYVELİ YAZ PASTASI

Pandispanya (24'lük Kelepçeli Kalıp)
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket  vanilya şekeri
1 su bardağı un

Kreması için

2 paket sıvı krema
2 paket kremsanti

Süslemek için
 20 gr.çikolata
Çilek, Böğürtlen, Frenk Üzümü

*Yumurtanın sarısını şeker ve ılık suyla krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
Kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek çırpıyoruz.
*Yumurtanın beyazını kar gibi olana kadar çırpıyoruz.
*iki harcı birleştirip spatulayla karıştırıyoruz.
*Kalıbımızı yağlayıp unluyoruz. Harcı boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurup havasını alıyoruz.
*Önceden ısıtılmış fırında 180 'C pisiriyoruz.
*Sıvı krema ile kremsantiyi çırpıp kıvam aldırıyoruz.Pandispanya 'yı üç eşit parçaya  kesip aralarına krema sürüp dilimlenmiş muz ve şeftali diziyoruz.
*Kalan kremayla pastayı kalıyoruz.
*Çikolatayı benmari usüli eritip pastanın üzerine döküyoruz spatulayla düzleyip buzdolabında birkaç saat dinlendiriyoruz.
*Meyvelerle süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.











  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f