Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

AHUDUDULU TRİLECE



AHUDUDULU TRİLEÇE 

Keki için
*5 yumurta
*1şu bardağından bir parmak eksik şeker
*1 buçuk su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1paket vanilya

Süt Şerbeti
*3 buçuk su bardağı süt
*3 yemek kaşığı şeker
*1 kutu sıvı krema  (200ml)

Ahududu Sosu için 

*2 yemek kaşığı tepeli nişasta +1 çay bardağı su
*300 gr.dondurulmuş ahududu

Ara kreması için
*2 paket  kremsanti
*1 buçuk su bardağı soğuk süt

*Yumurtaları şekerle köpürüp mayonez kıvamı alana kadar çırpıyoruz.Un kabartma tozu ve vanilya şekerini eleyerek ilave ediyoruz.
Büyük boy borcam tepsiye yağlı kağıt serip kekimizi bosaltiyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 180 'C pişiriyoruz.

Süt şerbeti için süt, krema ve şekeri 2 dakika yüksek ayarda cırpıyoruz. Buzdolabında bekletiyoruz.

Süt ve krem şantiyi kıvam alana kadar cirpiyoruz. Bir kepçe kadarını krema torbasına alıp buzdolabında bekletiyoruz.

Kekimizi fırından çıkarttıktan sonra ters çevirip yağlı fırın kağıdını çıkartıp aynı tepsiye ters olarak geri yerlestiriyoruz.
Çöp şişle keke delikler açıp ılıkken soğuk süt şerbetini kekin üzerine boşaltıyoruz.

*Ahududu ister taze ister dondurulmuş kullanabilirsiniz. Meyveleri tencereye boşaltıyoruz .Dondurulmuş meyve kullananlar 1 saat önce buzluktan çıkarıp meyvenin çözülüp kendi suyunu salmasini bekleyin 
Nişasta ve suyu karıştırıp meyvelerin üzerine boşaltıyoruz.Orta ateşte kıvam alana kadar pisiriyoruz. 

*Kekin üzerine kremsantiyi boşaltıp spatulayla duzelttikten sonra üzerine ılık  sosunu boşaltıp düzeltiyoruz.Krema torbasındaki kremsantiyi kekin üzerine parelel olarak sıkıp, kürdanla şekillendiriyoruz.
* Bir gün buzdolabında beklettikten sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun

Not;  Bu ölçüyü aynen yapıp 24 'lük iki adet kek kalıbında pişirip aynı işlemleri uyguladım pasta görüntülü oldu tercih size ait 😊😊😊😊😊


 








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f