Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

RAMAZAN MENÜLERi



RAMAZAN MENÜLERi

PANCAR CORBASI
TANDIR TADINDA iNCiK & PiLAV
BABAGANUS
GÜL SURUBU
SAMBALi




PANCAR ÇORBASI

Karadenizi seviyorum orada gelin olmakta zor zanaat çok şükür onbes yılı hakkını vererek bitirdim. Uzun zamandır Karalahana çorbasını pişirmek nasip olmadı gün bugünmüs soguktan nasibini akan lahanalar bu akşam soframızı lezzetlendirdi.

Bir demet saplı karalahana
1 buçuk su bardağı çil fasulye
1 su bardağı mısır yarması
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
5-6 su bardağı su
1 adet acı biber
Tuz, pul biber, kırmızı toz biber

İsteğe bağlı olarak mevsimine göre patates, darı, bulgur da ekleyebilirsiniz.

Lahanaları bol suyla yıkayıp ince ince doğuyoruz dogradıktan sonra tekrar biraz suda bekletip süzgeçe alıyoruz.
Suyu tencereye koyup içine de lahanalar kararmasın diye tuz atıp kaynatıyoruz.
Kaynayan suya lahanaları ekleyip haşlanmış fasulye ve mısır yarmasınıda katıp pişmeye bırakıyoruz.
Soğanı kıyıp tereyağında kavurup üzerine toz biber serpiyoruz.
Lahanamız pişmeye yakın soğanını ekleyip baharatları atıp bir taşım daha kaynatıp acı biberini ekliyoruz.
Pancar Çorbamızı sıcak sıcak servis ediyoruz.
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim


 
 

TANDIR TADINDA TAVUK İNCİK

Bu hafta o kadar çok tavuklu yemek yeme isteği duydumki fırsat bulup pisiremedim taki bugüne kadar :) Tencerede pişsin ağızda dağılsın istiyordum tamda bu lezzeti yakaladım. Tabiki AMC Tencerelerimin güzel yemeklerimde payı çok büyük biraz da reklam olsun  :) :) :)

1 paket tavuk incik
1 çay bardağı şu
Bir kaç dal taze biberiye
2 dış sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kırmızı biber, kekik, tuz yedibahar

*Tavuk parçalarını yıkayıp tencereye diziyoruz. Biberiye ve sarımsağı ekleyip orta ateşte tavuklar kendi suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz.
*Kendi suyunu çektikten sonra 1 çay bardağı sıcak su ekleyip tekrar suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz.
*Tekrar suyunu çekip kendi yağıyla çıtırdamaya başlayınca zeytinyağını ekleyip baharatlarını ekleyip ocağı biraz daha kısarak yavaş yavaş kızarmasını sağlıyoruz.
*Pilav eşliğinde servis ediyoruz.
*Afiyet olsun

 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 ŞAMBALİ

*500 gr.irmik
*Yarım su bardağı un
*1 su bardağı şeker
*1 buçuk su bardağı yoğurdun sulu kısmı
*1 çay kaşığı dolusu karbonat +üzerine sıkmak için 5-6 damla limon suyu
*1 tatlı kaşığı vanilya

Üzerini süslemek için yer fıstığı veya badem

Şerbeti için

*3 su bardağı şeker
*2 buçuk su bardağı su
*1 yemek kaşığı limon suyu


•İrmik, un ve şekeri derin bir kapta karıştırıp ortasına  karbonatı  boşaltıp üzerine limon suyunu damlatıyoruz .
•Sulu yoğurdu ekleyip iyice özleşene kadar karıştırıyoruz.
•Orta boy borcam tepsiyi yağlıyoruz. Harcımızı boşaltıp spatulayla düzeltiyoruz.
•Tatlımızı bıçakla kesip dilimlerin üzerine yer fıstığını hafif bastırıp tatlımızı tamamlıyoruz.Fıstıkları çok bastırırsanız pişme esnasında tatlının içine gömülür.
•Tatlının üzerine bir bez örtüp 1 saat kadar tepside bekletiyoruz.
•Önceden ısıtılmış fırında 170'C pisiriyoruz.
•Tatlımız pişerken şerbetini hazırlıyoruz.
•Şeker ve suyu karıştırıp kaynatiyoruz. Kaynadıktan sonra limon suyu ekleyip ocağı kısıyoruz.Serbetimiz biraz koyu olacak.
•Fırından çıkan tatlımızın sıcaklığı geçmeden ilk sıcaklığı geçen şerbeti üzerine döküyoruz.
•Bir gece bekleyen tatlımızı servis ediyoruz.Afiyet olsun 

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f