Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

RAMAZAN MENÜLERi





RAMAZAN MENÜLERiM
*PATATES YAHNiSi
*NOHUTLU BULGUR PiLAVI & TURSU
*YOGURTLU PATATES SALATASI
*GÜL BAKLAVASI



PATATES YAHNiSi

Bereketli yemekler arasında ve her evde mutlaka pişen bu güzel kış yemegini uzun zamandır yapmamıştım özledigimiz bir lezzet olmuş tarifi bellidir ama birden benim tarifim olsun 😊

300 gr.kuzu kuşbaşı
4-5 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 tepeli yemek kaşığı biber salçası
Renli top karabiber  , kimyon tuz
4-5 şu bardağı su

Kuşbaşı etleri ocakta kızdırdıgımız tencerede sarımsakla birlikte ekleyip karıştırarak mühürlüyoruz. Renk almaya başlayan etlere tereyağını ekleyip ince kıydıgımız soğanları ilave edip kavuruyoruz. Salçasını ekleyip karıştırıp üzerine sıcak suyunu katıp etler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Patatesleri küp şeklinde doğrayıp havucu soyup ikiye kesiyoruz.Etler pişmeye yakın patates ve havucunu ekleyip bir taşım kaynattiktan sonra baharatlarını ilave edip patatesler pişene kadar kaynatıyoruz.Servis ederken içindeki havucu  alıp sıcak sıcak servis yapıyoruz.Afiyet olsun
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim


NOHUTLU BULGUR PİLAVI  (HİNDİ SUYU İLE )
(4kisilik)
1adet hindi veya tavuk budu
1 çay bardağı ıslanmış nohut yada haşlanmış nohut
4 su bardağı su
Tuz
2 su  bardağı bulgur
2 yemek kaşığı Tereyağı

Hindi butunu nohutla birlikte tencereye koyup üzerine suyunu ekleyip bir tutam tuz atıp pişmeye bırakıyoruz. Hindi eti pismeden suyu azalırsa mutlaka sıcak su ekleyin
Pişen hindi etini tencereden çıkarıyoruz.Etin suyunu süzüp alıyoruz.
Tencerenin dibinde kalan nohutlarìn üzerine 2 buçuk şu bardağı haşlama suyundan koyup kaynatıyoruz .Bulguru ekleyip tuzunu ayarlayıp orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Tereyağını eritip pişen pilava ekleyip karıştırıyorum. Hindi butunu parçalara bölüp pilavla birlikte servis ediyoruz.Afiyet olsun.

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 
 
YOGURTLU PATATES SALATASI

Beş çaylarını lezzetlendirmek için nefis bir salata tarifimiz var tadını ilk yedeginizde patates olarak anlamaycaksınız hafif  sağlıklı ve leziz

2 adet orta boy haşlanmış patates
1 adet salatalık
1 diş  sarımsak
300 gr.yoğurt
10 dal dereotu
1 yemek kaşığı mayonez  (isteğe bağlı )
1 tatlı kaşığı hardal (isteğe bağlı )
Tuz

Patatesleri haşlayıp iyice eziyoruz. Salatalığı rendeleyip patatese ekliyoruz.
Yoğurdun içerisine mayonez, hardal ezilmiş sarımsak ve tuzu katıp karıştırıyoruz.
Dereotunu ince ince kıyıyoruz.Bütün malzemeleri karıştırıp servis tabağına alıyoruz. Dereotu ve domatesle süsleyip servis ediyoruz.Afiyet olsun
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 
 
GÜL BAKLAVA



1 paket hazır baklava yufkası
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
75gr tereyağ

Şerbeti için
2 buçuk su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Baklava yufkalarını 3 kat üst üste kapatıyoruz. Metal yuvarlak bir kavanoz kapağı yardımıyla yada makasla küçük daireler kesiyoruz.
Kestigimiz yuvarlakların ortasına kenarlarından cikan fazlalıkları yerleştirip üzerine ceviz koyup kapatıp küçük boy borcam tepsiye diziyoruz.
Bütün hamurlara aynı işlemi yapıyoruz. Tepsimizi doldurduktan sonra tereyağını eritip kaşık yardımıyla tatlımızın üzerine döküyoruz.
Önceden ısıttıgımız fırında 180’C pişiriyoruz.
Şerbeti için şeker ve suyu tencereye koyup kaynatıyoruz.
Şerbetimizi soğutup tatlımızın üzerine döküyoruz
Afiyet olsun  
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f