Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KALAMAR




KALAMAR

Kalamarın en çok sevdiğim hali içi yumuşacık dışı çıtır yanında da hardalllı ketçap nefissss

(2 kişilik )

*2 adet temizlenmiş kalamar

Marine etmek için
*1 tatlı kaşığı karbonat
*1 yemek kaşığı şeker
*1 adet limon suyu
*1 su bardağı süt

Kızartmak için
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz

Kalamarları temizleyip ince ince kesiyoruz bol suyla yıkayıp süzgeçte bekletiyoruz.
Geniş bir kaseye karbonat şeker sıkılmış limon suyunu sıkıp karıştırıyoruz. Üzerine dilim Kalamarları boşaltıp 15-20 dakika elimizle yoğurur gibi karıştırıyoruz. Sürekli köpürmesi sizi yanıltmasın yogurmaya devam edin.
Sonra sütü ilave edip karıştırıp ağzını kapalı olarak buzdolabında 2-3 saat dinlendiriyoruz.
Daha yumuşak ve çabuk pişmesi için marine ediyoruz.
İyice marine olan Kalamarları süzgece bosaltıyoruz.
Un ve tuzu karıştırıp Kalamarları una buluyoruz.
Bol ve kızgın yağda 2 dakikayı gecirmeyecek şekilde kızartıyoruz.
2 dakikadan fazla pişerse lastik gibi olur bu yüzden 2 dakika bol yağda ve yağın kızgın olmasına dikkatediyoruz.
Afiyet olsun. 


Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfi











  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f