Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

BAYRAM TATLILARI



SARAY HELVASI
MİDYE BAKLAVASI
LOKMA TATLISI



SARAY HELVASI


500 gr.un (2 buçuk su bardağı)
1 su bardağı pudra şekeri
125 gr.tereyağı

Süslemek için
Toz Antepfıstığı 
Ceviz

Unu teflon tavaya koyup kısık ateşte yarım saat kadar sürekli karıştırarak un kokusu ve çiğliğinin gitmesi için kavuruyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek şey unun renk almaması. Kısık ateşte kavurursaniz un beyaz kalıyor.
Kavrulan unu ocaktan alıp ılıyana kadar bekletip üzerine pudra şekerini ekleyip karıştırıyoruz.
Tereyağını eritip sıcak sıcak unun içerisine katıp karıştırıyoruz. Ben elinde yoğurdum un ilk önce topaklansada yoğurunca tereyağı ile özleşiyor .
Helvayı biraz derin bir kaba önce elimizle baskılayıp sonra bardak arkası yada et dövecegiyle düzlestiriyoruz. Bıçakla istediğiniz gibi kesip antepfıstığı ve cevizle süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.





MiDYE BAKLAVASI 

Detaylı anlatım ve resimler için linki tıklayınız.
http://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/07/midye-baklavasi.html

1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı buğday nişastası
1 yumurta
1 çay kaşığı silme tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
4 su bardağı un

İÇİ İÇİN
1 kase iri çekilmiş ceviz

ŞERBETİ İÇİN
3 Su bardağı şeker
2 buçuk su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

HAMURLARI AÇMAK İÇİN
1 su bardağı buğday nişastası

*Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp çırpacakla çırpıyoruz. Önce nişasta, tuz ve kabartma tozunu ekleyip azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
*Hamurumuzu 12 eşit parçaya bölüyoruz üzerini mutfak bezi ile örtüp 15 dakika dinlendiriyoruz
* Hamurları tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz, üzerine nişasta serpiştirip üst üste koyuyoruz.
*Merdane yardımıyla hamuru açabildiğiniz kadar açıp inceltiyoruz. Bir ucundan başlayıp rulo haline getiriyoruz.
*Hamurumuzu bir parmak kalınlığında dilimliyoruz.
*Her dilimi çay tabağı kadar açıp içerisine ceviz koyup kenarlarını hafif bastırarak kapatıyoruz.
* Tereyağını tavada eritip tatlımızın üzerine döküyoruz.
*Önceden ısıttıgımız fırında 185'C pişiriyoruz.
* Şerbeti için şeker ve suyu tencereye ekleyip kayatıyoruz.Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip bir süre daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
*İlk sıcaklığı geçince ılık tatlının üzerine döküyoruz.
*Afiyet olsun










LOKMA TATLISI
Detaylı anlatım ve resimler için linki tıklayınız.
http://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2015/03/lokma-tatls.html



1 su bardağı (250ml )su
2 su bardağı tepeli un (250ml.bardakla ölçtüm)
1/4 yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Şerbeti için
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Yarım limon suyu

Şeker ve suyu tencerede kaynatıyoruz kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Yaş maya ve şekere önce yarım bardak su ve iki kaşık kadar un ekleyip çırpıyoruz.
Kalan suyu ve sıvı yağını ekleyip azar azar un ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.
Yapışkan bir hamur elde ediyoruz çırpacakla hamuru kaldırdığımız da parça parça dökülecek kıvamda olmalı.
Hamurun üzerini kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz. Hamur iki katı olacaktır.
Tavaya bol yağ koyup kızdırıyoruz
Elimizi ve bir adet tatlı kaşığını yağlayıp hamuru avucumuzla sıkıp tatlı kaşığı ile resimdeki gibi alıp kızgın yağa bırakıyoruz.
Ocağı çok harlı açmayın lokmalar hızlı pişer içi çiğ kalır.
Tavada ki lokmaları kevgirle alıp soğuk Şerbetin içine koyuyoruz.
Tavaya tekrar lokma döküp onlar kızarmadan önce serbettekileri servis tabağına alıyoruz.
Bütün hamuru bitirene kadar aynı işlemleri yapıyoruz.
Tatlı mızı soguduktan sonra servis ediyoruz afiyet olsun.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f