Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

RAMAZAN MENÜLERi


RAMAZAN MENÜLERi

KEMIKLI KUZU TANDIR
SEHRIYE CORBASI
FINCANDA TOP KADAYIF



KEMiKLi KUZU TANDIR


Şöyle çatalı batırınca dağılan, kemiği ayrılan ama haşlama tadından da biraz daha lezzetli bir et tarifi arayanlara hemde tencerede pisirilebilecek nefis bir tarifim var

1 buçuk kg.doğranmış kemikli kuzu kol
3 diş sarımsak
2-3 top karabiber
bir tutam biberiye
Kekik, kimyon, pul biber, tuz

Etleri sudan geçirip tencereye koyuyoruz.Sarımsak ,  top karabiber ve biberiyeyide ekleyip hiç su koymasan tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynatıyoruz. Etler kendi suyunu saldıktan sonra ocağı biraz daha kısıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Suyunu çektikten sonra bir bardak sıcak su ekleyip orta ateste pişmeye bırakıyoruz.
Sonra tekrar suyunu çekince sıcak su ekleyip toplamda orta ateşte 1buçuk saat kadar aynı işlemi yapıp  pişiriyoruz.
Etlerimiz iyice pistikten sonra baharat ve tuzunu atıp  tencerenin kapağını açıp etleri kendi yağıyla biraz kızartıyoruz. Çift taraflı kızarttıktan  sonra yarım su bardağı sıcak su ilave edip tencerenin tabanına yapışan parçaları kaynatıp sos olarak kullanıyoruz.
Eğer dana eti kullanacaksanız mutlaka sıvıyağ ekleyip kızartın aksi takdirde çok kuru ve yavan olur.
Afiyet olsun.

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 

KEMiKLi KUZU TANDIR


Şöyle çatalı batırınca dağılan, kemiği ayrılan ama haşlama tadından da biraz daha lezzetli bir et tarifi arayanlara hemde tencerede pisirilebilecek nefis bir tarifim var

1 buçuk kg.doğranmış kemikli kuzu kol
3 diş sarımsak
2-3 top karabiber
bir tutam biberiye
Kekik, kimyon, pul biber, tuz

Etleri sudan geçirip tencereye koyuyoruz.Sarımsak ,  top karabiber ve biberiyeyide ekleyip hiç su koymasan tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynatıyoruz. Etler kendi suyunu saldıktan sonra ocağı biraz daha kısıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Suyunu çektikten sonra bir bardak sıcak su ekleyip orta ateste pişmeye bırakıyoruz.
Sonra tekrar suyunu çekince sıcak su ekleyip toplamda orta ateşte 1buçuk saat kadar aynı işlemi yapıp  pişiriyoruz.
Etlerimiz iyice pistikten sonra baharat ve tuzunu atıp  tencerenin kapağını açıp etleri kendi yağıyla biraz kızartıyoruz. Çift taraflı kızarttıktan  sonra yarım su bardağı sıcak su ilave edip tencerenin tabanına yapışan parçaları kaynatıp sos olarak kullanıyoruz.
Eğer dana eti kullanacaksanız mutlaka sıvıyağ ekleyip kızartın aksi takdirde çok kuru ve yavan olur.
Afiyet olsun. 

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 
 

ŞEHRIYE ÇORBASI


3 adet domates
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
1çay bardağı (120gr) şehriye
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 su bardağı sıcak su
tuz, karabiber
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzerine
1 yemek kaşığı kuru nane

☆soğan ve yeşil biberi ince ince doğrayıp sıvı yağda saydamlaşana kadar kavuruyoruz.
☆Domatesleri küçük küçük doğrayıp salça ile birlikte kavrulan soğana ekliyoruz.
☆Domatesler suyunu salmaya başlayınca sıcak suyunu katıp kaynatıyoruz.
☆Kaynayan çorbamıza sehriyesini katıp pismeye bırakıyoruz.
☆ Şehriyeler pistikten sonra kıvamını ayarlayıp (gerekirse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz) baharatlarını katıp servis yapıyoruz.
☆Çorba kasesine aldığımız çorbanın üzerine kuru nane ekeleyip limonla servis yapıyoruz.
Afiyet olsun
 
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim


FiNCANDA TOP KADAYIF

Muğla 'dan aldığımız Kadayıflar Fadime Serimer Annannemizin ellerinden lezzete dönüştü ellerin dert görmesin.

•    300 gr taze kadayıf
•    125 gr eritilmiş tereyağı
•   1kase iri çekilmiş ceviz

Şerbeti için
•    3 su bardağı su
•    3 su bardağı şeker
•    1 çorba kaşığı limon suyu


●  Su ve şekeri tencereye alıp kaynatıyoruz. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra limon suyu ekleyip birkac dakika daha kaynatııp ocaktan alıp şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
●  Tereyağını bir tavada ertiip, soğumaya bırakıyoruz.
●  Kadayıfları geniş bir kaba alııp havalandırarak didikliyoruz. Soğumuş tereyağını ekleyip iyice harmanlıyoruz.
● Küçük kahve fincanına bir parça kadayıfı resimdeki gibi yerleştiriyoruz. Parmak uçlarımızla  hafifçe bastırıp, üzerine bolca ceviz serpiştiriyoruz, Fincanın kenarlarındaki  kadayıfları kapatıp tekrar bastırıyoruz .
●  Fincandaki top kadayıf tepsiye ters çeviriyoruz.
●  Kadayıflar bitene kadar aynı  işlemi yapıyoruz.
● Önceden ısıttıgımız fırında ısıtılmış 175'C kızarana kadar pişiriyoruz.
● Pişen kadayıflar fırından çıkartııp soğuk şerbeti sıcak kadayıfların üzerlerine gezdirilerek döküyoruz.
● Soğuyunca üzerlerine isteğinize göre antep fıstığı yada jaymakla  süsleyerek servis yapıyoruz.
● Afiyet olsun
 
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f