Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ÇİÇEK KURABİYE



Çiçek Kurabiye

125 gr.oda ısısında yumuşak tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta beyazı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket limon şekeri  (yada vanilya )
1 çay kaşığı kabartma tozu
2-3 su bardağı un

Yumuşak tereyağı, sıvı yağ ve yumurtayı özleşene kadar karıştırıyoruz. Pudra şekeri, limon şekeri ve kabartma tozunu ekleyip yoğurup azar azar un ekliyoruz. Unu ölçülü ekleyin hamurunuz dağılmasın.
Ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz. Hamuru iki tane yağlı fırın kağıdı arasına koyup yarım cm kalınlığında açıyoruz. Şeker hamuru için kullanılan çiçek kalıbıyla şekillendiriyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 175 'Ç hafif renk alana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim












  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f