Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

BES CAYINA ÖZEL LEZZETLER



Beş Çayında Birbirinden Leziz Tatlarla sofralarınız şenlensin 
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA 
BAYAT EKMEK PİZZASI 
HAYDARİ
BÖRÜLCE SALATASI 




Zeytinyağlı Yaprak Sarması

1 kase pirinç
2 yemek kaşığı salça
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
5-6 dal dereotu
5-6 dal maydanoz
5-6 dal taze reyhan
5-6 adet yeşil soğan
karabiber, tuz, kimyon pul biber
yarım çay bardağı su

Sosu için
1 adet kuru soğan
5-6 kaşık zeytinyağı
1 buçuk su bardağı sıcak su
1 adet dilimlenmis limon
1 Tatli kasigi salca
 

*Yeşilliklerimizi doğrayıp salça ve su hariç bütün malzemeleri birlestiriyoruz. salçayı suyla sulandırıp harca katıp karıştırıyoruz.
*Yapraklarımızın içerisine birer tatlı kaşığı harç koyup sarıyoruz.
*Sarmaları tencereye düzmeden önce soğanı kalın halka seklinde kesip yağla birlikte tencerede kavurup salcasını ekleyip karıştırıyoruz.
*Limonları kalın dilimleyip içine katıp sıcak suyunu ilave edip kısa süreli kaynatıp ocaktan alıyoruz.
*Sarmaları bu sosa dizip üzerine de bir kaç dilim limon daha ekleyip orta sıcaklıkta pismeye bırakıyoruz.
*Pişen sarmalarımızı servis tabağına alıp servis ediyoruz
*Afiyet olsun


Beyaz Börülce Salatası

Her yemeğin yanına yakıştığı gibi beş çaylarınızı da tek başına doldurabilexek güzel bir lezzet. Benim en favori soguklarımdan isterseniz bol malzemeyle de az malzemeyle de hazırlayabileceğiniz bir salata

1 su bardağı beyaz börülce
1 adet kırmızı kuru soğan
1 tutam maydanoz
2-3 dal acı Marol

1 limon suyu
1 tatlı kaşığı sirke
Tuz, karabiber, sumak
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

*Börülceleri pişiriyoruz. Çok fazla kaynatmayin şekilleri bozulmasın.
*Marol , maydanoz ve soğanı ince ince kıyıyoruz.
*Zeytinyağını, sirke, limon suyu ve baharatlarla  çırpıyoruz.
*Bütün malzemeleri bir kasede karıştırıyoruz.
*Dilediğiniz gibi süsleyip servis ediyoruz.
*Afiyet olsun.

İsteğe bağlı olarak Börülce Salatasına cornişon turşusu, mısır, közlenmiş kabya biber, bezelye de koyup zenginlestirebilirsiniz.


HAYDARİ

200-300 gr.beyaz peynir
6 yemek kaşığı süzme yoğurt
yarım demet dereotu
2 diş ezilmiş sarımsak
tuz
1 tepeli yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane

- Beyaz peyniri çatalın arkası ile eziyoruz.
- Dereotunu bol suda yıkayıp incecik kıyıyoruz
- Yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsağı, dereotunu ve peyniri ekleyip karıştırıyoruz.
- Tereyağı yağ tavasında eritip naneyi ilave edip biraz kavurup soğutuyoruz.
- Soğuyan tereyağınıda yoğurtlu harcımıza katıp karıştırıyoruz
- Mezemiz yada dip sosumuz hazır afiyet olsun.


Bayat Ekmek Pizzası

Bazen evde ekmek hiç yenmiyor birazını göldeki kuğulara götürüp onları besliyoruz.
Bugünde yemek yapmak yerine biraz kolaya kaçıp hemde israfı önlemek için bayat ekmekleri değerlendirdim.

İnce dilimlenmiş bayat ekmek
1 kutu domates sosu
1 paket pizza peyniri veya rendelenmiş kaşar
1 diş sarımsak + yarım çay bardağı zeytinyağı
Kekik
Mantar
Domates
Zeytin
İstediğiniz sebzeleri kullanabilirsiniz

Dilimledigimiz bayat ekmeklerin üzerine dövülmüş sarımsakla cirptigimiz zeytinyağından fırçayla sürüp üzerine domates sosu sürüyoruz. Biraz kekik serpiştiriyoruz.
Üzerine  dilediginiz sebzeleri minik minik doğrayıp peynirle birlikte karıştırıp ekmeklerin üzerine seriyoruz . Önceden ısıttıgımız fırında 180’C pişiriyoruz Afiyet olsun









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f