Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

AHUDUDULU PASTA



AHUDUDULU PASTA

Tabanı için
1 paket yulaflı bisküvi
75 gr tereyağı
1 çay bardağı çekilmiş ceviz

Keki için
2 yumurta
Yarım çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Tepeli 1 su bardağı un

Kreması için
2 paket kremşanti +1 buçuk su bardağı soğuk süt

Üzeri için
300 gr.dondurulmuş yada taze ahududu
1 çay bardağı su
2 adet bitkisel yaprak jelatin yada (Tepeli 2 yemek kaşığı nişasta)
3 yemek kaşığı toz şeker

Yulaflı bisküviyi cevizle birlikte Rondodan çekiyoruz. Un haline gelen karışımı tereyagla birlikte yoguruyoruz. 24'lük kelepçeli kek kalıbının tabanına harcı yayıp bardakla bastırıyoruz. Buzlukta yarım saat donduruyoruz.

Yumurta süt ve şekeri köpürtüp diğer malzemeleride ekleyip kekikimizi hazırliyoruz. Buzluktan çıkardığımız kalıbın üzerine harcı boşaltıp önceden ısıtılmış fırında 180'C pişiriyoruz.

Kremşantiyi soğuk sütle çırpıp kremamızı hazırlıyoruz.

Ahududuları tencereye koyuyoruz. Nişastayı su ile açıp içerisine ekliyoruz şekerini de katıp orta ateşte kıvam alana kadar pisiriyoruz.Jelatin kullanacaksanız ahududunun biraz pişirip sonra jelatini ekleyerek kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp donmadan pastanın üzerine boşaltıyoruz.

Soguyan kekin üzerine kremsanti boşaltıp düzeltiyoruz. Pisirdigimiz Ahududu jölesini ilk sıcaklığı geçince pastanın üzerine boşaltıp buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz.Ertesi gün kalıbın kelepcesini çıkartıp pastanın kenarlarını düzeltip çikolata parçaları serpiştirip servis ediyoruz. Afiyet olsun
Bizi facebookta takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f