Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KREMALI PASTA




KREMALI PASTA

Her doğum gününde çalışsamda yorgunluktan bitsemde, hasta da olsam mutlaka bir pasta yaparım. Özel bir günü özel kılmak adına mutlaka aparatifte olsa bir hazırlığım vardır.
Doğum günlerini özel kılan en önemli şeyse HATIRLAMAKTIR gerisi teferruat.

Pandispanya

5 adet oda sıcaklığında yumurta
1 cay bardağı şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 buçuk şu bardağı  (200gr.) Un
1 paket kedi dili
2 adet muz

Kreması için
3 paket kremsanti
3 şu bardağı soğuk süt
80 gr.çikolata
Renkli boncuk şekerler

Yumurtanın sarısını şu ve şekerle krema kıvamı alana kadar çırpıyoruz, kakao vanilya ve ununu ekleyip çırpıyoruz. 
Yumurtanın beyazını limon suyu ile köpük olana kadar çırpıyoruz. 
İki harcı birleştirip spatulayla karıştırıyoruz. 
26'lık kelepçeli kalıbı yağlayıp unluyoruz. Harcı boşaltıp mutfak tezgahına birkaç kez vurup önceden ısıtılmış fırında 175'C pişiriyoruz.
Kremsantiyi soğuk sütle çırpıyoruz. Bir kısmını krema torbasına  (3 de birini )doldurup buzdolabında bekletiyoruz.
Pandispanyayı iki eşit parçaya kesiyoruz ilk katına krema sürüp muz dilimlerini diziyoruz ikinci üzerine kedi dili bisküvilerini dizip tekrar krema sürüp muz dilimleri dizip ikinci katı kapatıyoruz. Kalan krema ile pastanın önce yan taraflarını sonra ince bir kat halinde üst tarafını kalıyoruz.
Çikolatayı eritiyoruz tatlı kaşığı yardımıyla pastanın kenarlarına akıtıyoruz.
Krema torbası ile pastanın üstüne krema sıkıp pastamızı tamamlıyoruz. Buzdolabında bir kaç saat dinlendirdikten sonra servis etmeden önce boncuk şekerlerini dizip biraz fıstık serpistiriyoruz. Afiyet olsun.

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 





  



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f