Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ÇİKOLATA RÜYASI




ÇİKOLATA RÜYASI

Pandispanya için
(28"lik kelepçeli kalıp içindir)
6 yumurta
2su bardağı tepeli (280gr) un
1su bardağından 1 parmak eksik(160gr.)şeker
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım limon suyu
yarım çay bardağı sıcak su
bir fiske tuz

Kreması için
1 litre süt
1 su bardağı (180gr)un
1su bardağından(160gr) 1 parmak eksik şeker
1 paket vanilya
1 bucuk yemek kaşığı (30gr.) nişasta
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket sıvı krema

Dış Kreması için
1 paket çikolatalı kremsanti
1 paket sıvı krema yada 1 su bardağı soğuk süt
İç Katlar için
1 paket çikolata parçacıkları
1 çay bardağı çekilmiş fındık

 Süslemek için
İnci pasta şekeri
Top çikolata

Öncelikle kremamızı hazırlayalım.
Süt un, şeker ve nişastayı bir tencereye koyuyoruz. Koyulasıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Kremamız kıvam alınca ocaktan alıyoruz
Ilk sıcaklığı geçince vanilyasını ekliyoruz arada bir karıştırarak soğumaya bırakıyoruz. Soguduktan sonra hindistan cevizini ekleyip karıştırıyoruz.
Sıvı kremayı pisirdigimiz kremaya ekleyip mikserle çırpıyoruz.
Yumurtanın sarısını şeker ve sıcak su ile bir kapta krema kıvamı alana kadar çırpıyoruz.
Un , vanilya ve kabartma tozunu elegimize alıp 3 defada yumurta sarısına ekleyerek çırpıyoruz.
Yumurtanın beyazını limon suyu ve tuzla köpük haline gelene kadar çırpıyoruz.
Köpük halindeki yumurtanın beyazını diğer malzemelerle birleştirip spatula ile birbirine karıştırıyoruz.
Yağlayıp un serpiştirdigimiz kalıbın kenarlarından başlayarak pandispanyayı kalıba boşaltıyoruz.
Birkaç kez mutfak tezgahına vuruyoruz.
Önceden ısıttıgımız fırında 200'C pistiginden emin olana kadar fırın kapağını açmadan pisiriyoruz.
Soğuyan pandispanyayı üç eşit parçaya kesiyoruz
ilk kata sostan bolca sürüp cikolata parçalarını serpip onun üzerinede çekilmiş fındık serpistiriyoruz ikinci kat pandispanyayi üzerine kapatıyoruz.
ikinci kata krema sürüp çikolata parçaları ve fındık serpip üçüncü katı kapatıyoruz kalan krema ile pastamıza ince bir krema kaplaması yapıyoruz.
Buzdolabında bir saat kadar dinlendirdikten sonra süsleme aşaması için pastamızı çıkartıyoruz.
Kremsantiyi sıvı krema ile çırpıp krema haline getirdikten sonra pastamızın her yerini krema ile kaplıyoruz.Kalan kremayı krema torbasına doldurup pastanın üzerini istediğiniz gibi sekillendirip  boncuk şekerler ve top çikolatalarla süsleyip pastamızı tamamlıyoruz.
Buzdolabında bir saat daha dinlendirip servis ediyoruz. Afiyet olsun
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f