Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

İKİ RENKLİ YILDIZ KURABİYE




İki Renkli Yıldız Kurabiye

Bizim çocukları artık tanımayan kalmadı ben onlara mutfak kurdu diyorum☺Mutfakta pişen her lezzetde çocukların da katkısı vardır.  Karıştırır , çırpar yada yogururlar. Şekillendirme deyince Mert Efe 'nin "benim iyi bir fikrim var"la başlayan cümleleri ile tarifler lezzetleniyor ☺ Mutfak kazalarımızda çok oluyor tabiki mesela bubkurabiyeye kakao yerine nesquick katınca rengi yakalayamadık☺

250 gr.yumuşak margarin yada tereyağı
1 yumurta sarısı
1 şu bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya şekeri
3 şu bardağı un
2 yemek kaşığı kakao

Üzeri için
Çekilmiş  Antepfıstığı
Nutella

Yumuşak tereyağı ile yumurta sarılarısını yoğurup pudra şekerini vanilyayı ekleyip krema kıvamı olana kadar yoguruyoruz . Ununu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz . Hamurdan dörtte bir parçasını ayırıp  kakaoyu ekleyip yoguruyoruz. Her iki hamuruda strecke folyoya sarıp buzdolabında yarım saat sogutuyoruz.
Renksiz hamurumuzu çok ince olmayacak şekilde unlayıp açıyoruz.Üzerine kakaolu hamurdan yuvarlaklar yapıp rastgele hamurun üzerine koyup fazla bastırmadan merdane ile iki hamuru birleştirip yıldız kalıbımızla şekillendiriyoruz.
Yağlı fırın kağı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış fırında 180'C  'de 10-15 dakika pişiriyoruz.
Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra ortalarına birer çay kaşığı ucuyla Nutella sürüp antepfıstığı serpiştirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Bizi facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim




 



 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f