Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA





HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA 


Bugün günlerden futbol, Büyük oğlumun Turnuvası var ev sahibi bizim takım( FC LAUTERACH U-8) Annelerde kulübe destek olsun diye pasta yapıp satıyorlar bir pastada bizden geleceğin futbolcularına katkı olsun



Pandispanya için

3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı sıcak su
2 yemek kaşığı kakao
1 şu bardağı silme un
1 çay kaşığı kabartma tozu

Kreması için
2 paket krem şanti
2 paket sıvı krema yada soğuk süt
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 buçuk  su  bardağı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Çikolatalı Ganaj

120 gr.bitter çikolata
1 paket  (200ml)sıvı krema

Pandispanya için önce yumurta şeker ve suyu birlikte çırpıyoruz. Sonra diğer malzemeleride ekleyip Pandispanya harcını hazırlıyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 185 'C pişiriyoruz.

Kreması için kremşanti ve sıvı kremayı yada soğuk sütü çırpıyoruz. Pudra şekerini,
tereyağı ve hindistan cevizini ekleyip kıvam alana kadar yüksek ayarda çırpıyoruz.

Sıvı kremayı tavaya koyup kaynama kıvamına getirip içerisine çikolataları ekleyip biraz erittikten sonra ocaktan alıp çikolatası iyice eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
Ben evde yenmeyen çikolataları erittim sakın şaşırmayın ama bizim evde çikolata yenmiyor bu yüzden pastanın rengi biraz açık oldu

Pandispanyayı kalıptan çıkarıp tabanına biraz hindistan cevizi serpip tekrar kalıba yerleştiriyoruz. Üzerine kremasını sürüp en üste de çikolata sosunu boşaltıp buzdolabında bir kaç saat dinlendirdikten sonra üzerine çikolata sıkıp antep fıstığı ve cilekle renklendirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim















  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f