Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ZEYTİNLİ AÇMA


ZEYTİNLİ AÇMA

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı ılık su
2  yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 adet yaş maya
2  tane yumurta  (sarısı üzerine sürülecek )
Un

1  kase zeytin ezmesi  (kahvaltılık zeytinin çekirdeklerini çıkarıp 1 yemek kaşığı zeytinyağı  ile rondodon gecirerek hazırladım )
Pul biber  kara biber
50 gr tereyağı


Ilık sütle birlikte yaş maya ve şekeri eritiyoruz.Yumurtanın beyazı, su ve sıvıyağı da ekleyip çırparak karıştırıyoruz.Tuzunu ekleyip azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğurup hamur iki katı çoğalana kadar dinlendiriyoruz.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde yumaklar döküp her yumağı oval olacak şekilde açıyoruz. Açtığımız yumağın bir tanesine zeytin ezmesi diğerine de tereyağı sürüp rulo haline getiriyoruz.
Zeytinli ve tereyağlı rulo yumaklari birbirine dolayarak birleştiriyoruz.
Bütün yunaklara aynı işlemi yapıp fırın tepsisinde  15-20 dakika daha üzeri nemli bir bezle örtüp bekletiyoruz.
Yumurta sarısını sürüp susam serpistirip önceden ısıtılmış fırında 180'C pisiriyoruz. Afiyet olsun.
  
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim










,


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f